AR15 jako "odst?elova?ka"

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Grinch
Kontaktovat uživatele:
Re: AR15 jako "odstřelovačka"

Příspěvek od Grinch » 09 čer 2013 19:19

Cílem bylo to, že z hlediska provedení a výrobní přesnosti jsou zbraně V-AR na lepší kvalitě než jakákoli konkurence u nás nebo od zahraničního výrobce! To společně s přístupem výrobce dává výbornou živnou půdu pro ty zájemce, kteří řeší AR-15 jako "odstřelovačku" a nevědí kam se podívat.

Co bys chtěl víc od AR-15 jako "odstřelovačky" než kvalitní a přesnou výrobu, spolehlivost a funkčnost a hlavně plný servis od výrobce, který dokáže vyrobit anebo zajistit vše tak, jak si přeješ... a to v domácích podmínkách v dojezdové vzdálenosti...

Ale je pravda, že je asi lepší tunit norníky anebo jiné pazmekty za poloviční ceny...

Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
AREYOU

Příspěvek od AREYOU » 09 čer 2013 19:33

Grinch

škoda, že v tom "fotoreportu" nebylo, osadili jsme V-ARku .223 optikou a se střelivem SB 55 grs FMJ, jsme nastříleli všech 100 ran pod 1 MOA stříleno v leže na bipodu/50 metrů.
Takhle ten tvůj "report" vůbec neměl být vložen do vlákna AR-15 jako "odstřelovačka", protože si dal doporučení na V-AR, že je možno jako odstřelovačku brát, ale nedal si žádné info, proč by to tak mělo být, tak to moc nemělo smysl.

Mimochodem střílel si z Norka CQ-A1, že soudíš, nebo jsi byl na vejletě u Vosátky a je z tebe teď odborník na ARka :lol: ?
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 09 čer 2013 19:48

Asi si sedíš na vedení...

Viz příspěvek výše a výše. Dal jsem to sem proto, že ze základního hlediska - to je výroby, přesnosti provedení atd, což má jak zcela jistě víš jeden z největších vlivů na konečnou přesnost zbraně (výdrž, pevnost, tuhost atd), jsou zbraně V-AR na velmi dobré úrovni.

Tedy, pro někoho kdo hledá ultimátní přesnost a chce něco postavit, tak je lepší stavět už z principu na základu vyrobeném poctivě a přesně, než na základu, který má již z výroby sám o sobě vakly a niance...

Nebo toto není pravda? Řešíte tu na čem stavět a pak následně jak a čím osadit a jakou přesnost to pak dá...

První krok je na čem - k tomu je můj příspěvek... To jak a čím to osadit si může zájemce dohodnout v široké škále možností s výrobcem a pak přichází na to tvoje - jak přesně...

až někdo udělá pokusného králíka, nechá si postavit V-ARku v terčové úpravě na zakázku, tak toho se pak ptej na to tvoje "jak přesně", ano?
AREYOU

Příspěvek od AREYOU » 09 čer 2013 20:00

Šlapl jsi vedle s "reportem" sám to moc dobře víš, ale snažíš se obhájit neobhajitelné, čím více se hovno rozmazává tím více smrdí, kdybys raději řekl, že jsi to sem vložil, ale nebylo to úplně šťastné tak se aspoň pokochejte fotkama, ukázal bys, že seš chlap a že dokážeš uznat, že to nebyl až tak dobrej "report" jak sis myslel, ale ne ty přece víš vše nejlépe tak tady budeš kopat do Norinka atp.

Okey, třeba z toho někdy vyrosteš.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 09 čer 2013 20:00

Pánové, tahle debata se mi přestává líbit, pokud tedy nebude klídek, přibehne opice a bude házat BANány bez rozdílů na všechny, protože opice nemají moc dobrou mušku.
Obrázek
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 09 čer 2013 20:05

AREYOU: Mysli si co chceš, je mi to jedno...

Můj názor, že V-AR je na rozdíl od spousty klonů AR-15 vyrobena ve vysokém nadstandardu, si držím a stavím se za něj.

Za mě osobně když už uvažovat nad ARkou jako odstřelovačka, tak rozhodně beru telefon a vše řeším s výrobcem - lower, upper a hlavně hlaveň o délce 20-22" a nejlepším stoupání pro ráži 223 nebo 308WIN, která je ve vývoji...

Postavit přesnou odstřelovačku z AR není sranda a takových tu v republice bylo velmi málo. A cena toho co měl Láďa/Shiva s přesností sub 0,5MOA ve .223 na 300m rozhodně nebyla v řádech desetitisíců... takže snaha překopat norníky a jiné arky na super truper snipy a za malý peníz, je prostě marná...

