Taxem se konecne urval od prace a rodiny a vyrazil na par hodin do "M". Zaroven sem trochu casu venoval hledani novy strelnice v oblasti, ale o tom jinde.
TX200 je sqvjela!! Nazor je to subjektivni, protoze srovnavam poze se starou IŽ a přibližně stejně starou Slavii 630 (631?). Ale oku lahodi, funkce perfektni, zatim vystrilena jen jedna krabka diabolek. Nikdy!!! bych neveril, ze jednoranna pistovka s pakou pod hlavni dokaze tak rychle zrat diabolky

Strelbu sem zacal ve stoje, protoze na ni nejdou dat harrisky a navic nevim zda by bipod byl na pistovku s jejim zvlastnim zpetnym razem to prave. Takze zacatek ve stoje, vzdalenost 30-35 metru (nemam dalkomer takze odkrokovano). No netrefil sem ani terc
Taxe sim k tomu kleknul. Terc (klasicky vzduchovkovy terc) sem zacal trefovat tak z 80%, ale litalo mi to nahoru dolu, vpravo vlevo.
Taxem si k tomu lehnul. Pusku jsem podlozil batohem a zacalo se to lepsit. Kazda rana uz byla v terci

ale seskupeni opet bida.
Trochu to delam napinavy... Bylo od zacatku montazi. Mam tam zatim levny puskohled na hlineny montazi asi za stovku (prodava CZUB, v prodejne Vam ji vrele doporuci jako idealni na vzduchovky od Slavie az po CZ200S)). Ta montaz, presto ze byla fest utazena, se po kazdych 5-10 ranach posouvala dozadu asi o 2 centaky. Takze pokazdy povolit, posunout zpet, utahnout. No zkratka ani nemelo cenu korigovat to tocitkama.
Terce sem zahodil, a na 25 metru rozestavel pet lahve a spoustu jinyho sajrajtu, kteryho je v "M" co hrdlo raci. Proste sem zamiril primo doprostred pet flasky a trefil sem pokazdy

FUN FACTOR vylit z 20% na 200% !!!

Parada! Ta flinta me bavi a uz setrim na novej puskohled a samozrejme montaze. Nechce se mi totiz kupovat novy montaze na ten kukr co tam mam (mozna tam zatim koupim 1-díl. od Binoxu). Puskohled bud MTC Viper nebo Falcon Merlin, taky premejslim o pevnym zvetseni. Furt zvazuju......
Kazdopadne jelikoz TX200 se natahuje pakou pod hlavni a paka se po natazeni vraci k hlavni tak, ze musite zaroven drzet pojistku, tim je pro me strelba v leze dost nepohodlna, kroutim se u toho a stejne si na nabijemi klekam. Takze me to donuti zdokonalovat se v klece a ve stoje. Sem rozmazlenej vetrovkou, takze i tady zmena, puska ve srovnani s ni dost "kope" takze poradny zalozeni do ramene tady zacina davat smysl.
A posledni vec, pri natahovani se mi parkrat stalo, ze sem "nedotahl" a presto ozubeni pojistky zachytilo tahlo. Pak se stalo to, ze pri odjisteni pojistky Vam tahlo smerem k hlavni malem vyleti z ruky. Takze znova natahnout a poradne. Nevidel bych to jako chybu pusky, spis si musi clovek zvyknout az kam natahnout (stalo se mi to max.5x behem prvni vystrileny stovky).
Takze zatim paraaada!!!!