HATSAN AT44 PCP

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
RZ CZ
Re: HATSAN AT44 PCP

Příspěvek od RZ CZ » 24 črc 2011 21:42

Pokud máš zbroják a dost peněz tak jo.A ty peníze i na střelnici.S 35j výkonem,můžeš střílet jen na tomu určené střelnici.

PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 24 črc 2011 21:47

ano je to zcela zcestná idea, samotnou výměnou jehly takovýho výkonu nedosáhneš. si myslim že to dá potom tak kolem 300m/s což je taky dobrý
CZRZ tož HW bych taky bral o tom žádná, ale už si umim představit jak bych se divil nevědět to a přinést si to domů pln očekávání, teď najdu pár takových špeků, nevím zda se mám smát či brečet(většinou to ze mě spadne a jsem šťastný :mrgreen: ) a následuje prodej se ztrátou protože na to nemůžeš koukat když víš co to stálo..
flinta za to ale nemůže, mě takový blbiny hrozně rozčilujou(známí mi někdy říkaj dědku) jako když důchodce rozčilují haranťata na trávníku :lol:
Nejde!Prostě NNe
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 24 črc 2011 21:53

Znovu opakuji.At44 není hotová vzduchovka.Je určená pro středně zručné kutily se zbrojákem.
greenie

Příspěvek od greenie » 24 črc 2011 21:58

RZ CZ píše:Jednak zbrojní průkaz a dále pokaždé měnit nástřel (štelovat optiku).Jo a ještě.Štelovat 35 j musíš v pušce a né kartuší.Kartuše s tuning jehlou umožnuje jen vetší přísun vzduchu,ale pokud nesešteluješ výkon pušky,tak nic.Musíš rozebrat pažbu.Pořádně si přečti toto téma od začátku.
Ano, zakazdym menit nastrel. S tym suhlasim.
Ale stelovat Hatsana na presne 35J je asi zbytocnost. Je v podstate asi jedno ci tam je 33J, 35J, alebo 37J. Zmena bude len v zmene pri prenasani nastrelu. Takze netreba rozoberat pazbu a stelovat tam cosi.
A AT44 je hotova vetrovka. Len poniektori si ju chcu este vylepsit. Niektori uspesnejsie, niektori menej. Ale to je vec nazoru.
Nezabudajte, ze sa bavime o najlacnejsej vetrovke na trhu. :D
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Werry

Příspěvek od Werry » 24 črc 2011 22:03

Mně osobně stačil i výkon Huntera 440 od Gama - když byl tedy zbrusu nový. To lítalo jako prase.

U tý PCP se mi líbí, že neslábne výkon. Zkrátka když si napumpuješ, tak pořád střílíš stejně po pěti vystřelených ranách, tak i třech tisících vystřílených ranách ;-).
Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 24 črc 2011 22:21

to je taky omyl, PCP vyžaduje taky údržbu a určitě není jednodušší než u pružinovky, mě když chybí jouly tak zatočím červem a to je špatné, pak mam spotřebu jakou mam :!: těsnění se musí taky měnit.
Nejde!Prostě NNe
Werry

Příspěvek od Werry » 24 črc 2011 22:24

Jakým červem? :-O

Mimochodem - já u 440cítky po asi 5000 ranách nic neměnil. Pružina už je samozřejmě slabší, ale žádný mega rozdíl od tam od nové vzduchovky nepoznávám.
Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 24 črc 2011 22:52

To-Werry.Jakým červem?Tím se právě šteluje výkon vzduchovky.Pročti si celé téma a pochopíš.
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 24 črc 2011 22:55

To-greenie.Proč když to je hotová pcp,tak nováčci co si ji chtějí koupit hned tady loudí co se na ní dá vylepšit.A vůbec,nemám chut se pouštět do rozporů.Pro mě je to polotovar a proto je tak levná a šmitec. :oops:
greenie

Příspěvek od greenie » 25 črc 2011 00:15

Natlakovat kartus, nabit diabolkami, pripadne osadit puskohlad, nastrielat a mozeme strielat napriklad do plechoviek. Presne tak, ako vsetky ostatne vetrovky !!!
Tak co na Hatsan AT44 je NUTNE urobit, aby to uz nebol polotovar. Alebo tu - RZ CZ - vedies iba pivne reci :?: :lol:
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
barda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barda » 25 črc 2011 01:43