Dále to nehodlám pitvat vzhledem k moderátorům...
Haness

Příspěvek od Haness » 09 čer 2013 20:43

Jestli jde o to že je tohle thread o odstřelovacích ARkách a V-AR jsou zbraně s kratšími délkami hlavní zaměřené spíše na taktickou střelbu tak jde o to že jsme měli možnost zkusit si i řekněme specifickou VARku s 18" hlavní a pevnou pažbou se stavitelnými prvky.

Ačkoliv měla tato zbraň nasazený Aimpoint tak šlo o to ozkoušet si chování zbraně. Navíc jak p. Vosátka říkal vzhledem k tomu jak často jsou zbraně prezentovány a kolují na nich zaměřovače tak by nedělal nic jiného než neustále nastřeloval.

Pointa toho reportu a fotek, resp. celé věci je ta, že podle toho co sám p. Vosátka říkal je na zákazníkovi jakou zbraň bude chtít postavit. Já se musím přiklonit ke Grinchovi že pokud bych chtěl odstřelovací ARku tak bych rozhodně neváhal a šel cestou VARky protože individuální přístup jako je u výrobce těchto zbraní je výborný a navíc je to český výrobce takže člověk nemusí řešit jakékoliv problémy v komunikaci či dovozu.

Nechci aby to tu vyznělo jako nějaká reklama (ikdyž určitě vyznívá) ale je pravda že jsme na zbraních nezaznamenali ani jedno negativum. Pokud se tu řeší nástřelky tak v lednovém čísle ZN jsou 2 fotky nástřelek z odstřelovačské verze VARky.

Neodpustím si koment k tomu CQčku - to je jako kdybych řekl že nepotřebuješ jezdit do práce autem když ti na to stačí kolo...
navip

Příspěvek od navip » 10 čer 2013 00:31

K té poslední větě, pokud se nemýlím tak Grinch tady hovořil o pořízení Varky v 9L a .223 pro střelbu do 50m. Pro mne je 50 m na pušku to jízdní kolo- nejlépe Ukrajina :D a to je pro mne vše k danému tématu. Jinak vůči tvým příspěvkům nemám žádné výhrady, to ti dva kámošové mne nadzvedli. Mimochodem u nás v Jihočechu se střílí spousta soutěží z voj.pušek na 50 a100m, včetně různých verzí AR-15,16 a s prvním kusem CQčka v Česku se tu jeden zúčastňuje a je velmi konkurenceschopný.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 10 čer 2013 05:56

navip: mícháš dvě věci dohromady :cry: Máš sz, tady to nemá cenu rozebírat...
silhouette

Příspěvek od silhouette » 10 čer 2013 09:09

A ted uplne miko valecnou zonu vyse. Nechysta se nekdo a "AR jako odstrelovacka" na soutez 27.7.2013 do Rudy? Soutez taktika 10-350m, propozice kdyztak preposlu
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 10 čer 2013 09:54

Pouze samonabijecky? :P

Uvidim jak v praci a kdyz bude volny vikend tak bych vypravil auto s lidma a dojeli bychom treba i jen pomoci... je to kousek :mrgreen:
silhouette

Příspěvek od silhouette » 10 čer 2013 21:24

Myslim, ze je to pouze velkorazni puska, takze ty se nechytas :))))) malotazky nebrat :) mysleno dobre a jako vtip....nehodlam se zapojovat do zapocateho.....budes uz v zari vyzbrojen na LR? U nad na doupove Balda organizuje, nebo spoluorganizuje pusku 100-500, propozice na strelectvi
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 10 čer 2013 21:34

Mít jen malorajdu, tak se neptám, ne?:)
Už mám na cestě KRG Whiskey 3C, tak je možné, že mne překvapí dříve než v srpnu :mrgreen: Pokud by se Tikka podařila složit dříve, tak není problém jet se někam znemožnit a něco se naučit (něco = vše :P )

Pokud nebude ready, tak mohu dojet třeba i jen s něčím pomoci a nafotit fotoreport :mrgreen:

Září by už mělo být ok, budu na půl roku uzemněn na STNG 3 v Brně, tak bude času :lol:
silhouette

Příspěvek od silhouette » 11 čer 2013 16:17

Ja jsem jen potencialni ucastnik....kdyz dam dihromady auto a PARku, tak dorazime
silhouette

Příspěvek od silhouette » 12 čer 2013 05:50

Zpet k AR....jakoz to naprosty neznalec tohoto systemu zde zadam o radu, zda tato spoust je vhodna pro PAR 15

http://www.midwayusa.com/product/292178 ... tage-matte

mam ted moznost koupit ji za paradni peniz. Nebo nasetrit na timney?

Diky
Odpovědět