No zkusim si o tom ještě něco přečíst na netu. Ale jestli je to pravda tak jsem rád že jsem zas o něco chytřejší

A omlouvám se za OT
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
florbert zásobník mají...já mám novou malorážku upravenou na florbert ve stylu vojenské vzduchovky (je to náhražka německého mausera)...ty zásobníky se dají upravit na florbert náboje
střílím hodně často a používám pouze a výhradně náboje 6mm SELLIER A BELLOT-špičky i kuličky....za poslední 4 měsíce jsem vystřelit 1500 nábojů a vždycky bez problémů,ani jeden náboj neselhal...podle mě záleží na zbrani,já mám upravenou malorážku,ve vojenskym stylu- norinco JW25-proto si myslím,že náboje když začnou selhávat,tak že nevystřelí,tak je to podle mě pouze špatnou zbraní....četl jsem hodně článků a vždycky,když někdo psal proč náboje občas selhávají když má novou zbran,tak se pokaždé ukázalo,že bylo stříleno z krátké zbraně,pistole,revolvery,atd.....sem si až skoro jistý,že krátké zbraně ve florbertu jsou prostě špatný.....jak říkám,1500 nábojů a žádný nikdy neselhal,ve zbrani norinco JW25Albert 22 píše: ↑06 bře 2019 11:46
Ten problém s odpalem je v tvrdosti materiu použitého na nábojnice:
U nábojů cal .22 Flobert cal .22 se špičkou z produkce S&B z Vlašimi je použit tak měkký mosazný plech, že se nábojnice po výstřelu nafouknou jako bačkora. U nadkaliberních komor je pak další problém - to aby je člověk vytloukal kolíkem. Ale odpal je spolehlivý... ! Někdy mi je zápalník u mého Turka dokonce prosekne...![]()
Naproti tomu náboje S&B cal. 6 mm ME - Flobert SHORT s kuličkou jsou z tvrdého Ms plechu. Selhávají pravidelně 1 až 2 ks z 10.![]()
No a náboje RWS cal. 6mm mají zřejmě také velmi tvrdý plech... !![]()
Už se to ve zdejších fórech o flobertkách několikrát probíralo!
Mohl bys změřit průměr díry v nábojové komoře? (...někteří fušeři si totiž pletou komorový výstružník s vrtákem 6,00mm! A pak se musí nábojničky vytloukat kladivem!)Rolf, zálesák píše: ↑06 zář 2019 23:07Skúsenosti s JW 15 ... Strely so špičkou, výr. S&B ... ani jedna JW15 nevyhadzuje nábojnicu...
...
Rozdiel vo výkone je markantný - katalógovo 19 J a 29 J na ústí.