greenie píše:Zcestna idea to nie je. Ale na tych 35J uz musis mat zbrojny preukaz.
To jsem rád, že to také takhle vidíš. Toho „zákonného“ omezení (buzerace), jsem si vědom.
No Českem, svět nekončí. Hned za humny (Rakousko), je to v pohodě.
RZ CZ píše:Jednak zbrojní průkaz a dále pokaždé měnit nástřel (štelovat optiku).Jo a ještě.Štelovat 35 j musíš v pušce a né kartuší.Kartuše s tuning jehlou umožnuje jen vetší přísun vzduchu,ale pokud nesešteluješ výkon pušky,tak nic.Musíš rozebrat pažbu.Pořádně si přečti toto téma od začátku.
Optika by neměla dělat větší potíže. Toto téma jsem četl pořádně 4x. Vím, že pod pojistkou se šteluje ještě výkon. Ani to by ale neměl být velký problém. Prostě si odzkouším a budu vědět, že při výměně kartuše na vyšší rychlost, musím povolit třeba o 3,1/5 otáček.
Nevidím na tom nic tak těžkého. Pochopitelně nehodlám měnit výkony (kartuše), třikrát denně.
Má to ještě nějaký jiný zádrhel, který mě unikl?
PEPAN píše:ano je to zcela zcestná idea, samotnou výměnou jehly takovýho výkonu nedosáhneš. si myslim že to dá potom tak kolem 300m/s což je taky dobrý

Je fakt, že těch 35J, jsem jen tak plácnul (je na to konstruovaná ta jehla).
300 m/s by bohatě stačilo.
Děkuju za připomínku.
greenie píše:Ano, zakazdym menit nastrel. S tym suhlasim.
Ale stelovat Hatsana na presne 35J je asi zbytocnost. Je v podstate asi jedno ci tam je 33J, 35J, alebo 37J.
Jak předesílám výše, tak nějak to u mě je. Těch 320 m/s, by byl pro mě ideál.
Nyní mě to lítá 246 m/s. Na těch 30 m, kam jsem se zatím dostal, úplně supr.
Tohle nastavení, prostě nechci rušit. Proto ta druhá kartuš. :wink:
Díky
RZ CZ píše:To-Werry.Jakým červem?Tím se právě šteluje výkon vzduchovky.Pročti si celé téma a pochopíš.
RZ CZ píše: nováčci co si ji chtějí koupit hned tady loudí co se na ní dá vylepšit.A vůbec,nemám chut se pouštět do rozporů.
Možná je Weby chápavější. No já ten topic četl fakt 4x, ale moc moudrej z toho nejsem.
Jen si dobře pamatuji, že i Ty jsi byl nováček a loudil jsi :!:
Když Ty jsi hledal řešení, tak Ti nevadilo jít do rozporů. No už jsi za vodou. Přeji Ti to.
Namakal, jsi se na tom dost. Hodně bylo slepých cestiček.
Tak se nediv, že loudíme. Nikomu se nechce objevovat Ameriku.
Když jsem se zde registroval, měl jsem za to, že tady v první lajně, jde o vzájemné předávání zkušeností a pomoci. Teprve až v druhé lajně, nějaké to uspokojení vlastního ega.
"Hele koukejte, co se mě zase povedlo". Nic proti tomu ale až v DRUHÉ LAJNĚ.
Každý se rád pochválí. Nakonec když to člověk neudělá sám, nikdo to za něj neudělá. To já dobře vím.
No, tak dobrou noc. Či, vlastně ráno. :)
Barda
Doufám, že svůj názor na tohle fórum, nebudu muset přehodnotit.
P.S.
Víš RZ CZ, odpověď na dotaz, „přečti si téma“ (18550 příspěvků), to už se nedá ani považovat, za dobrý vtip (fór). :(
Slavia 631
Hatsan AT44S-10 (hlaveň - troj) WALTHER FT 8-32x56
sefinko32

