To- Kubajzz
Tak to jsi zmínil statistiku správně,na zásah pistolí ve válce,statisticky umírá nejméně lidí,takže co se tu řeší je celé o ničem.Pistole není-nebyla-nebude hlavní zbraní (definuje se tak jen u velitelů a střelců v technice,ovšem krom úspory váhy to není populární)Pro ostatní je pistole zbraň pro případ že se všechno podělalo.Z důvodu ceny ji i tak nemá každý a jako hlavní zbraň se používá útočné puška,které pistole moc velkou konkurencí není.
Z tohoto pohledu,jsem li vybaven hlavní zbraní,útočná puška,kulomet atd. je mi zcela jedno jaká je záložní zbraň,pokud je spolehlivá a není moc těžká,tak je to jistota navíc,ale to je vše nic víc ani nic míň.
Osobně mi takové zbraně je jedno jestli 9l nebo 45ACP,pokud mi nezůstane jen pistole na zvláštní akci,neřeším kapacitu.Hodnocení SA,SA-DA-DOO atd. je úplně mimo,každý má rád něco jiného a tak i každý střílí jinak.Ze zmiňovaných systémů,nastřílím solidně ze všech (otázka toho kolik vystřílíš,nikoli zbraně)
No a v závěru Marshallovy indexy,nají jen napovědět,jak se ta která střela či ráže,chová ve statistickém průměru,tedy jsou tam zahrnuty třeba dva zásobníky do chlapa který zdrhl a jedna rána po které umřeli dva naráz,statisticky minimálně 60% úspěšnost.
Takže kdo se netrefí tomu ani tank nepomůže.

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.