1x30 je úplně jiný level závodů, už jsem to tady dával ke zvážení posledně. My jsme na to přešli vloni z bývalých 2x20, protože jsme zjistili, že je to podstatně náročnější. 2x20 děláme už jenom Zimní pohár.
A ještě jedna připomínka. Když bylo 15 stanovišť tak matematika ze základní školy mi říká, že vzhledem k počtu účastníků (42) mohlo jít 14 skupin po 3. Místo toho šlo 11 skupin, kde některé měly 4 střelce a záhy po nich vznikala totální zácpa. Například na stanovišti 14 jsme čekali než před námi odstřílí hned 3 skupiny... Zkušenost i logika nám velí, že skupiny nemůžou mít rozdílný počet členů (skupina střílí o 1/3 déle, tudíž na čtvrtém stanovišti je zpoždění 1/1 skupiny, na 12tém už čekají 3), k tomu jednou taky dojdete.
Jinak co si pamatuji, tak světelné podmínky se v druhém kole nijak nezměnily nebo nevím, co by mě jako mělo překvapit, akorát foukal méně vítr. Spadlo pár kapek, ale ani mi nestálo za to vytahovat pláštěnku, no a diabolka v dešti neudělá vůbec nic leda byste trefili kapku, to nemusím zjišťovat. Jestli má být druhé kolo jako tréning, tak jsem pro všemi deseti, ale napište tam ty vzdálenosti, protože stejně nevíte, jak jste stříleli v prvním kole. A pokud to berete jako tréning, tak proč se to teda počítá do výsledku?
Ještě chci říct, že zásadně respektuju, co si organizátor vymyslí, i když je to pitomost s druhým kolem, ale to ještě neznamená, že nemůžu napsat, co si o tom myslím.
Mimochodem, tady jsou karty z druhého kola. Mandy netrefil ten delší klečák - nedal ho ani v prvním kole.