Aisoft ve m?st?..
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tvůj nápad není dobrý.
Na tento případ výslovně pamatuje § 28 odst. 4c) jehož porušení znamená ztrátu bezúhonnosti dle § 22 d) a o odkazu na kuličkovku tam není nic uvedeno. Předpis je předpis, dělej co se ti řekne a možná ti dají pokoj.
V zákoně je také jasně napsané, že vyjmenované zbraně kategorie D (airsoft atd.) lze venku viditelně nosit, pokud se z nich střílí. Takže často stačí když ti airsofťák drze do očí prohlásí, že zbraň nosí viditelně, protože na tom místě střílí a tím pádem je z hlediska zákona z obliga. To je špatně, podle mě je to finta srovnatelná s výmluvou na ústavní právo nevypovídat proti sobě, připadně podobná jako házení klacků pod nohy policii, když si na jednání s nimi vezmete advokáta.
Já bych zakázal všechno všem. Především to, co sám nedělám, třeba potápění. Motorku už nemám, tak bych to taky zakázal, kdo chce může si koupit auto.
Na tento případ výslovně pamatuje § 28 odst. 4c) jehož porušení znamená ztrátu bezúhonnosti dle § 22 d) a o odkazu na kuličkovku tam není nic uvedeno. Předpis je předpis, dělej co se ti řekne a možná ti dají pokoj.
V zákoně je také jasně napsané, že vyjmenované zbraně kategorie D (airsoft atd.) lze venku viditelně nosit, pokud se z nich střílí. Takže často stačí když ti airsofťák drze do očí prohlásí, že zbraň nosí viditelně, protože na tom místě střílí a tím pádem je z hlediska zákona z obliga. To je špatně, podle mě je to finta srovnatelná s výmluvou na ústavní právo nevypovídat proti sobě, připadně podobná jako házení klacků pod nohy policii, když si na jednání s nimi vezmete advokáta.
Já bych zakázal všechno všem. Především to, co sám nedělám, třeba potápění. Motorku už nemám, tak bych to taky zakázal, kdo chce může si koupit auto.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
Re: Aisoft ve městě..
Kubajzz já ti nevím
a) si z nás děláš prdel
b) sis vzal nějaký ostřejší hulení na který nejsi zvyklej
c) seš zralej na Chocholouška
a) si z nás děláš prdel
b) sis vzal nějaký ostřejší hulení na který nejsi zvyklej
c) seš zralej na Chocholouška
Kubo ser na to už...děláš ze sebe zbytečně čurinu 

My day begins when your day ends.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Kubajzz to sem bral jak ironii.
-
Určitě se toho dá dělat daleko víc. Ale to je asi mimo rámec této diskuse.Kalič píše:strelec3751: Rovněž to ale neznamená, že nebudu usilovat o to aby se ty špatné změnily.
Já také. A proto chodím k volbám. Nic legálnějšího se nedá dělat.
Že si Kubajzz dělá srandu je snad každému jasné. I to je forma odporu proti špatnému zákonu. A asi i forma odporu proti tomu kdo jej považuje za správný. Je smutné že jsou zřejmě takoví i mezi držiteli zbraní.
faktem zůstává že "kuličkovky" jsou opravdu nerozeznatelné od ostrých, protože nikdo nebude mít čas si prohlížet detaily v případě že to někdo zneužije.
Jasně že kdo se v tom pohybuje, tak ji pozná, ale ne na 3m když s ní dotyčnej manipuluje...
Zákon je zákon a pak ať se lidi nediví když to dopadne blbě...
Jasně že kdo se v tom pohybuje, tak ji pozná, ale ne na 3m když s ní dotyčnej manipuluje...
Zákon je zákon a pak ať se lidi nediví když to dopadne blbě...

