FX independence
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím...také se mi zamlouvá myšlenka této "nezávislé" vzduchovky...u nás k mání ve všech 3 rážích...pročetl jsem celé vlákno, ale moc se tu ráže neřeší, na 4,5 mi to přijde skoro škoda, 5,5 je asi optimál, ale co těch 6,35? Přeci jen 60J to už musí bejt pořádná prda
Dík za názory...

SPA Artemis P15 cal .25 + Nikko Stirling Diamond Sportsman 10-50x60 MilDot
Past: KalibrGun Cricket WST cal .25 + Leapers AccuShot 8-32X56 MilDot, Zoraki HP-01 Ultra PCP 4,5mm
Past: KalibrGun Cricket WST cal .25 + Leapers AccuShot 8-32X56 MilDot, Zoraki HP-01 Ultra PCP 4,5mm
- Jabberwocky
Re: FX independence
Zkušenosti s ráží 4,5 mm nebudou zřejmě žádné, protože v Aeronu žádnou takovou ještě neprodali (stav někdy z konce listopadu). V ráži 5,5 mm se prodává dobře - až moc, protože když jsem měl cestu do Brna, byly vyprodané a měl jsem smůlu. Asi je ale nekupují lidi odtud z fóra.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jednu jsem měl v ruce na cca 20 minut
než si ji vyzvednul majitel ... k neuvěření ... vypadala úplně stejně a co vím od spokojeneho majitele tak střílí letající potkany na statku vesele jednoho za druhým. Má to navrčené na 25 joule. A stejně jak u .22 co rána to 3 pumpy nebo od tlaku 220 bar dá 6 ran a pak pumpuje. A prej už má pracky jak já.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
- Jabberwocky
Tak to věřím, že člověk pěkně posílí :-D
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Mám ji slíbenou k recenzi uááá.
- Jabberwocky
Super, na to se opravdu těším!
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
15.březen 2012 budu slavit jako den nezávislosti
Po dlouhéh rozmýšlení jsem zakoupil FX Independenc .22 s integrovaným moderátorem, a novým 3-stupňovím regulátorem výkonu.
Zbraň jsem opatříl prodloužením tlakový nádoby o obsahu 45ml. K dispozici je 12 42 J ran.
Ale ještě před laděním, jsem z ní střílel v 16 J, a bez problému jsem sestřeloval plechovky na 70 m s Exactem Jumbo RS.
Půmpování jde snadno, a to říkám jako člověk, který používá 4 roky pumpu na plnění větrovek
Není sice tichá jako Edgun, ale venku to slíšet prakticky není.
Chtěl bych vyzdvihnout pažbu, která se opravdu tvarově povedla.
Až dodělám do pažby očka, a opatřím ji řemenem, stane se z ní idealní společnice na dlouhý procházky

Po dlouhéh rozmýšlení jsem zakoupil FX Independenc .22 s integrovaným moderátorem, a novým 3-stupňovím regulátorem výkonu.
Zbraň jsem opatříl prodloužením tlakový nádoby o obsahu 45ml. K dispozici je 12 42 J ran.
Ale ještě před laděním, jsem z ní střílel v 16 J, a bez problému jsem sestřeloval plechovky na 70 m s Exactem Jumbo RS.
Půmpování jde snadno, a to říkám jako člověk, který používá 4 roky pumpu na plnění větrovek

Není sice tichá jako Edgun, ale venku to slíšet prakticky není.
Chtěl bych vyzdvihnout pažbu, která se opravdu tvarově povedla.
Až dodělám do pažby očka, a opatřím ji řemenem, stane se z ní idealní společnice na dlouhý procházky

