Crosman 1377c
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ještě k pružině ve spoušti - originální jsem trochu zmáčkl, aby nekladla takový odpor (co je to asi za materiál, když jde pružinu nevratně zmáčknout???), ale pak zase spoušť neudržela natažený závěr. Tak jsem na konec pružiny dal podle fotek zde z fóra kousek z propisky (aby nahoru netlačila pružina, ale přes rovnou plošku právě ta umělá hmota). Sice to funguje, ale stále je to dost tvrdé. Jde o to, najít nějaký kompromis.
Re: Crosman 1377c
Pokud vyvíjené napětí přesáhne mez pružnosti, dojde k plastickým deformacím. Co by si jako chtěl aby ta pružina dělala?
Já to tam mám zrychtované tuším přes matku do které je částečně našroubovaný šroubek. Matka je nasazená na tom čumprlíku na rámu a konec šroubu je uvnitř matky rozťuknutý aby se netočil. Na šroubu jsem uřízl hlavičku a slouží jako vodítko pro pružinu. Ta má docela velký průměr takže je nahoře zas nějaká čepička která tlačí na záchytný háček.
Jde to nádherně lehko ale s flintou se nesmí klepnout o zem
Ubíral jsem totiž i z toho zobáčku.
Já to tam mám zrychtované tuším přes matku do které je částečně našroubovaný šroubek. Matka je nasazená na tom čumprlíku na rámu a konec šroubu je uvnitř matky rozťuknutý aby se netočil. Na šroubu jsem uřízl hlavičku a slouží jako vodítko pro pružinu. Ta má docela velký průměr takže je nahoře zas nějaká čepička která tlačí na záchytný háček.
Jde to nádherně lehko ale s flintou se nesmí klepnout o zem

Díky za tipy 
Jo, ještě na jedno jsem zapomněl - při pumpování se před dorazem ozve takové kvíknutí, spíš guma - kov, než kov - kov, takže předpokládám něco s pístem - zmizí to, pokud pumpnu víc než osmkrát. Někde jsem četl, že některé Crosmany to dělají, ale konkrétně jsem se nedověděl nic.

Jo, ještě na jedno jsem zapomněl - při pumpování se před dorazem ozve takové kvíknutí, spíš guma - kov, než kov - kov, takže předpokládám něco s pístem - zmizí to, pokud pumpnu víc než osmkrát. Někde jsem četl, že některé Crosmany to dělají, ale konkrétně jsem se nedověděl nic.
- mtarnovsky
Ked myslis to take 'vrzgavo skripanie'tak mne pomohlo trochu balistolu na tesnenie pumpy a trosku mozes dat aj do tej medzierky ked otvoris naplno pumpu(kade sa pistol nadychne
)-ale opatrne aby sa to nedostalo do ventilu,mne to pomohlo..

Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
no nie je kolimátor ako kolimátor, za málo peňazí málo muziky.
Niektoré napr. na bazos.sk sú úplne nanič.
www.bazos.sk/img/4/032/28498032.jpg
a tento je zas fajn,
www.bazos.sk/img/2/144/28575144.jpg
www.bazos.sk/img/4/032/28498032.jpg
a tento je zas fajn,
www.bazos.sk/img/2/144/28575144.jpg
- mtarnovsky
Bohuzial som koliminator nevyberal ale dostal som ho ako bonus ku pistoly.Moc ho nepouzivam,lebo ho furt zabudnem vypnut a vytlce mi baterku.A z optikou sa striela ovela lepsie.
Dnes som strielal na 13m a crosmanko ma velice milo prekvapil,keby som sa trosku viac snazil tak by som sa mozno zmestil aj do 1cm rozptylu. Porovnaval som JSB Exact 4,50 a Sport Levice Magnum.
Dajte aj niekto iny nejake terce nech mozme porovnat.
Dnes som strielal na 13m a crosmanko ma velice milo prekvapil,keby som sa trosku viac snazil tak by som sa mozno zmestil aj do 1cm rozptylu. Porovnaval som JSB Exact 4,50 a Sport Levice Magnum.
Dajte aj niekto iny nejake terce nech mozme porovnat.
Slavia 620
Slavia 620
Pokud si všimneš, na první fotce je zaostřen předek kolimátoru - tudíž nemůže být obrazec ostrý, ve skutečnosti tam bude normální tečka.undead píše:no nie je kolimátor ako kolimátor, za málo peňazí málo muziky.
http://www.bazos.sk/img/4/032/28498032.jpg
a tento je zas fajn,
http://www.bazos.sk/img/2/144/28575144.jpg
Na druhé fotce je zaostřená zeď za kolimátorem - při pohledu tam už je záměrný bod ostrý (až do nekonečna).
Tak včera zásah cíle o velikosti vrabce na 39.3 metru !!!
Střeleno Predatorem,spodní i boční opora,nadsazeno
o dva doty,jedenáct pump.
Cíl o velikosti vrabce zůstal ležet bez jedinýho škubnutì.
Nevěřícně jsem koukal ..... Velký štěstí a myslim že těžko
budu tenhle zásah překonávat.
Střeleno Predatorem,spodní i boční opora,nadsazeno
o dva doty,jedenáct pump.
Cíl o velikosti vrabce zůstal ležet bez jedinýho škubnutì.
Nevěřícně jsem koukal ..... Velký štěstí a myslim že těžko
budu tenhle zásah překonávat.
Crosman 1377c (doutník,NS 4x32 AO IR,pažba,přísvit,předělán spoušťový mechanismus ....) Škůdci pod jeho ranami přestávají škodit.
Slavia 630 (bez úprav) Od mala na ní nedám dopustit.
Slavia 634 (bez úprav) "přenašeč zla"
Revolver REX 1,5"
Revolver REX 1,5"
Tohle se tu tvrdě trestá. Budeš veřejně kamenován a možná ti bude nadáváno v SZ.
Jinak střela pěkná, měřil si laserovým dálkoměrem? Jinak si to neumím vysvětlit
Já jsem tuhle zbůhdarma střelil a ustřelil špičičku modřínu asi 40m daleko
Jinak střela pěkná, měřil si laserovým dálkoměrem? Jinak si to neumím vysvětlit

Já jsem tuhle zbůhdarma střelil a ustřelil špičičku modřínu asi 40m daleko

JA som s mojou 1377 bez problemov daval na 40m ,4cm FT kilzony.Na 7pump cca 175 m/s s Exact RS.Bolo to tam sice rozypane pocelom kruhu ale bolo to v killzone.Takze ,,zásah cíle o velikosti vrabce na 40m ,,je teoreticky mozne a skoro nie až tak náhodné.
HW100T-4,5mm,Hawke Sidewinder 30 8-32x56,Kozap č.21
Crosman 1377c,Walther 4x32 compact
Crosman 2240 pcp mod.,24" barrel,3-9x40
history:Weihrauch HW 97K
Crosman 1377c,Walther 4x32 compact
Crosman 2240 pcp mod.,24" barrel,3-9x40
history:Weihrauch HW 97K
Ano laserový dálkoměr
Ale měřeno až po výstřelu.

Ale měřeno až po výstřelu.
Crosman 1377c (doutník,NS 4x32 AO IR,pažba,přísvit,předělán spoušťový mechanismus ....) Škůdci pod jeho ranami přestávají škodit.
Revolver REX 1,5"
Revolver REX 1,5"
vdaka, ale nerad by som otravoval niekoho, kto ma neoslovil samViTTek píše:Mezikus i moderator ti udělá Josef1000
to all:
takze hladam moderator, ktory by najviac vyhovoval, najlepsie s metrickym zavitom, alebo su aj bezzavitove ?, co sa nasadia iba na hlaven a zaaretuju napriklad
medzikus si skusim vyrobit sam
vdaka
Crosman PC 77 + Walther PZ 2x20
FX Independence .22 + HS 30 6-24 HMD
FX Independence .22 + HS 30 6-24 HMD
- mtarnovsky
Visna. V prvom rade musis mat bud ocelovy zaver alebo dlhsiu hlaven. Potom je to vec cca 5euro(dve vodarenske redukcie,vhodna trubka,par velkoplosnych podloziek a lepidlo) .Ak mas zaujem napis SZ skusim potadit. A precitaj si vlakno -tusim ze sa vola /tlumic na vzduchovku/
-to mi dost pomohlo.
-to mi dost pomohlo.
Slavia 620
Slavia 620
Trojan.- máš pravdu s tými fotkami, ale aj tak nie všetky kolimatory majú rovnako veľký bod..
Sayonara- toho vrabca si si mohol odpustiť, na holuba sa lepšie strieľa..
Sayonara- toho vrabca si si mohol odpustiť, na holuba sa lepšie strieľa..
Jo je to fakt, někteří výrobci uvádějí velikost ale u těch čín je potřeba na to dát pozor.