Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ale byl to MAČ jako prase.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Re: Field target
To teda byl ...
Já ztratil zbytečně min 8 bodů (1x0 + 4x1) až na konci závodu, buď mne zradily už oči (bylo už šero) nebo ruce ....., měl jsem toho už dost, vždyť jsme šli snad 4 hodiny trasu - ani jsme nestihli vzít Patrika na okruh
Příště jen ve 2 max. 3 lidech
Já ztratil zbytečně min 8 bodů (1x0 + 4x1) až na konci závodu, buď mne zradily už oči (bylo už šero) nebo ruce ....., měl jsem toho už dost, vždyť jsme šli snad 4 hodiny trasu - ani jsme nestihli vzít Patrika na okruh

Příště jen ve 2 max. 3 lidech
To je fakt, když už jsme pak s Terezou spěchali a šli sami dva, šlo to rychleji. Jen mě mrzí, že jsem nestihl vrátit optiku.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
My s Miliusem jsem v klidu vyrazíme jak to jde a odsejpá to .... 2 jsou akotát na to jít trasu , 3 ještě ujdou ... víc už je nesmysl.
přesně, ať jsem šel s kýmkoli ve dvojici (termit, alexxxus, cuba) tak je to pohodička, v klidu se odstřílí, vycházkovým tempem za klábosení se obejdou stage, trojice ještě jakž takž, ale víc lidí dělá "zácpy"
Aleši my jsme se o tom bavili.Když se nebude čekat od 9 do 13 hod. na hlavní program,tak se může chodit i v 5ti. 

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
No ono se zas tak nečeká, ten program musí někdo připravit. Že to dělají stále ti samí je ostudou těch čekatelů. Ale snad se to lepší.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jasně Miliusi ... ale nikdy to nebude tak že hned jak v 9 dorazíme budeme stavět dráhu ... je rosa a kdo se v ní chce plahočit
...
Stejně ve 2 lidech je to pohodička a každejch 5 stanovišt jsme v pohodičce dali cigárko ...

Stejně ve 2 lidech je to pohodička a každejch 5 stanovišt jsme v pohodičce dali cigárko ...
Já jenom dodám pár věcí co jsem si vzpomněl a než to zapomenu.
Sklopka skoro kolmo dolů byl fajn nápad, v nevýhodě byli lidi s vysokou montáží, ti museli mířit víc nahoru, mi stačilo mířit na horní okraj. To platí pokud je to do zhruba 10metrů. Pokud je to dál, tak platí poučka "Do kopce níže miř a z kopce ještě níž".
Osobně jsem závod začal na stanovišti s kormoránem, kterého jsem jenom cinknul, on jak je velký tak hodně zkresluje odhad vzdálenosti, protože je člověk zvyklý na menší terče, ve skutečnosti byl tak o 10m dál než jsem myslel. Navíc šel vítr zleva, takže jsem ho trefil doprava dolů. Pak jsem šel na kunu, kterou jsem minul úplně, jenom jsem zahlédl jak se třepe větvička asi metr před hlavní.
Pak byl sysel v poli na 50 metrů ve stoje s oporou, kterého jsem naštěstí dal, ale doteď nechápu jak se mi to povedlo. Takže tuším první dvě stanoviště a hned nula a jednička, tedy ztráta 3 body. Potom jsem se nějak rozstřílel, celkem to šlo, ale nějaké jedničky zase přibyly, takže nakonec jsem ztratil 7 bodů za pět cinknutí a jednu minelu.
Druhé kolo jsem šel s pístovkou, na 20.tém stanovišti (40 sklopek) jsem se koukal, že mám přesně stejně bodů jako s větrovkou.
To jsem ale netušil, jaký zažiju u bazénku kolaps, když jsem ze čtyř sklopek sundal jednu, dvě cinknul a jednu úplně minul, pak jsem nasraný vylez na bunkr a jenom cinknul obě sklopky kolem čtyřiceti metrů, obě jsem trefil do horní části (jó, do kopce níže miř a z kopce...). Pak jsem se vzpamatoval a dostřílel to bez chyby. Takže na stanovištích 21.-24. jsem ztratil asi 6 bodů, což nakonec udělalo výsledek za 95 bodů.
Celkově to byl podle mě jeden z nejlépe postavených závodů, nechyběly sklopky vysoko na stromech, neustálé rozhodování jestli radši riskovat přes trávu v sedě nebo zvolit méně stabilní pozice vkleče a ve stoje, v nejstabilnější poloze vleže se dalo střelit asi pětkrát (z 54 sklopek), nechyběly špeky jako sklopka skoro kolmo dolů nebo zdánlivě jednoduchá obří volavka s kormoránem, nezaznamenal jsem poruchu terče, snad jenom o kormoránovi jsem od někoho něco zaslech, ale vím, že z větrovky jsem ho minul a z pístovky jsme ho poslali já i Radyx dolů. Střídaly se sklopky hodně nakrátko s velkými dálkami, jak to mám rád, bylo krásné počasí, fajn parta lidí, jo užil jsem si to.
Z chyb jenom opakuji, při stavění myslete na střelce nižších postav, oni to fakt nevidí a není možné aby měli nevýhodu jako že musí střílet na špičkách a podobně. Dále prosím aby se někteří trochu chytli za nos a zaujali větší aktivitu při stavění sklopek. Na druhou stranu stavění nám netrvá zas tak dlouho, ale začínáme stavět pozdě, což beru jako sebekritiku a začnu vás do stavění tlačit hned jak přijedete, vykecávat se a dělat kraviny můžem pak.
Sklopka skoro kolmo dolů byl fajn nápad, v nevýhodě byli lidi s vysokou montáží, ti museli mířit víc nahoru, mi stačilo mířit na horní okraj. To platí pokud je to do zhruba 10metrů. Pokud je to dál, tak platí poučka "Do kopce níže miř a z kopce ještě níž".
Osobně jsem závod začal na stanovišti s kormoránem, kterého jsem jenom cinknul, on jak je velký tak hodně zkresluje odhad vzdálenosti, protože je člověk zvyklý na menší terče, ve skutečnosti byl tak o 10m dál než jsem myslel. Navíc šel vítr zleva, takže jsem ho trefil doprava dolů. Pak jsem šel na kunu, kterou jsem minul úplně, jenom jsem zahlédl jak se třepe větvička asi metr před hlavní.

