Já tomu co chceš moc nerozumím, ale mám jak kozlici, tak pumpu. Kozlici proto, že mě bavily asfalťáky a na lov, pumpu na zablbnutí v pár spontánně vymyšlených srandamačích a na lov. Není to klasická IPSC pumpa.
Přesto, píšeš, že máš hluboko do kapsy a že bys chtěl dlouhou. Pokud, jak píšeš, stejně nebudeš moc střílet (finance) tak si kup co chceš. Klidně i tuhle brokovnici. Nebo jakoukoli jinou, nebo i toho Remingtona 715. IPSC střílet stejně nebudeš.
Musíš aspoň trochu vědět k čemu tíhneš, ne? Jestli potřebuješ kozlici, tak si jí nemůžeš nechat vymluvit a jít do pumpy a naopak. Obojí se používá na úplně jiný věci.
Kulovou dlouhou, jestli Tě tíží finance, vzal bych si malorážku, protože laciněji a přesněji to nejde.
A jestli si chceš užít kulovnici za pár kaček a do pár metrů, tak podle toho, co se Ti líbí. SA 58 a SKS jsou dobré hračky, sám SKS mám a nikdy bych jí neprodal - mám jí vyvoněnou. A jestli nechceš vojnu, tak si můžeš vzít třeba lámačku od IŽ v 7,62x54R nebo .308W, co já vím co, je to za pár korun a lacinou ránu to dá...

Nebo jetou loveckou kulovnici, aby to mělo aspoň napínáček.