konečně před vánoci dorazil regulátor z anglie - 85 libroušů včetně poštovnýho.
Montáž sama je jednoduchá, regulátor je vlastně vsuvka mezi zásobník vzduchu a ventil, takže nezmenšuje objem kartuše. Je potřeba ještě upravit pár drobností. Zvýšit přítlak vratné pružiny ventilu přidáním podložky, převrtat transfer port na větší díru, přidat jeden šroubek (ten co přiložil k regu byl moc dlouhej, dal jsem svůj s pojistnou matkou), odvrtat jeden AT šroub. Ještě jsem vyhodil zevnitř takovej bazmek, který škrtí průtok vzduchu, sice to Simon nepsal, ale podle mě je tam na prd.
Pak je hotovo. Ve víčku, o které se opírá bicí pružina, je závit a matka, takže po sejmutí víčka lze regulovat přítlak, časem zpřístupním i zvenku, abych si na takové to domácí desetimetrové střílení nastavil menší rychlost
Pár fotek hír:
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2Fbsa_ultra%2Fregulator_by_tench%2F
Bez regulátoru jsem dal s .177 od 190 do 100 bar cca 35 ran, s regulátorem by to mělo být 60-65 ran - píše hodně lidí v UK fóru, ve .22 80-90. Všechno s energií 11,33 ftlb, což je 15,6 J. Tak uvidím.
Regulátor je nastaven na 105 bar - výstupní tlak lze měnit mosaznou matičkou na regulátoru, takže v kombinaci s bicí pružinou jde puška jemně naladit na požadovaný výkon.
Vzhledem k tomu, že regulátor prodlužuje kartuš tak už nejde použít původní tlumič - ten má přesah přes hlaveň o cca 2 cm.
Snad stihnu o víkendu nějaký střelby

pak napíšu jak puška s regulátorem funguje.