Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
strelec3751 - Příspěvky:610
Příspěvek
od strelec3751 » 04 pro 2015 15:02
Dobrý nápad. Říkal jsem si, že bys mohl zveřejnit nějaký plánek, ale nechtěl jsem být "vlezlý".
Kdyby tam byly ještě rozměry tak by to nemělo chybu.
I tak díky.
-
eleven
Příspěvek
od eleven » 04 pro 2015 16:48
Je to pdf takže stačí jen vytisknout na 100%, vyříznout a slepit. Zadni stěnu lepit až na chronu!
Jak nakótovat to pdf netuším...

-
Blue_L
Příspěvek
od Blue_L » 04 pro 2015 19:09
Vsadim boty, ze za chvilu to zacne podla elevenovej schemy niekto sikovny vyrabet z nejakeho lespieho matrosu ako papier. Inak dobre vymysleny cover.
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
-
Bakli
Příspěvek
od Bakli » 04 pro 2015 19:41
Pěkná práce, škoda, že to takhle nedodává výrobce

HFT Brno
Tau MK300
-
Cora - Příspěvky:125
Příspěvek
od Cora » 05 pro 2015 10:36
IMHO za cenu za jakou to prodává by to s karabičkou už neprodal vůbec, protože to by byl přes 100USD... a když vezmeš že v této ceně je běžně k mání taro luxusní sada tak není co řešit, navíc je to použitelné na cokoli, nejen vzduchovku
http://www.walmart.com/ip/Caldwell-Ball ... t/36128066
-
Příspěvek
od Cora » 05 pro 2015 11:04
ještě dodatek, mám toto chrono půjčené od kluků z Brna, čímž jim ještě jednou děkuji.
Když jsem to viděl a zkusil si použití, nedalo mě to a jeden večer jsem vzal klon Arduina, LCD displej na sběrnici I2C, pár vhodných diod a za hodinu bylo chrono funkční... cena použitých věcí z Číny něco kolem 200 Kč, program triviální za pár minut... velká výhoda tohoto řešení že máš displej oddělený od měřící části a nemusíš se kroutit abys přečetl hodnotu. Tak kdo se trochu vyzná má obchodní příležitost...

-
Kubajzz
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Kubajzz » 05 pro 2015 23:41
Podle mých zkušeností s několika typy chron (sám jsem měl léta F1 beta master chrony s odděleným displayem), jsou chrona bez přísvitu úplně k hovnu. Doma nic nezměříte a když si vzpomenu na to laborování venku, jestli je zastínit nebo na slunku nebo s kryty nebo bez a nedejbože když příjde mrak, tak mi běhá mráz po zádech... Přes Airchrony vystřelím kdykoliv a kdekoliv 200 ran a ono mi zobrazí 200 změřených hodnot.

-
Blue_L
Příspěvek
od Blue_L » 06 pro 2015 08:50
Chrony nikdy vice. Je to vybirave zarizeni

na svetlo myslim.
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
-
FlyBear
Příspěvek
od FlyBear » 06 pro 2015 10:15
Cora píše:IMHO za cenu za jakou to prodává by to s karabičkou už neprodal vůbec, protože to by byl přes 100USD... a když vezmeš že v této ceně je běžně k mání taro luxusní sada tak není co řešit, navíc je to použitelné na cokoli, nejen vzduchovku
http://www.walmart.com/ip/Caldwell-Ball ... t/36128066
Tak nevím, současná cena Mk1 je cca 56 dolarů (přepočet pátečním kurzem ČNB). Žeby ten obal stál přes 40$...?
-
Příspěvek
od Cora » 06 pro 2015 23:39
@FlyBear - plastová krabička bude dražší než ta elektronika, proto je to (pochopitelně) tak jak to je... Tak to u drobné elektroniky s kusovým prodejem chodí, krabičku (=formu) by na tom nikdo nezaplatil... To není kritika výrobku ale ekonomický fakt
jinak to chrono v odkaze má LED přísvit, stojan, brašnu, kabel a appku pro mobily iOS a Android. Za tu cenu to vidím jako velice dobrou variantu... a hlavně se to dá použít i na jiné zbraně, což u MKx je značný problém...
-
Kubajzz
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Kubajzz » 07 pro 2015 00:11
No 115 dolarů za ten Caldwell v Americe znamená u nás + pošta + DPH + clo + poplatky asi 200 dolarů, což je 5 tisíc a více. Kromě toho to vypadá stejně jako to moje bývalé Beta Master Chrony, tedy další velký krám s kabelama, tyčkama a plastama, s příslušenstvím, které je na nic a co se musí půl hodiny rozkládat, nastavovat a ladit do použitelného stavu.
100% spolehlivé Airchrony Mk1 stojí 18 stovek a vejde se do kapsy...
A Mk2 ani nemusím dávat na hlaveň, udělám cvak vypínačem a střílím, ať jsem kde jsem, nic jednoduššího a lepšího podle mě není.

