Air Arms Pro-Sport cal..22 & .177
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No podle mě je škoda na tu flintu něco přidávat
Venca a Zuzka (Zuzule
)

Re: Air Arms Pro-Sport cal..22
Mě to právě docela překvapilo, to je první pístová vzduchovka od Air Arms na které vidím "kolejnici" a to mám dost stránek na internetu projitých (vlastně ani u žádné HW 97/77/57... jsem to neviděl), má to jen Diana v základu u svých vzduchovek a nějaké modely od Gamo, Hatsan, ale na Air Arms to vidím skutečně prvně!Dominátor píše:Kesi nevím zda je to ono ale možná by se dalo použít toto http://www.gamousa.com/product.aspx?pro ... ductID=246
Jestli je to dobré řešení nedokážu posoudit, určitě jistější mě přijde upravit montáž Kozap. U těchhle vzduchovek jsou hodně vidět i obyčejné dvoudílné hliníkové montáže, asi drží, protože tyhle vzduchovky opravdu "kopou" minimálně.

Ještě mě napadá možnost, že tam greeniemu nevlezla o fous optika a "kolejnice" byla po ruce.
PS: snad to není úplně mimo mísu.

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mam zatím jednodílku z binoxu a dobrý, ale bude taky kozap 

Venca a Zuzka (Zuzule
)

Bingo Dominátor a bingo Kesi
Ide skutocne o kolajnicku od Gama a je tam skutocne preto, ze mi tam ten Viper s montazou, ktoru som mal v baleni s puskohladom, tak ta mi tam nevosla. A kedze som mal v "sufliku" tuto kolajnicu, dal som ju pod optiku.
Pani dakujem ku gratulaciam, ale, tak, ako to uz ktosi tu pisal, hned dodavam: NEPOZICIAM !!!
Ale jasne, ze postrielat kamaratom poziciam
2 madbugie: aká je tá pažba na "dotyk" ? - ako saten, jemnucka, ako prdylka 19 rocnej slecinky
2 palo73: jako, ze nie je moc pocut - sak to buchanie musi byt pocut az do Blavy ...
2 ivco: suhlasim s ALKAJ-om. 10 x je akurat. A preco MTC Viper ? Je to najlepsi puskohlad, aky som kedy mal. Vdaka madbugie-mu
2 vendous: Suhlasim aj s Tebou "je škoda na tu flintu něco přidávat". Ale bez tej siny, by som tam tu optiku s montazou, co som mal, by som tam nedal. Navyse, nebolo potrebne nic brusit

Ide skutocne o kolajnicku od Gama a je tam skutocne preto, ze mi tam ten Viper s montazou, ktoru som mal v baleni s puskohladom, tak ta mi tam nevosla. A kedze som mal v "sufliku" tuto kolajnicu, dal som ju pod optiku.

Pani dakujem ku gratulaciam, ale, tak, ako to uz ktosi tu pisal, hned dodavam: NEPOZICIAM !!!

Ale jasne, ze postrielat kamaratom poziciam

2 madbugie: aká je tá pažba na "dotyk" ? - ako saten, jemnucka, ako prdylka 19 rocnej slecinky
2 palo73: jako, ze nie je moc pocut - sak to buchanie musi byt pocut az do Blavy ...
2 ivco: suhlasim s ALKAJ-om. 10 x je akurat. A preco MTC Viper ? Je to najlepsi puskohlad, aky som kedy mal. Vdaka madbugie-mu

2 vendous: Suhlasim aj s Tebou "je škoda na tu flintu něco přidávat". Ale bez tej siny, by som tam tu optiku s montazou, co som mal, by som tam nedal. Navyse, nebolo potrebne nic brusit

na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
O vyhodach sa tu uz toho popisalo ...
Takze zacnem aj to, co mne akosi "nesedi".
Na vsetkom, co zatial mam a vlastne z coho som doteraz strielal, su poistky riesene tak, ze ked z nejakeho dovodu sa rozhodnem nevystrelit z uz nabitej a odistenej zbrane (v palebnej zone sa zrazu objavia ludia, rozklepe sa mi ruka, .....), mozem ju jednoducho ZNOVA ZAISTIT. Bez toho, zeby som musel nejak velmi menit zamerny ciel.
U tejto vzduchovky to ale nie je mozne. Dokonca v navode sa pise, ze po odisteni:
„ZAJISTOVACI ZAPADKU NYNI NENI MOZNO UVOLNIT TAK, ZE ZBRAN ZNOVU NATAHNETE.“
„POKUD JSTE ZBRAN NATAHLI A NEMUZETE STRILET NA VAMI ZVOLENY CIL, ALE CHCETE, ABY PUSKA BYLA BEZPECNA, VYSTRELTE DO ZEMNE NA MEKKE MISTO.“
Tak toto povazujem ze velke minus a tuto zbran povazujem za nebezpecnu. Urcite nie vhodnu do ruk detom, hoci aj pod dozorom.
Takze zacnem aj to, co mne akosi "nesedi".
Na vsetkom, co zatial mam a vlastne z coho som doteraz strielal, su poistky riesene tak, ze ked z nejakeho dovodu sa rozhodnem nevystrelit z uz nabitej a odistenej zbrane (v palebnej zone sa zrazu objavia ludia, rozklepe sa mi ruka, .....), mozem ju jednoducho ZNOVA ZAISTIT. Bez toho, zeby som musel nejak velmi menit zamerny ciel.
U tejto vzduchovky to ale nie je mozne. Dokonca v navode sa pise, ze po odisteni:
„ZAJISTOVACI ZAPADKU NYNI NENI MOZNO UVOLNIT TAK, ZE ZBRAN ZNOVU NATAHNETE.“
„POKUD JSTE ZBRAN NATAHLI A NEMUZETE STRILET NA VAMI ZVOLENY CIL, ALE CHCETE, ABY PUSKA BYLA BEZPECNA, VYSTRELTE DO ZEMNE NA MEKKE MISTO.“
Tak toto povazujem ze velke minus a tuto zbran povazujem za nebezpecnu. Urcite nie vhodnu do ruk detom, hoci aj pod dozorom.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
- vendous
- Kontaktovat uživatele:

