Tedy - hned po příjezdu na chalupu došlo v posledních zbytcích světla k měření výkonu a konzistence. Tak přesně nastavenou pušku v téhle cenové kategorii člověk běžně nepotká. Výkon na knop na hranici 16 J. Obvykle jsem se u různých výrobků setkal s něčím kolem 15J, asi kvůli jednoduchosti výroby. Zde zřejmě výrobce pušky ladí podle objednávky. Konzistence přibližně v rozsahu 200 bar - 100 bar je +- 1,5 m/s. Taky typická klasika. Bez regulátoru ujde. Garantovaných 50 ran se do tohohle rozsahu vejde s velkou rezervou. Při lehkém překročení výrobcem určeného tlaku na 220 bar jsme opakovaně dali až 100 ran. Rozumná konzistence +- 3 m/s je k dispozici pro 90 ran. Posledních deset jde už citelně mimo. To bez regulátoru a při teplotě kolem 9°C není žádná ostuda. Měřili jsme vše ještě s původním konzervačním "sádlem". Pušku samozřejmě odmastíme, ale dosud nebyl pro samé střílení čas.
Co se přesnosti týče - skoro za tmy Michal (s optikou poněkud nižší třídy) ještě hodně rozrušený dal tři sady po pěti ranách s rozptylem do asi 15 mm (opsaná kružnice) s JSB Exact 4,50 z mechanicky poškozené krabičky ze starých zásob. To bylo jen tak před spaním a já už jsem neviděl skoro nic.
Zde je celé měření až za hranice použitelnosti:

A zde jen výběr o trochu víc, než garantované oblasti (+- 1,5 m/s):

A tohle je po týdnu, za plného světla. Opět na 30 metrů, JSB 4,50, po pěti ranách. Limitující byl silný nárazový vítr a zjevně i optika. Lepší to asi být nemohlo. Na lepší optiku si Michal zatím nevydělal, tahle je z QB57:

No a takhle Typhoon "pracuje" s levným střelivem JSB DIABOLO pro vzduchové zbraně cal .177 (v Aeronu za 92,- krabička) na 15 metrů. Na větší vzdálenost je plochá hlavička už vyloženě nepoužitelná. Pět ran. To vlevo nahoře je navíc zásah do zvídavé mouchy. Terč byl položen skutečně takto na bok a je vytištěn cca o 15% menší:

A totéž s diabolo LUX:

A tohle je tajně vyfocené zátiší při střelbě:

No to je pro začátek vše, třeba přibudou další iformace časem.