Drulov 70 Flobert
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Na jakou nejmenší hodnotu odporu vám jde naladit spoušť? Výrobcem uváděné 2g jsou u té mé scifi a pod 25g se prostě nedostanu. Daleko horší ale je, že jednou tam mám těch 25g další výstřel 150g, hned zas 80g... prostě hnus. Napadá někoho jak ten rozsah snížit?
Koupím poškozené ProChrono Digital a Shooting Chrony.
Re: Drulov 70 Flobert
2g, píšou u všech v návodu já tam našteloval co nejmenší odpor,nevím kolik to asi je ale jedno vím určitě, že je stále stejný!
Teď jsem to měřil znovu a rozsah už je od 35g do 230g!!! Šroubek už víc utáhnout nemůžu, protože už bych to nenapnul.
Zatím mě napadají dvě možnosti čím by to mohlo být:
1.Ozub je špatně vybroušený – je ochozený jen ve špičce na jedné straně.
2.Kolík páky napínáčku (68) je příliš volný, páka(109) má proto vůle a k záchytu dojde pokaždé na jiném místě.
Jak to ale opravit?
Zatím mě napadají dvě možnosti čím by to mohlo být:
1.Ozub je špatně vybroušený – je ochozený jen ve špičce na jedné straně.
2.Kolík páky napínáčku (68) je příliš volný, páka(109) má proto vůle a k záchytu dojde pokaždé na jiném místě.
Jak to ale opravit?
-
Pre teba co ovladas take zlozite zalezitosti ako je zmenit ergonomiu rukovete a dokonca vies si sam posunut aj spust a vyvazit zbran tak predsa nastavit napinacik na 2g to musi byt pre teba uplna malina.Kecat to vie kazdy ale nieco si upravit na svojej zbrani sam to uz musis nieco vediet.Ale ty to predsa vsetko vies.
Jééé čau Franto, tebe bych tu nečekal 
To si piš! Moje domněnky se potvrdili v praxi a spoušť už valí pravidelně na 30g v rozmezí +- 10g a to jsem teprve začal
Kde jsou limity netuším protože všechno co se spouště týká je křiví jako klacek, měkký jako žvějkačka a všude zemědělské vůle. Prostě málo muziky za hodně peněz.. Jsem si ale jistý, že ty 2g jsou podle mě (nejen) pro drulovku totální blbost. Tolik můžou dávat pravidelně jen elektronické spouště.
Ale co, nic lepšího bych v této ráži stejně nesehnal a časem se mi snad podaří upravit jí k obrazu svému.

To si piš! Moje domněnky se potvrdili v praxi a spoušť už valí pravidelně na 30g v rozmezí +- 10g a to jsem teprve začal

Ale co, nic lepšího bych v této ráži stejně nesehnal a časem se mi snad podaří upravit jí k obrazu svému.
Dneska neplánovaná první střelba. Vlastně jsem si jí jel jen poslechnout, ale když už na mě na střelnici čekal pěkně přichystaný terč... Ok takže prvně 5 ran na 25m v sedě s podepřenou rukojetí (hlaveň volná). Nic jsem od toho nečekal, protože z pistole už jsem byl skeptický. Navíc už bylo málo světla a měl jsem jen pevná mířidla. O to víc jsem čuměl po příchodu k terči.
Až zmizí ten bílej sajrajt, tak jí hodím do svěráku.
Potom hodím terč na 50m. Zamířit už pořádně ani nešlo ale snažil jsem se. Až na jeden úĺet podobný výsledek jako na 25m.
Zdá se, že o co jsou odfláklejší mířidla a spoušť, o to je lepší hlaveň. Až zmizí ten bílej sajrajt, tak jí hodím do svěráku.
Stříleno kuličkama nebo špičkama ? Ten terč na 15 metrů vypadá docela hezky prosekanej jako by to vystříhaly právě ty špičky s hranou.
Alfa 641
Špičkama. A není to na 15m ale na 25m. Nebo spíš 26m/51m.
Moje chyba, špatně jsem to opsal
Schválně jsem se ptal na použité střelivo, protože občas se tu objevuje názor, že špičaté střelivo není tak přesné, tohle dokazuje, že to umí lítat slušně.
Každopádně je vidět, že odfuk v hlavni je pro přesnost lepší, než revolverová řešení, kdy střela letí kus cesty volným prostorem, což stabilizaci rozhodně prospět nemůže. Ale zase to nabíjení po každé ráně by mě nebavilo

Každopádně je vidět, že odfuk v hlavni je pro přesnost lepší, než revolverová řešení, kdy střela letí kus cesty volným prostorem, což stabilizaci rozhodně prospět nemůže. Ale zase to nabíjení po každé ráně by mě nebavilo

