Chyt?k policie ?r!!
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Takže kdo s právním povědomím,dokáže uspokojivě zodpovědět můj dotaz?Jisté oddělení PČR.úsek zbraně a střelivo,dalo upozornění že kdo si bude prodlužovat zbrojní průkaz a má v něm skupinu C a nepředloží lovecký lístek bude o tuto skupinu připraven.Tak se ptám má to právní oporu,nebo je to zvůle úředníka?Jestli se nepletu tak vydání ani zaplacení této skupiny,nebylo ničím podmiňováno,tak proč se nechat ,,okrádat´´
Re: Chyták policie čr!!
Podle zakona o zbranich a strelivu, paragraf 17, odstavec 2) jmenujici nalezitosti vydani zbrojniho prukazuedelweiss píše:Takže kdo s právním povědomím,dokáže uspokojivě zodpovědět můj dotaz?Jisté oddělení PČR.úsek zbraně a střelivo,dalo upozornění že kdo si bude prodlužovat zbrojní průkaz a má v něm skupinu C a nepředloží lovecký lístek bude o tuto skupinu připraven.Tak se ptám má to právní oporu,nebo je to zvůle úředníka?Jestli se nepletu tak vydání ani zaplacení této skupiny,nebylo ničím podmiňováno,tak proč se nechat ,,okrádat´´
d)
jde-li o žádost o vydání zbrojního průkazu skupiny C, též ověřenou kopii platného loveckého lístku; ověření může provést i příslušný útvar policie při předložení žádosti.
to-Flare
Ale to dřív nebylo to je zas nějak znovelizované?
Chyták polici čr!!!
Dokonce si troufám tvrdit, s jistou mírou pravděpodobnosti, že to bylo upraveno novelou i ve starém znění. V úplně původním znění to nebylo.
-
při obnovování zp. sk. c. je opravdu nutno přinést lovecký lístek. ověřování se ze zákona u loveckých lístků a občanek neprovádí.oni si ho tam ofotí. takže to co píší naspodu té žádosti je nesmysl. na matrice kde jsem toto chtěl se tomu smáli a vypsali mi tam i paragraf podle kterého je toto nepřípustné. 

Re: Chyták policie čr!!
edelweiss píše:Takže kdo s právním povědomím,dokáže uspokojivě zodpovědět můj dotaz?Jisté oddělení PČR.úsek zbraně a střelivo,dalo upozornění že kdo si bude prodlužovat zbrojní průkaz a má v něm skupinu C a nepředloží lovecký lístek bude o tuto skupinu připraven.Tak se ptám má to právní oporu,nebo je to zvůle úředníka?Jestli se nepletu tak vydání ani zaplacení této skupiny,nebylo ničím podmiňováno,tak proč se nechat ,,okrádat´´
Ja nechci nejak rejpat ale nezasapal jsi tak trochu

Prostě nemaš cečko tak smula no, sem překvapen že vubec se obtěžovali vydat to upozorněni

No, kdo na PCR oddeleni zbrani a streliva chodi casteji, urcite uz se setkal s vetsinou postarsimi pany, kteri se chodi ptat: "poslete mi novej zbrojak automaticky, nebo musim zadat?", "Jak mam tu zadost vyplnit? Kdy?"...
Nevim no, podle me - kdo ma zbrojak a zbrane, mel by znat perfektne zakon. Netvrdim, ze by mel z fleku kdykoli o pulnoci udelat test, ale zakladni prehled by mel mit a hlavne - mel by si bud zakon v knizni podobe koupit, nebo vedet, kde ho sehnat ci pujcit a paklize neco ohledne zbrani potrebuje, tak si to tam umet najit. Zrovna pasaze tykajici se platnosti, prodluzovani a odebirani zbrojaku jsou v zakone napsany velice srozumitelne a jednoznacne.
Nevim no, podle me - kdo ma zbrojak a zbrane, mel by znat perfektne zakon. Netvrdim, ze by mel z fleku kdykoli o pulnoci udelat test, ale zakladni prehled by mel mit a hlavne - mel by si bud zakon v knizni podobe koupit, nebo vedet, kde ho sehnat ci pujcit a paklize neco ohledne zbrani potrebuje, tak si to tam umet najit. Zrovna pasaze tykajici se platnosti, prodluzovani a odebirani zbrojaku jsou v zakone napsany velice srozumitelne a jednoznacne.
Stejně je to zbytečná buzerace.
Kromě toho nechápu ten důvod, proč bych nemoh mít ZP skupiny C a přitom nevlastnit lovecký lístek?
To je jako by nemoh mít řidičák na autobus ten, kdo není majitelem autobusu.
Kromě toho nechápu ten důvod, proč bych nemoh mít ZP skupiny C a přitom nevlastnit lovecký lístek?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
IMHO Ti pak staci kategorie B, samozrejme az na najake drobnosti jako je noseni dlouhe zbrane ... Uprimne, na co je nekomu lovecka brokovnice kdyz ne na lov, max. na sportovni strelbu a na to staci B.Kubajzz píše:Stejně je to zbytečná buzerace.
To je mi jasné, ale já jsem myslel spíš případ, že někdo třeba nemá lovecký lístek dočasně.
A nebo třeba případ, kdy si člověk udělá všechny skupiny a s tím, že až pak (za pár let) se chce dát k myslivcům. To už teď nejde a ten člověk musí dělat zbroják podruhé.
Prostě zbytečná buzerace...
A nebo třeba případ, kdy si člověk udělá všechny skupiny a s tím, že až pak (za pár let) se chce dát k myslivcům. To už teď nejde a ten člověk musí dělat zbroják podruhé.

Prostě zbytečná buzerace...
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
kubajzi,první musíš absolvovat kurz uchazečů o první lovecký lístek ,složit uspěšně zkoušku z myslivosti a potom teprvemůžeš žádot o lovecký lístek. kurz trvá cca.1.rok, a zde se musíš osvědčit a přiložit ruku k dílu aby jsi dostal doporučení na připuštění ke zkoušce.tento rok strávíš někde v mysliveckém sdružení činorodou prací ve prospěch přírody a v ní žijících zvířátek.