CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
pavel 54: a čo ak tú vzdialenosť neodhadol ale jednoducho pozrel do Google Earth ? 

FX T12 Whisper .22, Delta Titanium 4.5-30 x 50 SF
Re: CZ200S
On nemá optiku s paralaxou?
Air Arms S410 Classic Beech .177 & Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
pavel 54 píše:Po přečtení příspěvku drobase mirka, jsem se už dopoledne v práci zařekl, že nebudu reagovat.
Ale mi to nedá. Máš vzduchovku od 7.5.2010, a už střílíš na 90metrů a dáváš za pravdu zkušeným střelcům, že jde střílet na 100m šišku. Tak to ale neuznávám / alespoň ne ze začátku/. Dále se zmiňuješ o vzdálenosti s balkonu 90metrů. Tak to před takovým střelcem smekám. Tak rychle se naučit střílet a tak přesně odhadovat vzdálenosti, to jsem se svoji pětatřicetiletou praxí úplnej břídil, nebo se tady někdo chvástá...
Promiň mě moji/drzost/ ale prostě jsem osoba nedůvěřivá. Vím, že všechno jde ale tak brzo
to je neuvěřitelné. Hodně dalších úspěchů s CZ200!
Proč myslíš že neumí střílet? Z jeho příspěvků jsem naopak pochopil že se vzduchovkama už má zkušeností dost. A pokud to flinta dokáže nevidim důvod proč by to nedokázal on. odhadnout vzdálenost umí taky víc lidí než je dobrých střelců
Nejde!Prostě NNe
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Mě nezbývá, než souhlasit s Pavlem54.
Trefovat šišku na 100m, někdo zde psal o vzdálenosti dokonce 150m, ze vzduchovky, je dle mého názoru holý nesmysl. Nepíšu o trefit, ale trefovat - protože trefit šišku na tuto vzdálenost je čistě náhoda, když vezmu v potaz povětrnostní podmínky, střelu, a její energii, balistickou křivku diabolky a další faktory ovlivňující střelbu. Nehledě na to, kam musím na tuto vzdálenost mířit, myslím tím o kolik musím nadsadit nad daný terč, abych se na tuto vzdálenost mohl trefit. U některých puškohledů terč (šišku) v zorném poli optiky ani mít nebudu.
Trefovat šišku na 100m, někdo zde psal o vzdálenosti dokonce 150m, ze vzduchovky, je dle mého názoru holý nesmysl. Nepíšu o trefit, ale trefovat - protože trefit šišku na tuto vzdálenost je čistě náhoda, když vezmu v potaz povětrnostní podmínky, střelu, a její energii, balistickou křivku diabolky a další faktory ovlivňující střelbu. Nehledě na to, kam musím na tuto vzdálenost mířit, myslím tím o kolik musím nadsadit nad daný terč, abych se na tuto vzdálenost mohl trefit. U některých puškohledů terč (šišku) v zorném poli optiky ani mít nebudu.
taky se mi to zdá moc,ale předchozí argumenty se mi nezdály zrovna pádné, po CZ200 taky toužim tak doufam že jednou vyzkoušim 

Nejde!Prostě NNe
Zdravím,musím se taky k téhle debatě připojit,protože já jsem zkoušel CZ 200 a střílel na vzdálenost 100m do plechovky o průměru 10 cm a 7x z 10ti jsem se trefil,tak si myslím,že tu šišku bude možné strefit.Samozřejmě v bezvětří,když bude vychřice,tak střílet nebudu.
O víkendu to vyzkouším.Teď se pažba po menší úpravě lakuje. 

CZ 200s Colour .177 / NS Targetmaster 6-24x50
CZ75 SP-01 9mm Luger,Glock 19,Glock 27
Sa 58,Suhl 150
CZ75 SP-01 9mm Luger,Glock 19,Glock 27
Sa 58,Suhl 150
Tady kostky cukru a pet víčka na 80m
Stříleno z
A tohoto stojanu
Takže,když někdo něvěří,muže přijet na některou naší přestřelku a uvidí na vlastní BULVY!
Těch 150m na krabičku od diabol jsem střílel přešně tak,jak je popsáno výše.
HOWK.
Stříleno z
A tohoto stojanu
Takže,když někdo něvěří,muže přijet na některou naší přestřelku a uvidí na vlastní BULVY!
Těch 150m na krabičku od diabol jsem střílel přešně tak,jak je popsáno výše.
HOWK.
177
22
25
22
25
Takže znovu , tohle je podvod ? http://www.youtube.com/user/pikusoid a další http://www.youtube.com/user/millllius#p ... XQ779DSt1Qpem píše:Mě nezbývá, než souhlasit s Pavlem54.
Trefovat šišku na 100m, někdo zde psal o vzdálenosti dokonce 150m, ze vzduchovky, je dle mého názoru holý nesmysl.
A jenom oběma pánům připomenu že se bavíme o větrovce to pro upřesnění
a původně o větrovce naladěné na rychlost cca. 300 m/s. Dvakrát čti a potom odpovídejpem píše: ze vzduchovky, je dle mého názoru holý nesmysl.