Příspěvek od sefinko32 » 25 črc 2011 13:36

To ladenie výkonu je tu veľmi nedokonale objasnené. Všade nejaká zmienka, ale nič nie je dotiahnuté. Osobne si myslím, že každý komu sa podarilo dosiahnuť optimálnych výsledkov nepociťuje potrebu sa podeliť o to ako k nim prišiel. Tiež som skúšal ladiť ako všetci AT44-kári. Mám chrono a preto som mohol testovať a špekuloval až sa mi to podarilo na úroveň mne postačujúcu. To znamená pomer výkon, konzistencia a počet vystrelených rán. Momentálne mám nastavenie na úrovni 22 J a dosiahnem 40 konzistentných výstrelov (kaliber 4,5). Viem, že to nie je žiadny zázrak a iste sa dá vydupať podstatne viac. Ja sa však trocha bojím ďalej experimentovať, pretože mám zbraň ešte v záruke. Moje úpravy na dosiahnutie tohoto výkonu:
- tuningová ihla
- regulátor made in Altaros
- prítlak ihly konštrukčne zhodný s CZ (namiesto bielej silónovej krytky v mosadznej zátke kartuše sa vyvŕta závit a osadí sa skrutkou s podložkou a prítlačnou pružinou)
Dočítal som sa tu, že ladenie sa dosiahne aj pritiahnutím bicieho mechanizmu. Avšak u verzie s hlavňou LW sa priťahovaním pružiny nijako výkon nezdvíha. Bolo by zrejme potrebné zmeniť otvor v dýze a na to si netrúfam. Iste je tu viacero chalanov, ktorí to majú za sebou a poradia. Toľko moje skúsenosti.
FX Royale 400
Hatsan AT44 LW, Nikko stirling 8-32x60
Hammerli hunter 900 combo, Walter 6x40
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 25 črc 2011 14:09

Sefinko32, pokud tam máš regulátor, pak skutečně předepínáním bicí pružiny výkon o moc nezvýšíš. Já mám rovněž altarosův regulátor a tuningovou jehlu a výkon se v této sestavě dá ladit jen laděním výstupního tlaku regulátoru... Kdysi jsem to tu psal. Pokud se dobře pamatuji, tak bicí pružinou se dá v tomto případě ladit tak +-5m/s, ale roste neúměrně spotřeba. V podstatě mám naladěno také na nějakých 21-22J při uplně zašroubovaném imbusu bicí pružiny (jakoby na nejnižší výkon) a vyhovuje mi to.. To, že máš verzi s LW hlavní, by nemělo mít žádný vliv na ladění... Samozřejmě, pokud tam není regulátor, je rozsah ladění mnohem vyšší a to jsou pak ty rychlosti +-310m/s, který ale zas nemají konzistenci...Když jsem ještě regulátor ani tuningovou jehlu neměl, byla laditelnost bicí pružinou v rozsahu tuším 200-280m/s, s tuningovou jehlou bez regulátoru jsem pak nezkoušel, protože jsem si jí pořídil až po pořízení regulátoru. S regulátorem a standartní jehlou se dostanete tak na 14J, s tuningovou jehlou pak do těch 24J.. Tak jsem nějak experimentoval já...
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
sefinko32

Příspěvek od sefinko32 » 25 črc 2011 14:46

pepan012345 píše:Sefinko32, pokud tam máš regulátor, pak skutečně předepínáním bicí pružiny výkon o moc nezvýšíš. Já mám rovněž altarosův regulátor a tuningovou jehlu a výkon se v této sestavě dá ladit jen laděním výstupního tlaku regulátoru... Kdysi jsem to tu psal. Pokud se dobře pamatuji, tak bicí pružinou se dá v tomto případě ladit tak +-5m/s, ale roste neúměrně spotřeba. V podstatě mám naladěno také na nějakých 21-22J při uplně zašroubovaném imbusu bicí pružiny (jakoby na nejnižší výkon) a vyhovuje mi to.. To, že máš verzi s LW hlavní, by nemělo mít žádný vliv na ladění... Samozřejmě, pokud tam není regulátor, je rozsah ladění mnohem vyšší a to jsou pak ty rychlosti +-310m/s, který ale zas nemají konzistenci...Když jsem ještě regulátor ani tuningovou jehlu neměl, byla laditelnost bicí pružinou v rozsahu tuším 200-280m/s, s tuningovou jehlou bez regulátoru jsem pak nezkoušel, protože jsem si jí pořídil až po pořízení regulátoru. S regulátorem a standartní jehlou se dostanete tak na 14J, s tuningovou jehlou pak do těch 24J.. Tak jsem nějak experimentoval já...
Skúšal som aj bez regulátora a dostal som sa na cca 290 m/s, ale v príšernej konzistencii 24 m/s. Možno by to šlo pritiahnutím bicieho mechanizmu ešte vyššie, ale to som neskúšal, pretože ma odradila tá hrozná konzistencia. Zaujímalo by ma akú konzistenciu majú chalani s úsťovkou nad 300 m/s.
FX Royale 400
Hatsan AT44 LW, Nikko stirling 8-32x60
Hammerli hunter 900 combo, Walter 6x40
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 25 črc 2011 14:52

JJ, to by mě rovněž zajímalo...:-) a stefanko, ty jsi tu asi jediný, který má At44 s LW hlavní... Nemáš nějaký soustřely? Abychom se měli nad čím ukájet? :-)
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R