prolezl jsem forum, ale nic na toto téma jsem nenašel. Přemýšlím nad pořízením CO2 airsoftky, nebo plynovky coby repliky ostré zbraně, pro nácvik manipulace a střelby mimo střelnici, ideálně i doma - prostě indoor. Mám v plánu nákup CZ75D Compact a koukal jsem, že se dělá několik replik této zbraně. Prošel jsem fóra o vzduchovkách i airsoftkách, ale nedokážu z toho zatím posoudit, co bude vhodnější.
Je mi jasné, že to nebude mít nikdy reálný zpětný ráz, takže trénovat s ostrou na střelnici je potřeba, ale jde mi hlavně o to :
- aby to mělo co nejrealističtější provedení, tzn. zásobník, páčky, mířidla, atd., abych nezískal špatné návyky, které se projeví při střelbě s ostrou 9mm.
- dalo se s tím střílet na terč na 10-20 metrů, nejde o naprostou přesnost, ale střelbu v pohybu, v různých polohách, atd.
- pokud možno měla blow back, aby se spoušť chovala stejně, jako při střelbě s ostrou a nebylo nutné (ale zároveň možné) ruční natahování
Co jsem koukal, 4.5mm BB vzduchovky nevyhoví, protože nejsou přesné, navíc jsou to často celoplasťáky a váha pistole bude nereálná, čili manipulace, tasení, atd. bude diametrálně jiné a bude to spíš zlozvyk, než cvik.
Zbývají tedy airsoftky. Má někdo zkušenosti, jak je na tom airsoftka 75D Compact od ASG? Našel jsem několik typů, plastové, s kovovým závěrem, je to vůbec na kuličky 6mm? Každý obchod uvádí něco jiného, někde není info o střelivu vůbec.
Má vůbec smysl vybírat airsoftku pro tento účel? Jak je to reálně použitelné a srovnatelné s dospělou ČZtou, kromě toho, že to nedělá BUM, ale LUP? Nejde mi o projev, ten bude jistě úplně jinde, ale o manipulaci se zbraní a střílení na terče, zda se s tím dá na zahradě něco natrénovat, nebo je to úplný nesmysl a je to dobré jenom na hry na vojáčky?
Pokud máte dobrou zkušenost s nějakou konkrétní zbraní, sem s ní, netrvám právě na pětasedmě, ale protože si ji plánuju koupit, coby ostrou, bylo by to asi dobré, mít stejnou i na cvičení