Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vladimír.K: Vitaj v klube tiez s modrou lepenicovou pazbou, nech Ti robi radost ... 

na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Re: Weihrauch HW97k
2 Vladimír.K
Vsimam ze jsi taky od F-M, to bysme nekdy mohli zajit zastrilet a porovnat ty nase krasavice
Vsimam ze jsi taky od F-M, to bysme nekdy mohli zajit zastrilet a porovnat ty nase krasavice

177. Weihrauch Hw77 + Optisan Cobra 3-9x42AO
177. Hatsan Striker1000s VortexPiston
Gratuluji Vladimíre, já to říkám pořád, že každého větrovkáře po čase dostane kvalitní pružina
Jakou optikou ji máš osazenou? A nebojíš se dvoudílné montáže?

Jakou optikou ji máš osazenou? A nebojíš se dvoudílné montáže?
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
-
No, na tý lepenici něco je. Tak ať slouží! 

Vymenil som pružinu za V-match a pri naťahovaní páky mi nezacvakne, ale páka sa vracia naspäť...
Viete mi poradiť, kde som urobil chybu?
Keď som pred dvoma rokmi menil pružinu z 7,5 J na 15 J, tak mi to šlo bez problémov...
Viete mi poradiť, kde som urobil chybu?
Keď som pred dvoma rokmi menil pružinu z 7,5 J na 15 J, tak mi to šlo bez problémov...
Dnes jsem měl hw77 naživo v ruce a je to nádhera. Fakt kus flinty. Závidím.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Zdravim vsetkych priaznivcov tejto nemeckej vzduchovky. Rozhodol som sa, ze aj ja sa tu pochvalim svojou laskou. Aj ked ju mam uz 2,5 roka, stale som do nej zblazneny ako v prvy den
.

Tak doufám pánové, že to byla odpověď pro mě na dotaz o delší hlavni pro HW 97. Nezdá se mi můj dotaz tak moc stupidní. A tak se váz zeptám znovu a jinak: " proč jste si kupovali ty krátké bouchačky, když odborné hodnocení se spíše kloní k hlavni delší?" Díky předem a prosím pravdivě.311deadman píše:Souhlas s Barysem, chceš to dělat? chceš se zlepšovat? No tak to tomu budeš muset věnovat čas... Bavíme se tu přece o zasažení jednoho bodu na malilinkatým terči. Pokud tomu nechceš dát nic jen si tak sem tam picnout, nemusíš vyhazovat peníze za hw. Slávka ti úplně postačí (tím jí nijak nehaním, jde o chybu střelce x chybu pušky).
Kariéra závodního jezdce taky nespočívá v tom, že si koupím mici lancer evo jánevimkolik a je ze mě profík (spoustu lidí si to myslí)![]()
![]()
![]()
Jo a bacha na lang a links...
Ja zrovna kratkou nemam
ale myslim ze kratsi, znamena trochu lehci a mobilnejsi, coz muze zlehcovat drzeni a strelbu, naopak delsi bude stabilnejsi a s dobrou oporou i presnejsi
, otazka je kde se tato hranice nachazi. No strucne receno vzit si tu flintu do ruky, popripade si sni parkrat vystrelit, nejlepe co nejvice, a hned budes vedet ktera ti vice sedne, tou pak podas urcite i lepsi vysledky
.
Vono kdyby to bylo tak jednoduche delsi lepsi, tak by se nedelaly ruzne delky, pravdepodobne to bude proto at si kazdy poridi, to co mu vice vyhovuje

Vono kdyby to bylo tak jednoduche delsi lepsi, tak by se nedelaly ruzne delky, pravdepodobne to bude proto at si kazdy poridi, to co mu vice vyhovuje

177. Weihrauch Hw77 + Optisan Cobra 3-9x42AO
díky za názor, také jsem si myslel, že je to taky o váze zbraně, ale světe div se, váha je naprosto stejná a lauf o 85mm delší. Tak se mi chce jít do té delší, kdesi jsem se dočetl, že je i vyváženější. Nevím ještě, jak se zadaří a jak se mi to rozloží v "závitech". Když, tak poreferuji.
http://www.sportwaffen-schneider.de/pro ... s_id/21420
a ještě jedna možnost získat díly pro HW a pěkný tuning:
http://www.ebay.co.uk/bhp/weihrauch-77
http://www.sportwaffen-schneider.de/pro ... s_id/21420
a ještě jedna možnost získat díly pro HW a pěkný tuning:
http://www.ebay.co.uk/bhp/weihrauch-77
Já jsem si koupil krátký HWčko, jelikož v té době se odborný hodnocení přikláněly k názoru, že je to putna
tj. že rozdíl v přesnosti hlavní 300mm/450mm je minimální, zato kvůli zpětnému rázu je dobré, aby diabolka opustila hlaveň co nejdřív. A je pravda, že u mě je rozptyl tvořenej hlavně rukama a zpětným rázem. Ani na rychlost diabolky to nemá moc vliv, jelikož u pružinovky nabírá diabolka rychlost hlavně na začátku hlavně
. Vyvážení - HW 97k je spíš těžká na předek, v tom ta delší hlaveň asi taky nepomůže, spíš to bude horší. Ale je to všechno jen teorie, mám doma samozřejmě jen tu krátkou, takže srovnat to nemůžu.

Mas prosim TA nejaky link na to odborne hodnotenie ? Rad by som si to pozrel.Jokr12 píše: A tak se váz zeptám znovu a jinak: " proč jste si kupovali ty krátké bouchačky, když odborné hodnocení se spíše kloní k hlavni delší?" Díky předem a prosím pravdivě.
Bez problemov dokazem pochopit strelcov, ktorym sa po vzhladovej stranke karabina nepaci a siahnu po dlhsej hlavni. Je to vec vkusu. Ak vsak prioritou pri kupe pruzinovky je presnost vkus by mal ist bokom a prve husle by mali hrat referencie tych, ktori potrebuju, a vedia strielat presne. Ako jedine relevantne referencie povazujem vysledkove listiny svetovych a europskych sampionatov FT a HFT v kategorii Springer. Tam defacto nic ine ako kratke hlavne nenajdete. Akceptovatelny vysledok okrem HW97K sa da nastrielat iba s AA Prosport a AA TX200. Majstri strelci dlhodobo jednoznacne dokazuju svojim vysledkami vyhody kratkych hlavni.
Ja som mal HW77k a aj to bolo o nieco malo dlhsie ako klasicke HW97k a zdalo sa mi to uz dost dlhe. Klasicke HW77 je strasne dlhocizne... Nemal som ale moznost porovnavat presnost takze sa nemozem relevantne vyjadrit ale ja som skor za kratsiu hlaven 

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP