BSA Guns

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 16 čer 2009 15:58

Tak ono co je BSA polaris..... Je to dražší Gamo CFX royal.

Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 16 čer 2009 19:15

Děkuji za pomoc, ale jak jsem zjistil, tak na té demontáží není zobrazeno ani popsáno, jak vyndat píst. Manuál Rusa, kde na obrázku rozebírá vzduchovku je daleko čitelnější - za to také děkuji, ale moc to nepomohlo. Nikde není, jak sundat tu lištu a nikde není sundaný píst. Ta likšta prostě drží na válci, mezi lištou a válcem je profilovaná guma - možná je to přilepeno. Strhnout jsem to nezkoušel a ani asi nebudu, protože nevím jak bych to pak přilepil. Je tam sice jistící šroub, ale to asi nebude vše. Ten píst mě štve. Protože když chci něco rozdělat, tak to preostě musí jít, když to šlo složit. Ale nechci nic poškodit a nevím jak na to. Je možné, že ta lišta může být shodná s jiným typem vzduchovky, ale montáž může být různý. A nikde jsem to prostě nenašel.
Co se týká focení, tak to je problém. Zkoušel jsem to fotit několikrát, ale zatím můj digi zaostří jen na vnější části a vnitřek je rozmazaný. Zkusím to ještě jinak, třeba přes kameru, ale to asi nebude ono.

Canadair - co se týká pojistky, tak ten drát není pojistka, ale pouze táhlo, které posunuje součástku na spoušti - nejedná se o pojistku.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 16 čer 2009 19:16

LuckyHit - Gamo jsem držel a střílel z něj, viděl jsem jej i rozebrané, ale musím oponovat s BSA XL to nemá nic společného. BSA Lighting XL je opravdu velmi dobrá vzduchovka - myslím lámačka. Neznám lepší. Zpracování výborné, přesná a výkonná. Samozřejmě nesrovnávám s AAPS nebo pevné hlavně - ikdyž tam by se jich do srovnání moc nevešlo.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 16 čer 2009 19:47

Pak už nezbývá než zajít (zajet) za někým kdo to zvládne - kdo se na to cejtí - tzn. nějakej zkušenej mazák z fóra. Za pokus to stojí.
Posílat do Anglie ji asi nebudeš, to by stálo peněz...
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Canadair

Příspěvek od Canadair » 16 čer 2009 21:05

Podrobne som pozeral na tú lištu na valci, tak tá určite nemá nič spoločné s piestom. Vo vybratí mu jedine vadí spúšťový mechanizmus. Tým že je tam privarený, tak musíš vybrať z neho jednotlivé súčiatky. Ono ten piest pôjde aj tak ťažko, takže mu budeš musieť pomôcť šrubovákom.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 čer 2009 21:56

To musí jít ven. Vrchní lišta to držet nemůže.
Napiš kam až ses dostal podle fotek od toho rusáka.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Dusno

Příspěvek od Dusno » 16 čer 2009 22:49

Nikdy jsem ji neviděl, ale podle sověta na tom nic není.
Lišta s tím nemá nic společného. Vyšroubuj imbus z konce lišty, měla by vypadnout zátka, za kterou bys mě vidět napříč čep. Teď musíš zatlačit (půjde těžko) pružinu dovnitř válce tak, aby jsi uvolnil ten čep, který vytlačíš do strany a pružina ti vyskočí z válce. Měl s tím problém i rus, než našel doma vhodný krám, (klip na stěnu pro nacvaknutí třeba měděné trubky k ÚT) kterým mu to šlo. A pružina byla volná. Prostuduj si pořádně fotky rusa.
Pokud tvoje flinta vypadá zezadu stejně. tak nemůže být problém.
Věnuj taky pozornost zlomení hlavně a drátěnému táhlu, který blokuje spoušť!
Kdo se ptá, nebloudí.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 17 čer 2009 08:54