Alfa 641
Možná by to bylo ještě přesnější kdyby se střela při nabíjení rovnou zamačkávala do drážek. Totiž jestli jsem to dobře změřil, tak komora má 9mm takže střela letí volně cca 1.3 mm. Vývrtem jde protlačit dost lehce a drážky pěkně prosvítají. To přesnosti asi taky nepřidá.
Mě nabíjení po jedné ráně nevadí, ale vadí mi jak je to udělané. Když už teda odsuvný závěr tak se měla pružina napínat otočením kličky a ne přímo. Fakt geniální prát se před každým výstřelem s pružinou. Zeptám se strojaře jestli by šli do pouzdra udělat náběhy pro ozuby.
Mě nabíjení po jedné ráně nevadí, ale vadí mi jak je to udělané. Když už teda odsuvný závěr tak se měla pružina napínat otočením kličky a ne přímo. Fakt geniální prát se před každým výstřelem s pružinou. Zeptám se strojaře jestli by šli do pouzdra udělat náběhy pro ozuby.
http://www.alexxxus.cz/Drulov-70-75-Flo ... g-Litomysl
DaveM: Jak by vypadaly zásahy za optimálních podmínek???
DaveM: Jak by vypadaly zásahy za optimálních podmínek???
Nevím vyzkouším ten svěrák. Zásahy by měly být znatelně blíž. Vítr sice nefoukal, ale už se stmívalo a mířidla jsem měl blíž k oku než jednoruč ve stoje takže se dost blbě mířilo. Tipoval jsem, že to bude 10 - 15cm/25m... Považoval jsem to za náhodu, ale terč na 50m potvrzuje že to lítá fakt pěkně.
Řešil někdo rozdíly v sériích nábojů a balistický koeficient špičky???
Řešil někdo rozdíly v sériích nábojů a balistický koeficient špičky???
Neřešil to tu zatím asi nikdo, kromě občasných povzdechů, že kvalita výroby S&B není nic moc. Já osobně do toho tak moc nevidím a tak jsem v tématu Flobertka akorát projevil údiv nad tím, že střely u špičatých nábojů jsou volné.
Balisticky na tom ale špička určitě nemůže být hůř než kuličky, nehledě na diskutabilní stabilizaci kuliček ve vývrtu.
Oproti vzduchovkám, kde je na výběr mrtě diabolek s tím pravda moc nejde dělat, přebíjet floberťáky taky nemůžeme, maximálně by snad stálo za pokus vytáhnout z toho náboje kuličku/špičku a nahradit nějakou vhodnou diabolkou.
Balisticky na tom ale špička určitě nemůže být hůř než kuličky, nehledě na diskutabilní stabilizaci kuliček ve vývrtu.
Oproti vzduchovkám, kde je na výběr mrtě diabolek s tím pravda moc nejde dělat, přebíjet floberťáky taky nemůžeme, maximálně by snad stálo za pokus vytáhnout z toho náboje kuličku/špičku a nahradit nějakou vhodnou diabolkou.
Alfa 641
- menthon1974
Čítávám na různých vláknech o flobertkách že náboje flobert od S&B jsou nekvalitní, nezarývají se do drážek a volně kloužou ve vývrtu hlavně jak se jim zamane. Ve Vlašimi by se měli problému věnovat aby začali vyrábět kvalitní náboje a né aby z lidí tahali peníze za nekvalitní střelivo.cca 30 nábojů ze sta jdou špatně vkládat do komory, jakoby byli na průměru větší.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 30 dub 2013 07:05, celkem upraveno 1 x.
člověče, na týhle stránce máš nástřel že 5 ran se dotýká záslepky!! 25m!!!
nikdy jsem neslyšel že by nějaký náboj propadával hlavní, spíš naopak u špatné zbraně se může seknout ale to není chyba střeliva jen debilních limitů na výkon
se 4 mam horší zkušenosti, poslední jsou dost zmetkovitý a ani nechtěj střílet někdy-jsou taky choulostivý na vlhko asi.
Z dobrý zbraně pracujou patronky dobře, hlavně špičatý jsou ok na myšku do 20m a na nějakou terčovku je to stejně blbost kvuli ceně, jsou prostě moc drahý na to aby se mohly dát použít na preciznější střelbu
nikdy jsem neslyšel že by nějaký náboj propadával hlavní, spíš naopak u špatné zbraně se může seknout ale to není chyba střeliva jen debilních limitů na výkon
se 4 mam horší zkušenosti, poslední jsou dost zmetkovitý a ani nechtěj střílet někdy-jsou taky choulostivý na vlhko asi.
Z dobrý zbraně pracujou patronky dobře, hlavně špičatý jsou ok na myšku do 20m a na nějakou terčovku je to stejně blbost kvuli ceně, jsou prostě moc drahý na to aby se mohly dát použít na preciznější střelbu
Nejde!Prostě NNe