-
Příspěvek
od Cora » 07 pro 2015 00:37
njn, na vzduchovku stačí, proč ne. Normálnímu člověku to pak stejně leží v šuflíku...
Já bych chrono více využil pro jiné ráže než je vzduchovka, chrono jen pro jeden účel se mě zdá jako zbytečnost... a nějak si nedovedu představit u brokařiny v metru od ústí hlavně něco měřit s MKx...
PS: ta celková cena taky nemusí být 200 USD, bo existují jiné cesty k blaženosti

-
FlyBear
Příspěvek
od FlyBear » 07 pro 2015 00:58
No ono taky
AirChrony není na brokařinu, jak již název napovídá; je to v podstatě opravdu speciál pro nás vzduchovkáře a jiné "plynaře"
Rozhodně bych taky netvrdil, že takovéto specializované chrono je zbytečnost. Dost vzduchovkářů si s tím docela slušně "vyhraje" při hraní si s nastavením nejen PCP. Zvlášť když díky AirChrony máme kompaktní, lehce přenosný, snadno ovladatelný a navíc naprosto spolehlivý a dostatečně přesný měřák.
Vlastně bych to mohl napsat přesně naopak: pro mne jako vzduchovkáře by bylo zbytečné kupovat velký, nepohodlný, drahý a navíc díky světelné citlivosti celkem nespolehlivý "univerzální" krám, když za daleko menší peníz dostanu pohodové AirChrony. Ale chápu - kdybych byl například tebou zmíněný brokař, nebylo by AirChrony pro mne (a docela by mne štvalo, že nikdo nedělá pro brokaře stejně dobrý měřák, jako pro plynaře

).
-
ušák
Příspěvek
od ušák » 26 pro 2015 19:04
14.října 2015 jsem psal příspěvek, kde jsem uváděl, že moje vyrobené stopky (pro měření rychlosti) měří v průměru o 5m/s méně, než měřič PVM 2008 v JSB. Myslel jsem si, že jsem sám schopný si zkalibrovat měřič rychlosti. Nastavil jsem čas a dráhu a výsledkem musí být správná rychlost. Zapoměl jsem však na důležitou věc. 29 lis 2014 jsem uvedl schéma stopek, které používám. Tam je chyba pouze do 0.5µs (0.3m/s). 06 říj 2015 jsem uvedl schéma průletových hradel. Přemýšlel jsem, kde by mohla být chyba 5m/s (cca 8µs). Při kontrolním měření osciloskopem, jsem zjistil, že se vstupní a výstupní brána nechovají elektricky shodně. A tím se do měření vnášelo časové posunutí. Na obrázku je vidět zelený kopeček. Je to napětí, které se objeví na infra tranzistoru při průletu diabolky. Logika sepnutí zabírala až při 2.5V (žlutý průběh). Čas sepnutí byl cca za 25µs. Provedl jsem inovaci zapojení pomocí komparátoru a spínání jsem umístil na napětí 0.5V. Tí se zkrátil možný časový výkyv napětí při sepnutí. Nyní sepnutí zabere cca za 4µs. Dále jsem zvětšil proud do infradiody. Na infra tranzistoru jsem zmenšil průměr osvitu přijímače z 5mm na 3mm. Po inovaci jsem provedl kontrolní měření. S původním nastavením dráhy čidel jsem nehýbal (100mm). Naměřené hodnoty se mi posunuly v průměru o +5m/s. Prostě to začalo fungovat ...
Ještě jsem elektricky porovnával infratranzistory L-53P3C (čirý) a L-53P3BT (kouřový). Vykazují stejné průběhy, ale s jiným předřadným odporem. Pokud se někdo rozhodne pro stavbu měřiče, nepodceňujte infradiody a infratranzistory. Je potřeba je elektricky nastavit na shodné parametry. A zaručit jim i mechanickou stálou pevnost. Jinak optické vlastnosti ovlivní ty elektrické a vnesou vám do vašich úvah chybu. Po připojení k nějakému časovému měřiči to pak už musí počítat správně.