Druhé kolo jsem šel s pístovkou, na 20.tém stanovišti (40 sklopek) jsem se koukal, že mám přesně stejně bodů jako s větrovkou.

Celkově to byl podle mě jeden z nejlépe postavených závodů, nechyběly sklopky vysoko na stromech, neustálé rozhodování jestli radši riskovat přes trávu v sedě nebo zvolit méně stabilní pozice vkleče a ve stoje, v nejstabilnější poloze vleže se dalo střelit asi pětkrát (z 54 sklopek), nechyběly špeky jako sklopka skoro kolmo dolů nebo zdánlivě jednoduchá obří volavka s kormoránem, nezaznamenal jsem poruchu terče, snad jenom o kormoránovi jsem od někoho něco zaslech, ale vím, že z větrovky jsem ho minul a z pístovky jsme ho poslali já i Radyx dolů. Střídaly se sklopky hodně nakrátko s velkými dálkami, jak to mám rád, bylo krásné počasí, fajn parta lidí, jo užil jsem si to.
Z chyb jenom opakuji, při stavění myslete na střelce nižších postav, oni to fakt nevidí a není možné aby měli nevýhodu jako že musí střílet na špičkách a podobně. Dále prosím aby se někteří trochu chytli za nos a zaujali větší aktivitu při stavění sklopek. Na druhou stranu stavění nám netrvá zas tak dlouho, ale začínáme stavět pozdě, což beru jako sebekritiku a začnu vás do stavění tlačit hned jak přijedete, vykecávat se a dělat kraviny můžem pak.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kormorán má malý nedostatek.Je to otázka 60ti sekund.Do jara to stihnu.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zase tolik sklopek nestavěl že by nešli dát .... stavím svoje stage s Miliusem a tak aby je on mohl dát. Zasadně tak aby se k nim nedalo lehnout ( neberu v potaz stage 3 - tedy bazének ) Stage 1 byl ode mne úskok - 2 male sklopky a jedna redukovana . na stejnou vzálenost cca 28 metrů. Stage 2 ... redukovana 25mm kilzona na 15metrů cca a extrem veverka na 43 metrech v kontrastním obrazci. Stage 4 sklopky na stromech nad sebou ... a střelba jen ve stoje jiná poloha díky trávě nemožná .... ( po skončení závodu jsem zjistil že někdo přepíchal kolík ) 5 šedivka od Miliuse + Volavka, 6 sokol na stromě + nějakej fógl. 7mička 2 nmale redukované na padlé borovici ) asi tady byl problem s velikosti střelce. 8mička jedna na bříze ( myslím že bigfoot ) a verka na to bylo snad OK .... 9tka ... Otasova ultra mala redukce 13mm na 10ti metrech. 10tka dvě sklopky od Zipepa ... myslím libově postavený. A 11tka Brabčák a něco na větší dalce.
11 stage a jestli na jedné byl problem se vzrůstem tak sorry
11 stage a jestli na jedné byl problem se vzrůstem tak sorry

