Zdravím pánové, ta delší hlaveň měla opravdu špatný kmit. Je uložená jako plovoucí. Pan Vosátka dělá pístovou verzi. Někdo to nemá rád z důvodu rázu pístu při přebíjení. Ta pažba je opravdu super a možnosti štelování jsou výborné. Ale jak jsem zjistil je dost těžká a tak byl kmit celé zbraně větší. Bohužel to človíček zjistí po koupi. Vše jsem prodal s 50% slevou. Na jiné pušce to může být jinak

Těžká hlaveň se zase bude chovat jinak. Po zkrácení hlavně a použití teleskopické pažby, která je o poznání lehčí se vše vyladilo k mé spokojenosti. Moje AR-15 není díky tenké hlavni primárně určená jako odstřelovačka, ale trefí dobře. Hlaveň se zahřeje tak po cca 30 výstřelech a pak jsou zásahy nahoru od cca 5cm a tak s tím musím počítat. Při zvětšení 16x je tetelení vzduchu v puškohledu dost znát.Bull hlaveň by byla super, ale výrobce mojí AR-15 je nedává

Používá gas blok do kterého se nevejde a měnit výrobu jen pro mne by bylo dost drahé. Kanilování je důležité hlavně pro odvod tepla ne ani tak pro zpevnění, ale je fakt, že to funguje pro oboje.
Já pro přesnou střelbu jako odstřelovačku používám CZ 527 varmint v laminátu. Na sériovou pušku dosahuji na 150m cca 0,75 MOA na 100m i 0,5 MOA. Jo páka je zase něco jiného.
K AR-15 mám ještě jednu kratší hlaveň 16 palců a tam používám kolimátor Eotech 512.