troj píše:Proč jezdit do práce mercedesem když mě tam dovaze i trabant že?pavel 54 píše:A proč by jsi měl ladit na 305m ? Stačí bohatě 16 joule ! coš je cca 240m. To je snad málo ? Já stím střílím / a nejenom já/ na 50 metrů v pohodě.
No jen pro poznámku 4,5ka jde naladit až na 360, tedy supersonic..
Krása je v průběhu balistiky, s takto vysokou rychlostí nastřelíš na 50m a od 30m do 60m nemusíš vůbec klikat nebo mildotovat, na 100m pak nadsazuješ 2mil, zkus si s 16J střelit na 100m a zorné pole puškohledu ti nebude na propad střely stačit..
Pokud pliveš do terče na 30m pak je samozřejmě 16J adekvátních, mě osobně udělá daleko větší radost když se kouknu, odhadnu vzdálenost, bez klikání nadsadim mildotem a na 100m sundám šišku první ranou..
Ale v české republice je hranice pro Déčko 16J, tudíž nikdo nesmí mít volně cokoliv jiného, proto bych řekl né "stačí" ale "stačit musí"
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Má pravdu předsedo 

- DrobasMirek
Jestli existuje osoba nedůvěřivá, která si všechno radši 2x prověří tak jsem to já (asi profesní deformace - nákup komponentů pro leteckou výrobu kde musí být vše tip ťop). Taky mi už neni "náct" abych se tu chvástal a předháněl se kdo má větší péro, nemám to za potřebí, ale naopak se rád podělím o svojí novou radost a zároveň jsem tu uvedl na pravou míru to, že jsem si já sám dělal srandu, že na 100 metrů do šišky to neni možný, myslim, že příspěvek je o pár stránek dál, dotyčný nechť to bere jako omluvu.pavel 54 píše:Po přečtení příspěvku drobase mirka, jsem se už dopoledne v práci zařekl, že nebudu reagovat.
Ale mi to nedá. Máš vzduchovku od 7.5.2010, a už střílíš na 90metrů a dáváš za pravdu zkušeným střelcům, že jde střílet na 100m šišku. Tak to ale neuznávám / alespoň ne ze začátku/. Dále se zmiňuješ o vzdálenosti s balkonu 90metrů. Tak to před takovým střelcem smekám. Tak rychle se naučit střílet a tak přesně odhadovat vzdálenosti, to jsem se svoji pětatřicetiletou praxí úplnej břídil, nebo se tady někdo chvástá...
Promiň mě moji/drzost/ ale prostě jsem osoba nedůvěřivá. Vím, že všechno jde ale tak brzo
to je neuvěřitelné. Hodně dalších úspěchů s CZ200!
CZ200S mám od minulého čtvrtka, to ano, ale střílim od malička a taky jsem si k ní došel přes moře vystřílených krabiček diabol - Slavie 618, 620, 630, 631, ČZ 236, IŽ22, Haenel 312 atd.. jako poslední QB78, o stavbě a tunningu vzduchovek nemám páru, umim jí rozdělat, vyměnit použité díly, improvizovat, tvrdím o sobě, že jsem naprosto podprůměrný střelec, střílím jen pro zábavu a málokdy na výsledek a stejně tak tvrdim, že nastřílet na 10 m s CZ200S samý středy je nuda..
Vzdálenost bych si se svým okem odhadnout netroufnul, z balkonu je měřená přes mapy.cz a amapy.cz, odečtené cca 2 m pro klid v duši, vzdálenost porovnaná s délkou pozemku a nemám pochybnosti o tom, že jsem střílel na vzdálenost 90m
Nemyslim, že by byl někdo víc překvapenej než já když to do tý plechovky začlo pleskat

.
.
snad jen Pavle 54, hodně píle, času strávenýho před terčem a dobrou mušku ať seš za rok stejně tak dobrej jako já za týden

