HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
to regis24: o ktorom piestiku to hovoríš?
Hatsan AT 44 cal. 22 minulosť
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Re: HATSAN AT44 PCP
V koncovce kartuse kde je manometr a kudy se plni - kdyz ji vysroubujes a rozdelas tak je uvnitr pruzinka a pistek ktery kartusi uzavira, na nem je o-krouzek. Je to videt i v rozkresu, ted ho nemam abych napsal cislo dilu.
Pokud napouštím hoooodně pomalu tak je klid,pokud napouštím poněkud rychleji tak se ozve takové "prdění"
Podle mě---tlak tlačí na ventilek a ten propustí dovnitř,tlak před ventilkem klesne ten zavře tlak se zvedne ,ventilek propustí a tak pořád dokola s velkou frekvencí "prdění"
můj terč,jenom poladěná spoušť
http://letec70.zonerama.com/Hatsan/#=Ha ... 44-10W-35m
a můj Hatsan
http://letec70.zonerama.com/Hatsan/#=IMAGE_401
Podle mě---tlak tlačí na ventilek a ten propustí dovnitř,tlak před ventilkem klesne ten zavře tlak se zvedne ,ventilek propustí a tak pořád dokola s velkou frekvencí "prdění"
můj terč,jenom poladěná spoušť
http://letec70.zonerama.com/Hatsan/#=Ha ... 44-10W-35m
a můj Hatsan
http://letec70.zonerama.com/Hatsan/#=IMAGE_401
Předovka Ardesa In Line Tracker .50
Revolver Flobert Kora 6" .22
PCP Hatsan AT44-10W .22 -Walther 4-12x50 CI
Vz. pistole TEX 3 .177
Vzduchovka Slavia 630 .177 -Tasco 3-9x40GD
Vzduchovka B3 SHAIRG .177 -4x20
Vzduchovka Stella 523 .177
Revolver Flobert Kora 6" .22
PCP Hatsan AT44-10W .22 -Walther 4-12x50 CI
Vz. pistole TEX 3 .177
Vzduchovka Slavia 630 .177 -Tasco 3-9x40GD
Vzduchovka B3 SHAIRG .177 -4x20
Vzduchovka Stella 523 .177
Zdarec.Já plním pumpou a taky se ozývalo takové "prdění".Ted jsem měl rozebranou kartuši,protože mi utíkal vzduch přes ten malinký otvůrek asi pojistka.Tam kde je šipka je o-kroužek.Ten jsem vyměnil a na dosedací ploše kroužku jsem seškrábal nějaké lepidlo nebo co to bylo.Smontoval jsem celý díl dohromady.Začal jsem foukat a poslouchám jestli se ozve znovu typický zvuk.A ono nic.Zajímavé.
regis24, Ty si robil nejaké regulátory na AT44. Spomínal si regulátor, ktorý sa vloží dnu do kartuše a do valca sa navŕta dierka na odfuk tlaku z pružín. Ja som si doma urobil taký regulátor, aj som ho testoval, ale mám jeden problém. Stále mi uniká vzduch cez tú dierku, pretože tie tesnenia akosi dobre nechcú tesniť. Skúsil som dať aj hrubšie o-krúžky, ale to len troška spomalilo únik vzduchu. Za 24 hod mi unikne asi 6 litrov vzduchu z kartuše. Použil som krúžky NBR 70 a NBR 80. Aké krúžky používaš v regulátoroch Ty? Nebolo by lepšie použiť FPM 80. Poraď mi prosím, ak máš s tým viac skúseností.
Čo sa týka zvukov pri plnení, tak to mne robí len keď plním pomaly. Keď pustím vzduch rýchlejšie, tak je to ticho. To je zaujímavé, že u niekoho je to naopak. Ale nie je to žiadna závada.
Čo sa týka zvukov pri plnení, tak to mne robí len keď plním pomaly. Keď pustím vzduch rýchlejšie, tak je to ticho. To je zaujímavé, že u niekoho je to naopak. Ale nie je to žiadna závada.