Martina měla problémy někde tuším kolem stage 14-17. Měří kolem 170cm jednu nebo dvě sklopky bez postavení na špičky vůbec neviděla. Mám na videu natočeno, jak balancuje na nějaké větvi, kterou si tam musela přitáhnout. Já jsem měl tuším 3 nuly, pokud si dobře pamatuju, tak dvě z toho hned někde na začátku. Pak jsem zase tradičně neměl štěstí (jo, prostě jsem střílel blbě, já vím) na ty střely ven do pole. Každopádně se mi trasa moc líbila, hlavně vogel v tom hnízdě byl skvělý nápad.
Chyběly mi snad (ale to už v září) ty stage uvnitř polorozbořených objektů, to se mi v červenci moc líbilo. A u toho bazénku pod bunkrem to bylo poněkud zmatené - stage byly blízko sebe a dalo práci zjistit, která sklopka patří kam.
Omlouvám se za neúčast na stavění, chytám se za nos a příště se přidám!
Chyběly mi snad (ale to už v září) ty stage uvnitř polorozbořených objektů, to se mi v červenci moc líbilo. A u toho bazénku pod bunkrem to bylo poněkud zmatené - stage byly blízko sebe a dalo práci zjistit, která sklopka patří kam.
Omlouvám se za neúčast na stavění, chytám se za nos a příště se přidám!
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Měl jsem připravenou trasu,kde měl být zahrnutý tzv. nízký program,protože s tím byly problémy už minule.Nejdříve to zhatili svou pozicí paintballisti.Potom než jsme dostavěli do půlky,tak z druhé strany už bylo postaveno postaru.U kuny jsem to přestal řešit a dobudoucna už nic nevymýšlím.
Přijedu až v jednu nebo ve dvě odpoledne pěkně odpočatej,neunavenej z lezení na stromy a určitě se umístím líp
Přijedu až v jednu nebo ve dvě odpoledne pěkně odpočatej,neunavenej z lezení na stromy a určitě se umístím líp

Ta trať byla opravdu libově postavená. O tom malém vzrůstu něco vim, šel jsem s Terezou a Kačkou a Jirkou. Holky to měly trochu těžší, ten myšák v poli vedle kuny na stromě, myš v roští vedle kormorána, ale jinak to snad šlo. Tereza nastřílela můj obvyklý průměr a to tam byla poprvé. A myslim, že ne naposledy. Takže asi vrátim železo do starý pažby a budu dělat jenom nosiče. A taky třeba pudu stavět a nebudu honit optiku.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jen na okraj ... závod není stavěn pro děti ... nevadí mně že jdou kurz to v žádném případě. Ale při osobních pokecech s ostaními střelci tak mně říkají do bezvedomí mne točili děti ... obvzláště když 2 smradi šli najednou
( já jsem hned na začátku utekl s Miliusem ... na 7mé stage nás dohonil Otas, se slovy utekl jsem chcuhvalci lidi. Ale takovej Mikiki byl jednoznačne na mrtvici.
Chodit by se mělo ve 2 maximalne ve 3 lidech tedy dva dospělaci a jeden jedinec pod 150 cm
. Sám za sebe musim říci že dětskému žvatlaní rád prchnu s kýmkoliv do party...

Chodit by se mělo ve 2 maximalne ve 3 lidech tedy dva dospělaci a jeden jedinec pod 150 cm