Tak se podělím o svoje první zkušenosti s touto puštičkou.
Větrovku jsem koupil z druhé ruky (osobní předání, vyzkoušení) a zatím naprostá spokojenost
Chtěl jsem něco na zábavné střílení od 10 do 40m a zatím mám z pušky velice dobrý pocit. Pořídil jsem k ní Nikko MountMaster 6x40 a i když je to základní levné sklo, tak nějak nevím, co víc bych si mohl přát. Na 20m se dají trefovat kolečka o průměru 7mm.
Přikládám první papír, do kterého jsem s cz200 střílel. Je to na 20m. vrchní řada - nástřely, druhá řada - v sedě s oporou, třetí řada - ve stoje "z ruky". Ten bílý střed terčíku má 7mm.
Po chvilce experimentování jsem na konec hlavně přidal kompenzátor z Umarex 850 (mají stejný průměr hlavně) a obalil několika vrstvami tenkého molitanu. Podle mě se zlepšil soustřel a snížila hlučnost, ale tohle budu dále ještě zkoumat.
Příště chci udělat měřený test s tlumením hluku. Chytrý mobil má jakousi aplikaci na měření zvuku (včetně grafů, průběhů a špiček) - na tento pokus ideální. Udělám několik variant - holá hlaveň, kompenzátor, obalený komenzátor, homemade AL koncovka. Snad to bude mít nějakou vypovídací hodnotu.
Tak větrům zdar
Jen toho času na zábavu je čím dál míň