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601

Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Já tento týden stavěl 2 Independenty na zakázku, mazec puška. Ty prodlužovací nádoby asi budu brzy montovat i já.
Jedna 42 a druhá 48 jednotek energie... To bylo samozřejmě jen na vyzkoušení, žere to vzduch jako zjednaný 30 barů na ránu, ale neladil jsem nic, jen zkouška maximální šlupky. Tedy nová vložka s větší dírkou a přitáhnout pružinu kam aš to šlo. Při návratu na cca 16 joule jedno napumpování 18 ran , naprostá pohodíčka.
Jedna 42 a druhá 48 jednotek energie... To bylo samozřejmě jen na vyzkoušení, žere to vzduch jako zjednaný 30 barů na ránu, ale neladil jsem nic, jen zkouška maximální šlupky. Tedy nová vložka s větší dírkou a přitáhnout pružinu kam aš to šlo. Při návratu na cca 16 joule jedno napumpování 18 ran , naprostá pohodíčka.
Po 350 ranách a dvou zářezech v pažbě můžu říct, že ta puška byla navržená přímo pro mě(já vím, že si moc věřím
)!
Jedna rána, jeden zásah, třikrát půmpnout a přesunout se na jinou pozici
Není pochyb na co je tahle puška stavěná...
Přišel kamarád a po 4 ranách, řek že ji chce ve 4,5 a s dioptrem. Jelikož jde stáhnout i hodně pod 16 J, tak to jistě má smysl. Dlouho už scháněl něco na střelbu na 23 m v podkroví.
Jak podotkl Aleš... Všem kdo si tuto PCP budou chtít koupit doporučuju zrovna koupit i prodloužení kartuše.
Vřele ji doporučuju všem, a hlavně těm lidem, co mají problém s plněním lahví

Jedna rána, jeden zásah, třikrát půmpnout a přesunout se na jinou pozici

Přišel kamarád a po 4 ranách, řek že ji chce ve 4,5 a s dioptrem. Jelikož jde stáhnout i hodně pod 16 J, tak to jistě má smysl. Dlouho už scháněl něco na střelbu na 23 m v podkroví.
Jak podotkl Aleš... Všem kdo si tuto PCP budou chtít koupit doporučuju zrovna koupit i prodloužení kartuše.
Vřele ji doporučuju všem, a hlavně těm lidem, co mají problém s plněním lahví

Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Měl jsem včera trochu času, tak jsem zkoušel na 50 m soustřely různýmy tipy střeliva.
Doposavaď jsem střílel hlavně Exactem Jumbo s nastavením na 42 J.
Exact Jumbo Heavy, Predator a HN Baracuda lítali velmi dobře!
Expres Jumbo už mněl soustřel výrazně horší, ale nejhůř dopadl RS Jumbo.
Proto že jsem s Exactem RS při 40+ J střílel z Maraudera, Cutlase, Storma a Edguna bez větších problému, bude asi důvod rozptilu v hlavní ST. Předpokládám, že vinou vědší ryhlosti v hlavní se RS roztočíl tak rychle, že letí po spirále...
Při 16 J problém nebyl!
Dle mích poznatků je ideálním střelivem pro Independence v plnotučném nastavení Exact Jumbo
Jinak jsem s Indy spokojenější čím dál víc! Už dostala řemen, a rychle se s ní zžívám..., ke smůle jiných
Doposavaď jsem střílel hlavně Exactem Jumbo s nastavením na 42 J.
Exact Jumbo Heavy, Predator a HN Baracuda lítali velmi dobře!
Expres Jumbo už mněl soustřel výrazně horší, ale nejhůř dopadl RS Jumbo.
Proto že jsem s Exactem RS při 40+ J střílel z Maraudera, Cutlase, Storma a Edguna bez větších problému, bude asi důvod rozptilu v hlavní ST. Předpokládám, že vinou vědší ryhlosti v hlavní se RS roztočíl tak rychle, že letí po spirále...
Při 16 J problém nebyl!
Dle mích poznatků je ideálním střelivem pro Independence v plnotučném nastavení Exact Jumbo

Jinak jsem s Indy spokojenější čím dál víc! Už dostala řemen, a rychle se s ní zžívám..., ke smůle jiných

