Ja na históriu kadim, keby to ľahlo popolom šecko, tak nech tam kľudne postavia Lidl. Tých kvérov je však škoda. Aj pár turistov tá šopa do tej hladovej doliny pritiahla. Po siahodlhých debatách sa rozhodnú zhorenisko zrekonštruovať za prachy z eurofondov (samozrejme - schvaľovací proces bude prebiehať v čase volieb) a potom sa nejakí darmožráči nabalia miliónmi eur (budú zaplatené nové drevené šindle vyrezávané reštaurátorskými gigantmi z Talianska a s prekvapením zistíme, že nakoniec na streche skončí lakoplastovaný plech z Ranilly a starosta obce s vrchným pamiatkárom sa vozia na Veyronoch a majú nové botasky a podobne), ktoré mohli skončiť radšej niekde inde.
Napríklad v Grécku na nové tančíky alebo tak

.
Toš ale hrad vyzeral fakt pekne, ťahal oči. Svojho času ma to stálo 5000. Jedným okom som kukal na hrad a druhým na cestu, na tachometer optika nezvýšila. Na sedemdesiatke 140, v ten deň som vraj bol suverénne najrýchlejší. Ale noty na auto mi nevzali, to sa cení. Aj milí boli. Jeden si vypýtal papiere a vraví kolegovi: Píš!... A tretí si zatiaľ niekam utekal zavolať. Takže som zároveň preveril teóriu o policajtoch, že preto chodia vždy traja, že jeden vie čítať, druhý písať a tretí pozná niekoho, čo vie telefonovať.