Chtěl jsem něco velkého a originálního. Takže když už za to chci utratit nějaké větší peníze, tak si nebudu kupovat nějakou masovou produkci.
Někdy v květnu jsem byl na návštěvě u Blacka, abych se podíval, co pěkného má, tak jsem si potěžkal a osahal jeho novinku - indonézské bolo. A bylo rozhodnuto. Hned jsem si to objednal.
Bohužel, člověk míní, ale zdraví je jen jedno, tak se čekání na nový přírůstek protáhlo přes půl roku. Na poslední pražské výstavě jsem si osahal už zakalenou čepel bez střenek, zaplatil a pak už jen čekal až dorazí poštou domů.
No a nakonec jsem se dočkal.
Když jsem ho vybalil, tak jsem asi minutu jenom tak mlčel a hlavou se mi honila vzpomínka na film Krokodýl Dundee a slavnou scénu:
"On má nůž!"
"Tohle že je nůž?"
"TOHLE je nůž!"
O tom bolu se jinak než o TOMHLE mluvit nedá.
Je to fulltang z 5mm tlusté oceli 14260 dlouhý asi 35cm. Ten tvar je prostě fantastický, už se těším až si do něčeho seknu. Black o tom mluví (ale nerad to slyší

Je to prostě něco mezi nožem a malou mačetou s tím, že to nemá tak blbý tvar jako kukri, je to tedy mnohem přítulnější.
Těch nožů u nás moc není a pravděpodobně už ani nebude, protože Black asi bude muset s výrobou nožů skončit ze zdravotních důvodů, takže možná mám poslední kus.
Tady je.

Tady je v porovnání aby vynikla velikost.

Tady s jedním CRKT, co obvykle nosím v kapse.

A ještě něco.