Gamo maxima - zv??en? v?konu
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím všechny,
předem poprosím aby se všicni zdrželi poznámek jak špatná je to zbraň atd. Je mi jasné že Diana ani Weihrauch to není, snad se k nim někdy také dopracuju.
Moje otázka je jakým způsobem zvýšit výkon až na maximální konstrukční daný výrobcem, tj. ne 16J, které dneska mám, ale o něco více. předpokládám že je to asi jen otázka pružiny, protože píst díru nemá, při natahování a ucpání dírky se vytvoří znatelný podtlak. Navíc na boku zbraně je vyraženo 16J.
Tedy prosím všechny kdo s tím mají zkušenost poraďte mi jak zvýšit úsťovou rychlost tedy i výkon.
Děkuji a přeji přesnou mušku
předem poprosím aby se všicni zdrželi poznámek jak špatná je to zbraň atd. Je mi jasné že Diana ani Weihrauch to není, snad se k nim někdy také dopracuju.
Moje otázka je jakým způsobem zvýšit výkon až na maximální konstrukční daný výrobcem, tj. ne 16J, které dneska mám, ale o něco více. předpokládám že je to asi jen otázka pružiny, protože píst díru nemá, při natahování a ucpání dírky se vytvoří znatelný podtlak. Navíc na boku zbraně je vyraženo 16J.
Tedy prosím všechny kdo s tím mají zkušenost poraďte mi jak zvýšit úsťovou rychlost tedy i výkon.
Děkuji a přeji přesnou mušku

Naposledy upravil(a) sweete dne 05 zář 2008 14:38, celkem upraveno 1 x.
Slávia 634.177+Delta 4*32AO, QB78+NS 6*42,

Naposledy upravil(a) sweete dne 05 zář 2008 14:38, celkem upraveno 1 x.
Slávia 634.177+Delta 4*32AO, QB78+NS 6*42,
Další polomoderátor....
Thread založil dobře, protože o úpravách Maximy tady nic není. Jenom jeden starý thread o koupi, takže maximálně to mohl dát tam, ale nemusel.
Lidi, jedni se vzpamatujte a druzí se nebojte založit nová témata. Asi líp se bude potenciálnímu zájemci hledat pod heslem Maxima v konkrétním threadu, než v tuně vzájemně se překrývajících a mnohdy nesouvislých příspěvků v jednom megathreadu...

Thread založil dobře, protože o úpravách Maximy tady nic není. Jenom jeden starý thread o koupi, takže maximálně to mohl dát tam, ale nemusel.
Lidi, jedni se vzpamatujte a druzí se nebojte založit nová témata. Asi líp se bude potenciálnímu zájemci hledat pod heslem Maxima v konkrétním threadu, než v tuně vzájemně se překrývajících a mnohdy nesouvislých příspěvků v jednom megathreadu...
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Tak viac ako 24J by som necakal, treba pozret co je vo vnutry,na nete sa daju najst rozkresy kazdeho gama. Cakal by som ze to bude kratsia pruzina. No a samozrejme ta treba upozornit ze tym porusujes zakonny limit, u nas by to boli 3 porusene zakony a strelbou dalsi....
No a tento thread tu ma urcite miesto. Kazda vzduchovka si zasluzi thread, pokial je normalne oznaceny. Nie ked ma zmysluplny nazov "pomozte pls."
....
No a tento thread tu ma urcite miesto. Kazda vzduchovka si zasluzi thread, pokial je normalne oznaceny. Nie ked ma zmysluplny nazov "pomozte pls."

