1991C je sice nechutně zkrácená a tím odlehčená, ale do sádrový formy ji proto z plastu odlejvat nehodlám, vyhovuje mi ocelová

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Revolver je zrejme statisticky spolehlivejsi. Navic kdyz selze naboj, staci jen znovu zmacknout spoust (coz u pistole tezko). Ale napr. ten Commander je SA... ma navic krom normalni pojistky jak znamo i hrbetni... nosi se tedy nejen s nabojem v komore ale i s natazenym kohoutem. Staci jen tasit a odjistit.remo píše:O splehlivosti pistole a revolveru bych nepolemizoval. U dobré pistole a dobrého náboje se zpravidla nemusíš bát selhání, ale u revolveru nikdy. Navíc u revolveru máš náboj vždy v komoře. U pistole, pokud náboj v komoře nenosíš, potřebuješ na natažení ruce dvě. Když máš v ruce př. tašku, ztrácíš čas, co tě může stát život nebo lépe ztrátu majetku. Na revolver potřebuješ ruku jednu, náboj v komoře máš vždy. Co do osobní obrany a střelbu do 15 metrů považuji z tohoto důvodu revolver za operativnější.
Ale samozrejme tak to je. Proto uvazuju o G36. Zda se mi rozumnym kompromisem.remo píše:Souhlasím, ale dávám ke zvážení hmotnost zbraní pro osobní ochranu. Ze své zkušenosti soudím, pokud máš novou zbraň s láskou a nadšením jí nosíš, ať je jakákoli a ať váží, co váží. Potom nadšení pomine, přichází vystřízlivění, velká a těžká zbraň zůstává zpravidla doma v trezoru (viz předch. příspěvky)
Zůstávají tedy tři aspekty a ty jsou:
1. spolehlivost, 2. účinnost 3. váha zbraně.
Jen operativní účinná zbraň v dobrém pouzdru, která tě neobtěžuje při denním používání a nošení je ta ideální. Tyto kritéria jsem si postavil já při realizaci svých zbraní pro osobní ochranu.
Pro střelnice potom můžeš mít navíc co chceš...
Nenosim zatim nic. Uvidime. Pokud budu... tak bud ciste Pb nebo EFMJ.remo píše:To Andy: ten G36 ti schvaluji, ze své zkušenosti - doplněk - Fobus pádlo pouzdro hned, tritiová mířidla k Vánocům
K nábojům s pevným plechem na zápalce: Předpokládám, že nenosíš pro osobní obranu nevyzkoušené náboje, to by teda byl skutečný hazard
Věřím, že málokdo z těch, co si chtějí "na obranu" koupit G36, budou kupovat 2 krabičky EFMJ v této ráži po 30-40 korunách jen na vyzkoušení.remo píše:K nábojům s pevným plechem na zápalce: Předpokládám, že nenosíš pro osobní obranu nevyzkoušené náboje, to by teda byl skutečný hazard
Tak nejak.Anonymous píše:Věřím, že málokdo z těch, co si chtějí "na obranu" koupit G36, budou kupovat 2 krabičky EFMJ v této ráži po 30-40 korunách jen na vyzkoušení.remo píše:K nábojům s pevným plechem na zápalce: Předpokládám, že nenosíš pro osobní obranu nevyzkoušené náboje, to by teda byl skutečný hazard
Samozřejmě, že ty tvrdé zápalky byly spíš specialita vojenských patron do CZ52 apod.