Naposledy upravil(a) Tobbi dne 26 bře 2012 06:18, celkem upraveno 1 x.
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
To "Tobi"
Já osobně mám podezření na hlaveň ST.
Při ladění Cutlase jsem vystřílet 10!! krabiček JSB Exact 4,52 (0,547g), jsem si všiml jedné věci, která se pořád pakovala.
Vpozoroval jsem, že v této ráži (4,5) je hlaveň ST citlivá na každou změnu Vú HLAVNĚ při dvou rychlostech.
1. 218-227m/s
2. 239-246m/s (možná spíše 238-246m/s)
Vše co je mimo tyto rozsahy je celkem dobré, změna nástřelu se neprojeví,nebo jenom minimálně, ani při změně Vú až o 3,5m/s.
Tedy pokud je tato změna nezasáhne do těchto - výše uvedených kritických oblastí Vú.
V nich se projeví změna nástřelu až o 1cm i při změně Vú o pouhý metr - metr a něco.
Na druhou stranu, při Vú kolem 256m/s, nebo spíše 270-280m/s, to zase lítá skoro jednou dírou.
Což je při této ráži a s danou hmotností diabolek, až 22J.
Právě při energii 20-22J můj Cutlas střílí nějpřesněji !!
Mimochodem to video, co mám na rajčeti, je střílené právě při Vú kolem 275m/s - (20-20,5J).
Tolik jsem vypozoroval při více jak měsíčním ladění Cutlase s hlavní ST vystřílení 5 000ks diabolek JSB Exact 4,52 (0,547g).
Jsou to empiricky zjištěné udaje, které platí - přinejmenším pro mého Cutlase.
Samozřejmě pro jinou ráži, třeba 5,5mm a tím pádem jiné hmotnosti diabolek, bude nespíš platit něco jiného !
Taky si myslím, že vnitřní balistika hlavní ST, je o něco horší (nebo jenom jiná) než u klasických drážkovaných a posledních pár závitů nstačí k "vyžehlení - stabilizaci" při pužití mírně deformované diabolky. Čili může být citlivěší na výběr střeliva, nebo případně deformace, náhodně vzniklé při nabíjení zásobníkem.
Jinými slovy, podle mě není nad hlavně LW !!
Já osobně mám podezření na hlaveň ST.
Při ladění Cutlase jsem vystřílet 10!! krabiček JSB Exact 4,52 (0,547g), jsem si všiml jedné věci, která se pořád pakovala.
Vpozoroval jsem, že v této ráži (4,5) je hlaveň ST citlivá na každou změnu Vú HLAVNĚ při dvou rychlostech.
1. 218-227m/s
2. 239-246m/s (možná spíše 238-246m/s)
Vše co je mimo tyto rozsahy je celkem dobré, změna nástřelu se neprojeví,nebo jenom minimálně, ani při změně Vú až o 3,5m/s.
Tedy pokud je tato změna nezasáhne do těchto - výše uvedených kritických oblastí Vú.
V nich se projeví změna nástřelu až o 1cm i při změně Vú o pouhý metr - metr a něco.
Na druhou stranu, při Vú kolem 256m/s, nebo spíše 270-280m/s, to zase lítá skoro jednou dírou.
Což je při této ráži a s danou hmotností diabolek, až 22J.
Právě při energii 20-22J můj Cutlas střílí nějpřesněji !!

Mimochodem to video, co mám na rajčeti, je střílené právě při Vú kolem 275m/s - (20-20,5J).
Tolik jsem vypozoroval při více jak měsíčním ladění Cutlase s hlavní ST vystřílení 5 000ks diabolek JSB Exact 4,52 (0,547g).
Jsou to empiricky zjištěné udaje, které platí - přinejmenším pro mého Cutlase.

Samozřejmě pro jinou ráži, třeba 5,5mm a tím pádem jiné hmotnosti diabolek, bude nespíš platit něco jiného !
Taky si myslím, že vnitřní balistika hlavní ST, je o něco horší (nebo jenom jiná) než u klasických drážkovaných a posledních pár závitů nstačí k "vyžehlení - stabilizaci" při pužití mírně deformované diabolky. Čili může být citlivěší na výběr střeliva, nebo případně deformace, náhodně vzniklé při nabíjení zásobníkem.
Jinými slovy, podle mě není nad hlavně LW !!
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
Jen taková teorie, vzduch popožene diabolku směrem dopředu a tak se roztočí určitým směrem. Doletí s touto rotací ke konci hlavně a buďto rotace souhlasí s vrtáním a je to OK a nebo rotace nesouhlasí s vrtáním a diabolka bude mírně zbržděna. Tak nebylo by lepší, udělat na začátku hlavně to stejné co na konci? Kdyžtak nekamenovat, je pátek večer 

-
ja mam hlaveň HW a sem spokojen

Já bych to tak jednoznačně neviděl!VSCharlie píše:Jinými slovy, podle mě není nad hlavně LW !!
Včera jsem střílel na 75 a 100 m plechovky bez vědších problémů!
S Indy(ani žádnou jinou 40 J PCP) jsem se sice navešel do stejnýho soustřelu jako s Edgunem, ale mám z ní opravdu dobrý pocit... Se změnou nastavení nepočítám, tak že budu používat i nadále Exact Jumbo.
A popravdě Exact Jumbo RS asi ani nebyl primárně konstruován pro střelbu při 40 J+.
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601