O-krouzky mam uplne normalni - zadny zvlastni material.Musi to jit do kartuse hodne natesno - asi mas moc hluboky zapich.Pripadne zkus udelat 2 zapichy za sebou,treba to pomuze - me to drzi,ale nez jsem si zjistil spravny rozmer krouzku a zapichu tak jsem vyhodil par nepovedenych kusu....
To-pexo.Tady je něco na vysvětlenou ohledně kvality o-kroužku.Já volím podle rad staráho borce,opraváře strojů a zařízení.Zlatou střední cestu-NBR70.FPM jsou moc křehké a ztrácí tvar. http://www.sittech.cz/okrouzky.htm
Tie zápichy som dal urobiť podľa tabuliek, ale keď som tam dal moc hrubé krúžky, tak mi ich pri vtláčaní orezalo. Neviem, či by to nebolo vhodné pri zasúvaní dnu namazať silikonovým olejom, aby sa zmenšilo trenie. Na pohyblivé spoje by mala byť podľa tabuliek drážka širšia a aj hlbšia, ako je hrúbka o-krúžka. Keď som to ale vyskúšal, tak to vyfučalo ešte skorej.
RZ CZ, krúžky NBR 70 mám aj ja, ale podľa tej tabuľky na tej stránke, čo si mi poslal sú vhodné tak do 100 bar pri statickom zaťažení a 50 bar pri dynamicom zaťažení. Tie tabuľky, ktoré sú na tejto stránke sa úplne odlišujú od tých, ktoré mám ja.
RZ CZ, krúžky NBR 70 mám aj ja, ale podľa tej tabuľky na tej stránke, čo si mi poslal sú vhodné tak do 100 bar pri statickom zaťažení a 50 bar pri dynamicom zaťažení. Tie tabuľky, ktoré sú na tejto stránke sa úplne odlišujú od tých, ktoré mám ja.
Zdravím na fóru a chci ve stručnosti zdělit také svůj poznatek k HATSANU AT44-10(5,5mm). Hatsan v základu byl téměř nepoužitelný a tak jsem se pustil do různých úprav dle rad a poznatků ostatních majitelů hatsanů. Tímto chci tedy poděkovat přispivatelům na fóru za spoustu rad a poznatků a také chci zdělit svůj poznatek. Hatsan po všech možných úpravách něco postrádal a to regulátor. Tento jsem pořídil od Altarose a tímto mu chci také poděkovat a vyjádřit svoji spokojenost s jeho regulátorem.
No, vela si toho nenapisal. Iba si sa pochvalil, ze si sikovny
Co bolo zle a co si opravil ? Nech sa aj my ostatni poucime.

Co bolo zle a co si opravil ? Nech sa aj my ostatni poucime.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Ale no tak
Vždyť vyjádřil poděkování a asi udělal to,co je v tomto tématu napsáno.

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
V žádném případě jsem nechtěl sám sebe chválit, že jsem šikovný. Ba naopak jsem si nechal od šikovných poradit a udělal jsem úpravy podle jiných majitelů hatsanů. A taky jsem chtěl zdělit, že Altarosův regulátor funguje bezvadně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Aké nedostatky mal tvoj Hatsan v základe? Čo si všetko na ňom robil? Môj bol v základe okrem spúšte celkom použiteľný.
Steyr LG110 FT + NS Diamond 10-50x60
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Ahoj, z nikoho som si nechcel robit srandu, alebo nieco zle, len ma prekvapila vyssie napisana veta.kanarek píše:... Hatsan v základu byl téměř nepoužitelný ...
Preto som bol zvedavy, co to bolo.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Když hatsan přišel, tak byla špatně uložená hlaveň (nešla dírka na dírku), tudíš to štřílelo šroubovice a nějaký čas to trvalo něž jsem na to přišel, dál jsem musel srazit hrany jak při náběhu diabolky do hlavně, tak u vduchového kanálku v hlavni. Taky proběhla úprava jehly. Pak byla flinta použitelná pouze od 150 bar po 110 bar(špatná konzistence). Po instalaci Altarosova reulátoru použitelná od 200 bar po 105 bar.Spoušť šla samozřejmně velice na trvrdo a zásobníky jsem taky upravoval, jelikoš byly v každém 2 dírky šišatý. Takže vpodstatě všechny běžný neduhy hatsanů.