Mám ji rozebranou jako ten Rus. Mimochodem Rus taky nemá vyndaný píst. Píst je seříznutý částečně po své délce, aby mohl jezdit mimo klínky, které jsou uvnitř válce a drží zevnitř lištu. Nevím zda je lišta přilepena, nebo jak tam vlastně drží.
Přikládám nákres, snad bude srozumitelný.

http://img14.imageshack.us/img14/6910/rozborkabsap.jpg
obr. 1 - lišta s rybinou
obr. 2 - unitř válce od zadní strany je klínek (celkem jsou asi dva)
obr. 3 - píst ve válci - modrý, červeně lišta s klínky zasahující do válce
oibr. 4 - píst - je vidět ono seříznutí.

Podle mě píst když vysouvám ven, tak narazí svým seříznutím na klínek a proto nejde ven. Vepředu, kde je těsnění musí být píst kulatý a neseříznutý
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 17 čer 2009 18:18

Pružiny jsem si nechal vyrobit v Brně ve výrobně pružin. Řekli mi, že běžně vyrábějí pružiny i na vzduchovky. Tak jsem objednal rovnou tři kusy - cana kolem 700,-Kč. Dodání do 10 dnů. Protože jedu tento pátek na dovolenou, tak až po dovolené.

S pružinou je problém už vyřešen - alespoň doufám, že to bude v pořádku. Ale ten píst ... ???
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 čer 2009 18:28

Hmm, pokud je to tak, tak tohle britští soudruzi nezvládli.
By mě zajímalo, jak se v Anglii mění těsnění pístu...

Vyrvi tu lištu ven, pak budeš mít jistotu. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 17 čer 2009 19:39

Kubajzz - předpokládám, že jsi to pochopil o co jde. Bohužel je to tak. Spoušť nebrání, dá se nastavit tak, že píst projede přes spoušť a pak se zarazí. No a zarazí se o něco. A jediná možnost jak to vidím je, že se zarazí o ten klínek. Ale nějak to musí jít rozdělat. Nechci to dělat násilím. Nějak to jít musí.
Mě mrzí a štve jedna věc - a to je to, že když jde něco složit, musí to jít i rozdělat. A mě to nejde, to mě štve. Nějaký způsob být musí.
Na rybinu jsem přimontoval starou montáž - tloukl jsem do ní z obou stran gumovou paličkou, aby se lišta posunula na jednu či druhou stranu - no a nic.
Zkoušel jsem ten klínak vyrazit - nic. Z jedné či druhé strany - nic. Tak už nevím.
Je to škoda, protože pokud se těsnění střelbou zničí, jako že k tomu dříve nebo později dojde, nevím, jak těsnění vyměním. Je to škoda proto, že ta puška je opravdu přesná a spoušť - ikdyž na to možná nevypadá - je velmi dobrá a nastavitelná. Asi mám smůlu.
Canadair

Příspěvek od Canadair » 19 čer 2009 14:12

Tak čo ako si pokročil v rozborke, podarilo sa ti ten piest nakoniec vybrať ? Pozeral som celý večer na nete, čítal rôzne diskusie, ale nikde som nenarazil že by niekto menil tesnenie piesta. A tá vzduchovka sa mi vážne páči tiež o nej uvažujem, hlavne kvôli jej nižšiej váhe.
undead

Příspěvek od undead » 19 čer 2009 15:26

no čo je s tým piestom??
zaujal ma možnosť pouzit gas ram namiesto struny..
http://www.airgunbuyer.com/Showproducts ... ccessories
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 19 čer 2009 16:02

Bohužel jsem zatím ten píst nevyndal. Jsem na mrtvém bodě a nevím jak dál. Uvažoval jsem taky o GAS RAMU, ale když ten píst nevyndám, tak je to pasé. Anglicky neumím, abych se zeptal přímo u výrobce. Takže jsem tak říkajíc v prde... .
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 19 čer 2009 16:04

Zítra odjíždím na dovču, tak nebudu reagovat na případné dotazy.
Odpovědět