Tak pokud někdo na někoho někde vytáhne softku tak víceméně páchá asistovanou sebevraždu ( pokud to neni v ramci softove akce ).
Stejně tak s plynovkami. Tohle sebou tahat a případně tasit může jenom sebevrah.
Ono vytáhnout to třeba v bance je kvalifikováno jako loupežné přepadení se zbraní.
Vytáhnout to v noci nebo v šeru na cvičeného "nosiče" je nejlepší zkratka na cestu za svatým Petrem, nebo Alláhem podle toho jak to kdo máte.
Stejně tak s plynovkami. Tohle sebou tahat a případně tasit může jenom sebevrah.
Ono vytáhnout to třeba v bance je kvalifikováno jako loupežné přepadení se zbraní.
Vytáhnout to v noci nebo v šeru na cvičeného "nosiče" je nejlepší zkratka na cestu za svatým Petrem, nebo Alláhem podle toho jak to kdo máte.
Přesně tak.
V tom zákoně je pořád ještě zbytečný prostor pro samostatné myšlení a volba zda použít zbraň, je zcela nepochopitelně ponechána na vůli konkrétního člověka. A to je špatně. Správně by lidi měli vypnout mozek a používat výcvik, podvědomí, dril a takové ty věci.
Na fórech je plno vycvičených profíků, kteří sice nerozeznají kuličkovku nebo plynovku od ostré, ale v případě, že na ně někdo vytasí zbraň, tak odbouchnou airsofta bez mrknutí oka.
Ale co chci říct. Držení a nošení už v zákoně je, ale zcela mi tam chybí právní úprava tasení. Navrhoval bych novelizaci, kde by se tasení rozhodně zakázalo, to za prvé. A za druhé, především bych v případě tasení navrhoval ten odstavec napsat nějakou pro lidi srozumitelnou formou, místo těch právnických keců, které do toho akorát vnáší nejistotu. Například § 2 "Tasení - Tasit se nesmí. Když tasí, tak ho smázni." Případně nějak rýmovaně "Když spatříš komoru, střel od pasu nahoru", aby se to obyčejným lidem dobře pamatovalo.
V tom zákoně je pořád ještě zbytečný prostor pro samostatné myšlení a volba zda použít zbraň, je zcela nepochopitelně ponechána na vůli konkrétního člověka. A to je špatně. Správně by lidi měli vypnout mozek a používat výcvik, podvědomí, dril a takové ty věci.
Na fórech je plno vycvičených profíků, kteří sice nerozeznají kuličkovku nebo plynovku od ostré, ale v případě, že na ně někdo vytasí zbraň, tak odbouchnou airsofta bez mrknutí oka.
Ale co chci říct. Držení a nošení už v zákoně je, ale zcela mi tam chybí právní úprava tasení. Navrhoval bych novelizaci, kde by se tasení rozhodně zakázalo, to za prvé. A za druhé, především bych v případě tasení navrhoval ten odstavec napsat nějakou pro lidi srozumitelnou formou, místo těch právnických keců, které do toho akorát vnáší nejistotu. Například § 2 "Tasení - Tasit se nesmí. Když tasí, tak ho smázni." Případně nějak rýmovaně "Když spatříš komoru, střel od pasu nahoru", aby se to obyčejným lidem dobře pamatovalo.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.

Když osoba tasí,
Tvá kulka ji spasí.
Než dá první ránu,
dbej ať už je v pánu.
No jo:Tasit se nesmí, ale jak ho smáznout, když se nesmí tasit? Mačetou?
Ale i ta se musí tasit, tak já tedy nevím
Ale i ta se musí tasit, tak já tedy nevím

tasit se nesmí z pouzdra ale pistoli z kapsy kabátu tasit nemusíš jen strčíš ruku do kabátu a střílíš jak ve filmu...

Daystate Huntsman Regal .177 + MTC Genesis HMD
Anschutz 9015 FT + Burris Timberline MD
Air Arms Pro Sport + Sightron S3 MMD
Weihrauch 97 + Discovery HD 10x44 SFIR
Weihrauch 98 + Hawke Sidewinder 10x42 MMD
http://jelenteam.webnode.cz/
Anschutz 9015 FT + Burris Timberline MD
Air Arms Pro Sport + Sightron S3 MMD
Weihrauch 97 + Discovery HD 10x44 SFIR
Weihrauch 98 + Hawke Sidewinder 10x42 MMD
http://jelenteam.webnode.cz/
No ale to funguje jenom ve filmu 

Da se pri vyloupit i banka z bananem v kapse kabatu 

-
Zákon jasně vymezuje, jak se má zbraň nosit... Je úplně jedno, kdo si o tom co myslí, nebo co by rád... Prostě to platí a má to svoje důvody... O tasení na lidi se snad ani nemá cenu bavit a já bych skutečně nepřemýšlel o tom, jestli na mě míří debil co si hraje na vojáka, nebo debil, co mu ruplo v kouli a chce vystřílet uherskobrodskou hospodu... Jeho problém, každá sranda něco stojí..
-
http://www.denik.cz/z_domova/strelba-v- ... -dids.html
sice to nebyla kuličkovka ,ale plynovka-dobře mu tak
sice to nebyla kuličkovka ,ale plynovka-dobře mu tak