Tak koukám, že tahle diskuze o střelbě na 100 a víc metru, se zde periodicky opakuje jak střídaní ročního období a vždy se najdou lidi co to začnou zpochybňovat. Ty co už jsou zde déle, tak vědí, že možné to je, proto se do diskuze už ani nezapojují. Vše je zde již napsané několikrát, stačí si to jen najít a přečíst. Sám jsem před pár lety byl na stejném míste obhájce společně s Barysem a dalšími.
Než jsem rozpoutal tuto debatu, měl jsem na mysli větrovku CZ200 v základním/ továrním/ nastavení. Tj. 240m/s 16 joule! Nikomu nespochybňuji výkon zbraně a střeleckou dovednost, ale. Jak už jsem uvedl, 240m/sec a 16 j. Včera na jedné lesní chatě, kde nás bylo asi 12 chlapů stoho 8 myslivců jsem měl možnost dokázat co umím se svoji větrovkou. Střílel jsem na 100 metrů a vzdálenost odhadovalo právě těch 8 nimrodů. No moc mě to nešlo, jednalo se pouze o náhodný zásah. Tak že opravdu tomu tvrzení nevěřím. Co mohu spolehlivě potvrdit je, na 40-45 metrů jsem trefoval co rána to zásah. Pravdou zůstává, že tam ty šišky drží jako přibité!
První spadla po osmém zásahu a druhá po šestém. Pokud má někdo výkon vyšší než je 16j, tak samozřejmě není očem se bavit.
Doufám, že tímto nikoho nenaštvu a nezvednu ze židle. Je to pouze můj názor.
První spadla po osmém zásahu a druhá po šestém. Pokud má někdo výkon vyšší než je 16j, tak samozřejmě není očem se bavit.
Doufám, že tímto nikoho nenaštvu a nezvednu ze židle. Je to pouze můj názor.
A proto hodně lidí ladí a ladí a pak střílí dál a přesně 

Původně jsi rozpoutal debatu proč ladit vyšší výkonpavel 54 píše:Než jsem rozpoutal tuto debatu, měl jsem na mysli větrovku CZ200 v základním/ továrním/ nastavení. Tj. 240m/s 16 joule! Nikomu nespochybňuji výkon zbraně a střeleckou dovednost, ale.

Tak tady nekecej že jsi měl na mysli v továrním nastavení, debata byla od začátku jasná.pavel 54 píše:A proč by jsi měl ladit na 305m ? Stačí bohatě 16 joule ! coš je cca 240m. To je snad málo ? Já stím střílím / a nejenom já/ na 50 metrů v pohodě.
Potom co Ti troj napsal proč ladit,
tak jsi ho nepřímo označil za lháře.troj píše: Proč jezdit do práce mercedesem když mě tam dovaze i trabant že?
No jen pro poznámku 4,5ka jde naladit až na 360, tedy supersonic..
Krása je v průběhu balistiky, s takto vysokou rychlostí nastřelíš na 50m a od 30m do 60m nemusíš vůbec klikat nebo mildotovat, na 100m pak nadsazuješ 2mil, zkus si s 16J střelit na 100m a zorné pole puškohledu ti nebude na propad střely stačit..
Pokud pliveš do terče na 30m pak je samozřejmě 16J adekvátních, mě osobně udělá daleko větší radost když se kouknu, odhadnu vzdálenost, bez klikání nadsadim mildotem a na 100m sundám šišku první ranou..
Ale v české republice je hranice pro Déčko 16J, tudíž nikdo nesmí mít volně cokoliv jiného, proto bych řekl né "stačí" ale "stačit musí"

Nesuď druhé podle svích možností, neznamená že když se netrefíš že ostatní na tom budou stejně.pavel 54 píše:A jsem tam, kde jsem byl loni touhle dobou, když Kubajz a Alexxxxus tvrdil, že trefí kostku cukru na 50m. Až jsem to viděl na vlastní oči a zkusil také trefovat- potom jsem uvěřil.Ale šišku na 100m no nevím? Moooooc dobrej střelec. Aby to nedopadlo jak s tím Hatsanem na 105m. A to byla pružinovka. A držet vzduchovku o takové síle na ZP, to si koupím raději malorážku! Naposledy jsem viděl sestřelit šišku ze stromu jako kluk ve filmu Práče. Jenom vzdálenost neuvedli.
Takže vlastně jsi nám zdělil že CZ 200 se dá spolehlivě střílet 40-45 metrů a kdo tvrdí že i dál je v tvých očích lhář.A jestli vůbec jde ladit.

Altaros píše:Tak koukám, že tahle diskuze o střelbě na 100 a víc metru, se zde periodicky opakuje jak střídaní ročního období a vždy se najdou lidi co to začnou zpochybňovat. Ty co už jsou zde déle, tak vědí, že možné to je, proto se do diskuze už ani nezapojují. Vše je zde již napsané několikrát, stačí si to jen najít a přečíst. Sám jsem před pár lety byl na stejném míste obhájce společně s Barysem a dalšími.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Tak takhle jsem to nemyslel, a už vůbec ne někoho označovat za lháře!!! Troj mě moc pomohl v začátcích a vážím si toho dodnes. Tak se prosím uklidněte a přeji mnoho dalších úspěchů ve střelbě.