Asi prodám PS jelikož je to nebezpečná zbraň

Venca a Zuzka (Zuzule
)

greenie: u mě má Prosport jen dvě mouchy, malé nabíjecí okno a ta druhá je hmotnost, ovšem tu je třeba brát jako dobrou věc pro utlumení zpětného rázu pístové vzduchovky. To co uvádíš ty mě přijde jako zbytečná věc na vzduchovce, pardon... 

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
- marekzcke
- Kontaktovat uživatele:
K tomu otvoru. Vsimol som si aj ja ze je maly
... Ale nedalo by sa to zvacsit? Funkcnost to neovplyvni 

[size=85] :arrow: [url=http://lh3.ggpht.com/_dWmO8SAbADw/TDXrD ... -07-10.JPG][b][u]zbraň[/u]:[/b][/url] [color=#FF0000]Air[/color]-[color=#0000FF]Arms[/color] [b]Pro-Sport 15,0 J [/b] :arrow: [url=http://lh3.ggpht.com/_dWmO8SAbADw/S5dko ... 010125.JPG][b][u]optika[/u]:[/b][/url] [color=#BF8000]Bushnell[/color] [b]Elite 3200T 5-15x40[/b]
:arrow: [url=http://lh5.ggpht.com/_dWmO8SAbADw/S-Gla ... -05-10.JPG][b][u]strelivo[/u]:[/b][/url] [color=#FF0000]Diabolo JSB[/color] [b]Heavy cal. 4.5[/b] :arrow:[url=http://lh3.ggpht.com/_dWmO8SAbADw/TELb_ ... /kozap.jpg][b][u]montáž[/u]:[/b][/url] [color=#008000]KOZAP[/color] [b]model 23 - CZ 452[/b][/size]
:arrow: [url=http://lh5.ggpht.com/_dWmO8SAbADw/S-Gla ... -05-10.JPG][b][u]strelivo[/u]:[/b][/url] [color=#FF0000]Diabolo JSB[/color] [b]Heavy cal. 4.5[/b] :arrow:[url=http://lh3.ggpht.com/_dWmO8SAbADw/TELb_ ... /kozap.jpg][b][u]montáž[/u]:[/b][/url] [color=#008000]KOZAP[/color] [b]model 23 - CZ 452[/b][/size]
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
Jo to malé nabíjecí okno je fakt, mám ruce skoro jako Aleš. Ale dá se zvyknout, takže to je takové malinkaté mínus.
Jinak váha mi naopak celkem vyhovuje, je to pro mě lepší než lehká flinta kterou furt mávám.
A ta pojistka, kolik lidí by jí vlastně používalo kdyby se nezapínala sama při natažení.
Nehledě na to, nechávat pružinovku nataženou delší dobu (chvíli) taky není uplně dobrý
PS: mikiki nezlob

Jinak váha mi naopak celkem vyhovuje, je to pro mě lepší než lehká flinta kterou furt mávám.
A ta pojistka, kolik lidí by jí vlastně používalo kdyby se nezapínala sama při natažení.
Nehledě na to, nechávat pružinovku nataženou delší dobu (chvíli) taky není uplně dobrý
PS: mikiki nezlob

Venca a Zuzka (Zuzule
)

ale to nic nemění na tom že je to šlendrián, ze všech tech bezpečnostních mechanismů už je z toho takové poloviční gamo. když mam flintu tak bych ji taky chtěl umět bezpečně vybít-bez výstřelu a je mi jedno esli je to kulovnice nebo vzdůša.
Nejde!Prostě NNe
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No to sou názory, poloviční gamo.
A jak pak bys asi chtěl vybít nabitou vzduchovku jinak než výstřelem

A jak pak bys asi chtěl vybít nabitou vzduchovku jinak než výstřelem

Venca a Zuzka (Zuzule
)

-
No jak..opět zlomit a držet hlaveň (nebo páku), zmáčknout spoušť a pomalu pustit zpět
Diana Panther 31, 16J, 4,5 mm
Slavia 620, 630, 631
VZ. 47, 21882, Zbrojovka Brno, svazarm
prak, lískové dřevo, letecká guma 6x6 :)
vz. VO7
Slavia 620, 630, 631
VZ. 47, 21882, Zbrojovka Brno, svazarm
prak, lískové dřevo, letecká guma 6x6 :)
vz. VO7
Chlapi neblázněte, vždyť třeba CZ200 nemá vůbec žádnou pojistku a nijak jí to podle mě nesnižuje, to samý je u PS, prostě takhle funguje a podle mě funguje sakra dobře.
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No nemám to vyzkoušené takže nevím, ale je pravda že PS to neumožňuje.
Prostě když už ho natáhnu tak musím střílet, ale proč bych jinak natahoval.
Prostě když už ho natáhnu tak musím střílet, ale proč bych jinak natahoval.
Venca a Zuzka (Zuzule
)