G26(9x19) CZ100(9lug) Astra960(.357/.38 ) CZ92(6,35Bw.) MCM-Margolin(.22LR) Vostok-SM2(.22LR) Ardesa-Yukon(.50perk) S620,LOV1(4,5mm) TAU6
o porušení zákonů bych raději snad ani nemluvil, to je snad asi každému jasné. Kde tedy ovšem takovouto pružinu u nás sehnat? V americe by to asi nebyl problém, vzhledem k tomu že nemají omezení, ale kde u nás?
Ještě mě napadlo nechat si ji někde uvynout jak už jsem se tu na fóru někde dočetl, ovšem neznám rozměry té pružiny s vyžším výkonem a experimentovat se mi zrovna nechce, nerad bych něco pokazil.
díky
Ještě mě napadlo nechat si ji někde uvynout jak už jsem se tu na fóru někde dočetl, ovšem neznám rozměry té pružiny s vyžším výkonem a experimentovat se mi zrovna nechce, nerad bych něco pokazil.
díky
Bude tam krátká pružina, takže tu bys musel vyměnit.
Pak tam ještě může být jiný (lehčí) píst. Tak ten bys pak musel vyměnit za těžší.
Pokud je tam lehký píst a dáš tam silnou pružinu, tak výkon vzroste málo, ale zato to začně víc kopat a všelijak skákat, což je cesta ke zhoršení přesnosti a k odrovnání optiky.
Maxima to je něco jako Hunter 440, ne?
Přečti si celé téma o tuningu a hlavně stranu 11.
Jinak jsem jednou držel v ruce Gamo Hunter 1250 v obchodě ze zvědavosti, je to velká vzduchovka stavěná na velký výkon, ani zpracování na mě nepůsobilo špatně (taky bodejť, když za to chtějí v obchodě nějakých 12 tisíc). Větší výkon by měla snést bez problémů, ale těm 1250ft/s stejně nevěřím.
Pak tam ještě může být jiný (lehčí) píst. Tak ten bys pak musel vyměnit za těžší.
Pokud je tam lehký píst a dáš tam silnou pružinu, tak výkon vzroste málo, ale zato to začně víc kopat a všelijak skákat, což je cesta ke zhoršení přesnosti a k odrovnání optiky.
Maxima to je něco jako Hunter 440, ne?
Přečti si celé téma o tuningu a hlavně stranu 11.
Jinak jsem jednou držel v ruce Gamo Hunter 1250 v obchodě ze zvědavosti, je to velká vzduchovka stavěná na velký výkon, ani zpracování na mě nepůsobilo špatně (taky bodejť, když za to chtějí v obchodě nějakých 12 tisíc). Větší výkon by měla snést bez problémů, ale těm 1250ft/s stejně nevěřím.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Čus! To fakt nevím jestli ji seženeš u nás. Zkus radši tohle:
pružina:
http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... ts_id/1896
poštovné 10-15 eur, nic hrozného. Píst si myslím, že bude originál. Snížení výkonu u Gama řešili většinou vyvrtáním pístu. Nevím jestli by se jim vyplatilo vyrábět dva druhy pístů

pružina:
http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... ts_id/1896
poštovné 10-15 eur, nic hrozného. Píst si myslím, že bude originál. Snížení výkonu u Gama řešili většinou vyvrtáním pístu. Nevím jestli by se jim vyplatilo vyrábět dva druhy pístů

pruzina gamo
Ta nemecka exportna pruzina je presne ta, co sa u nas predava. Jedine, ze by bol iny material, mechanicke rozmery su presne rovnake.
Je to rovnaka pruzina ako pre Hunter 440, CF-20, CF-30, CFX a podobne.
Je to rovnaka pruzina ako pre Hunter 440, CF-20, CF-30, CFX a podobne.
zavazie do piestu
Pruzina tam podla mojich skusenosti je asi uz ta spravna, chyba tam zataz do piestu, to je toto: http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... cts_id/783 .
Ale to sa da vyrobit za par korun aj doma.
Ale aj po osadeni tohto prvku stupne vykon z standardnych cca. 13J na 15J. Samozejme so standardnou diabolkou 0.5g.
Ale to sa da vyrobit za par korun aj doma.
Ale aj po osadeni tohto prvku stupne vykon z standardnych cca. 13J na 15J. Samozejme so standardnou diabolkou 0.5g.
pet
Rozmery si odstrihnes potom, co to rozoberies. Najlepsie sa mi osvedcila PET flaska od 4 korunovej TESCO coly bez cukru, chuti a zapachu... Ma hladke valcovite steny, preto sa z nej zle nalieva, ale o to je uzitocnejsia po vyliati obsahu do kanalu. Podrobnosti aj s obrazkami najdes tu na fore, len si daj vyhladat pettuning.