Flobert 9mm
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravim pani. Prave mam na expertize moj jednoranovy 9mm flobert. Mam problem zohnat do tohto stroja gulove naboje. Brokove Fiochi mam. Gulove som objavil v ČR ale v SR zatial bezvysledne patram. Ako to striela s tymto gulovym nabojom? Dakujem za akekolvek informacie alebo odkazy.
Re: Flobert 9mm
Střílí to velice pěkně, na něčí vkus může být velký pokles střely a to až o 30 cm na 50 m. u brokového asi ještě větší, a energie se blíží malorážce. Střelivo se u nás prodává jen RWS a to šíleně draze(10-13 kč za ránu.)
. kozap je má nejlevněji a máš to i nejblíž- na sk. nevim

Nejde!Prostě NNe
Pepane jak ti střílejí ty moje? 

vystřelit sem žádný nezkoušel- asi budou spíš do sbírky, ale něktré mají rozšířenou hilznu kvuli té upadávající kuličce, takže nejdou do komory
. pak mám s mojí puškou problém dovřít závěr, ale to s jakoukoli municí flobert

Nejde!Prostě NNe
Dakujem za info. Zhruba to som chcel vediet. Teraz len aby sa mi vratila... Dakujem este raz
Takze ozivujem toto vlakno. Po skoro 2 rokoch sa mi vratili vsetky zbrane domov. Flobert uz caka na prihlasenie a tlakove skusky. Podarilo sa mi zohnat aj gulove strelivo. Velmi ma zaujima ako to bude lietat predkom von. 

Pokud máš drážkovanou hlaveň jako já tak to létá i velmi přesně.Pokud přidáš špetku černého prachu do předražených nábojú tak budeš mile překvapen přesností a průrazností

Tady v Brně jsou kulové 9mm flobert u Kachlíka.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Drazkovu hlaven nemam. Mam hladku ruru. Presnost ma prekvapila tak ci tak. Dalo sa strielat aj na 50 m. Co som bol milo prekvapeny. V "stock" stave je gula relativne pomala. Prestrelovala vsak bez problemov 2,5 cm dosku. Po prisipani trosku prachu - pouzívam navazku 1 .22 LR do dvoch flobertov som bol velmi prekvapeny. Gula bola podstatne rychlejsia. Celkovy dojem - velmi dobry. A dakujem za typ na nakup nabojov.
Dobrý deň
Vie mi tu niekto poradiť či flobertky kalibru 9mm sú na ZP alebo len na OP (18 rokov) ako flobertky kalibru 4 a 6mm a aku silu v (J) majú brokové naboje Fiocchi flobert 9mm
Vie mi tu niekto poradiť či flobertky kalibru 9mm sú na ZP alebo len na OP (18 rokov) ako flobertky kalibru 4 a 6mm a aku silu v (J) majú brokové naboje Fiocchi flobert 9mm
Je, prosím, někde technická specifikace náboje 9 mm Flobert, klasický kulový (s olověnou kuličkou)?
https://gunshop.cz/produkt/naboj-rws-9m ... eln-50-ks/
Hmotnost kule, množství prachu.
I historicky, myslím že původně se plnilo ještě černým prachem (?).
Nemohu to nikde najít.
Předpokládám, že nějaká prachová slož tam bude.
https://gunshop.cz/produkt/naboj-rws-9m ... eln-50-ks/
Hmotnost kule, množství prachu.
I historicky, myslím že původně se plnilo ještě černým prachem (?).
Nemohu to nikde najít.

Předpokládám, že nějaká prachová slož tam bude.
Nazdar,tu je citácia z cd ND Náboje autori: Pavel Neshyba, Tomáš Daněk:Jeden z prvních nábojů s okrajovým zápalem vyvinutý po 1845 ve Francii pro salonní střelbu. Byl laborován roznětnou složí jež sloužila současně jako výmetná a olověnou sférickou střelou cca 4 g; Vo 210 m/s, Eo 90 J. Byl vyráběn i ve výkonově posílenných laboracích obsahujících 0.2-0,4 g černého prachu a špičatou střelu o hmotnosti kolem 5 g a také v brokových verzích s délkou nábojnice 27a 45 mm. Byl používán k salonní terčové střelbě a především k lovu drobné zvěře.
Náboje byly plněny černým prachem, později bezdýmným. V knize Náboje s okrajovým zápalem autoři Hýkel - Malimánek , jsou popsány jednotlivé flobert náboje a v knize je i několik výrobních výkresů od SB.
Děkuji Vám oběma, zkusím si zmiňované sehnat.
Něco se ti třeba bude hodit i odsud:
Naposledy upravil(a) Golem dne 28 čer 2019 02:28, celkem upraveno 1 x.