Zasl?n? flobertky na Slovensko
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Zdravím, chci se zeptat zda neporuším nějaký zákon, když pošlu flobert revolver na Slovensko. Díky za pomoc
Re: Zaslání flobertky na Slovensko
na Slovensku je na flobertky stran výkonu nahlíženo stejně jak u nás - tj. 7,5 J, takže, pokud Flobertka splňuje u nás, tak v v tom problém nebude.
Je sice pravda, že česká kat D a slovenská kat D. se v praxi mohou dost lišit, ale neřekl bych, že s flobertkou která prošla u nás bude na Slovensku problém ...
tedy IMHO neporušíš
Dovoz zbraně jejich zákon patrně řeší jen u kat ABC
Je sice pravda, že česká kat D a slovenská kat D. se v praxi mohou dost lišit, ale neřekl bych, že s flobertkou která prošla u nás bude na Slovensku problém ...
tedy IMHO neporušíš
Dovoz zbraně jejich zákon patrně řeší jen u kat ABC
ještě podotýkám, že na "vedlejším" foru se řeší "sesbírávání" (stran PČR)ze Slovenska dovezených flobertek(ZKM?), na které se u nás patrně hledí jako na C . spíše to vypadá, že u nás je přísnější náhled, ale prostě to co je v jednom státě D nemusí být v druhém D ..(pohled orgánů, ČUZZS, nebo slovenského ekvivalentu atp)
Ked ceske eshopy posielaju flobertky na sk, tak preco by si aj ty nemohol poslat. Prijemca musi mat 18r a viac. Pokial ma zbran vyrazene 7,5j tak to nik nebude riesit. A ak kurierom tak uz vobec nie. Inac podla zakona sa smie s flobertkou u nas strielat len na strelnici, flobertky ludia kupuju ale nikdy som nevidel niekoho s flobertkou na strelnici.
-
díky za rady 

mujtaj píše:Ked ceske eshopy posielaju flobertky na sk, tak preco by si aj ty nemohol poslat. Prijemca musi mat 18r a viac. Pokial ma zbran vyrazene 7,5j tak to nik nebude riesit. A ak kurierom tak uz vobec nie. Inac podla zakona sa smie s flobertkou u nas strielat len na strelnici, flobertky ludia kupuju ale nikdy som nevidel niekoho s flobertkou na strelnici.
V jednom videu na youtube v recenzi k flobertové pistoli GP P1 Ultra 6mm Flobert jsem dokonce zaslechl cosi o povinné registraci zbraní kategorie "D" na Slovensku ...
https://www.youtube.com/watch?v=9DyMJn4a-mo

Povinná registrace se týká pouze zbraní uvedených v §7/1 d) zákona 190/2003 Z.z.: "expanzná zbraň, ktorá bola upravená zo zbrane kategórie A, kategórie B alebo kategórie C".
Z toho mi vyplývá, že flobertka do 7,5 J (§7/1 a)) se registrovat nemusí, ani kdyby byla upravená z plnotučné zbraně.
Z toho mi vyplývá, že flobertka do 7,5 J (§7/1 a)) se registrovat nemusí, ani kdyby byla upravená z plnotučné zbraně.
Díky za upřesnění.
Pokud se nemýlím, tak na Slovensku to bude přece jen trochu složitější:
§ 7
Zbraň kategórie D
a) palná zbraň určená na streľbu nábojmi typu flobert s energiou strely na ústí hlavne najviac 7,5 J,
.....
d) expanzná zbraň, ktorá bola upravená zo zbrane kategórie A, kategórie B alebo kategórie C,
§ 14
(2) Ten, kto nadobudne vlastníctvo zbrane kategórie D uvedenej v § 7 ods. 1 písm. d), je povinný
nadobudnutie vlastníctva zbrane ohlásiť policajnému útvaru podľa miesta pobytu do siedmich dní
odo dňa nadobudnutia vlastníctva zbrane; zároveň je povinný v tejto lehote predložiť zbraň na
zaevidovanie (§ 37).
Takže ta registrace na Slovensku se týká jen zbraní upravených z původně vyšší kategorie A, B anebo C, na kterou také byl vydán průkaz o úpravě. Tedy zbraní vyrobených jako flobertka /dle § 7 ods. 1 písm. a) / se to naštěstí zatím netýká ...
Ale zmatky se dějí, jak jsem zaslechl, mnozí prodejci na Slovensku nechtějí prodat ani flobertové střelivo bez ZP...
Pokud se nemýlím, tak na Slovensku to bude přece jen trochu složitější:
§ 7
Zbraň kategórie D
a) palná zbraň určená na streľbu nábojmi typu flobert s energiou strely na ústí hlavne najviac 7,5 J,
.....
d) expanzná zbraň, ktorá bola upravená zo zbrane kategórie A, kategórie B alebo kategórie C,
§ 14
(2) Ten, kto nadobudne vlastníctvo zbrane kategórie D uvedenej v § 7 ods. 1 písm. d), je povinný
nadobudnutie vlastníctva zbrane ohlásiť policajnému útvaru podľa miesta pobytu do siedmich dní
odo dňa nadobudnutia vlastníctva zbrane; zároveň je povinný v tejto lehote predložiť zbraň na
zaevidovanie (§ 37).
Takže ta registrace na Slovensku se týká jen zbraní upravených z původně vyšší kategorie A, B anebo C, na kterou také byl vydán průkaz o úpravě. Tedy zbraní vyrobených jako flobertka /dle § 7 ods. 1 písm. a) / se to naštěstí zatím netýká ...
Ale zmatky se dějí, jak jsem zaslechl, mnozí prodejci na Slovensku nechtějí prodat ani flobertové střelivo bez ZP...