Myslíš toto ? viz. https://katalog.wuerth.cz/mazadlo-multi ... 93-055-40/
Ošetření hlavně a dřevěných ploch je celkem jasné.
Já třeba na pažbu (ořech) používám Gun Stock Wax, popřípadě víceúčelový olej BALLISTOL - 200ml spray olej.
Ballistol taky celkově na povrch pušky a ostatní.
K tomu ještě "Olej Tetra Gun Lubricant 1oz 30ml" na "vývrt" a ještě jeden olejíček na zbraně, ale název si z hlavy nepamatuji.
Když jse HW rozdělával poprvé, byl spoušťový a bicí mechanizmus dost bohatě promazán nějakou "vazelínou".
Celé jsem to vyčistil a dal tam jenom ten olej na zbraně.
Teď jde o to, jestli na třecí plochy spoště a úderník, nebyl vhodnější ten mazací tuk, třeba "MAZACÍ TUK PRO-GOLD, zlatá vazelínka ....", nebo něco podobného.
Nebo jestli stačí oleje, ať už je to WD, konkor, ballistol, nebo jiný druh, třeba ten "multi sprej" WURTH.
Pak by mě ještě zajímalo, čím nejlépe ošetřit a promazat ostaní části, uvedené v druhém dílu návodu, od ventilu až po regulátor včetně.
I když je to v tomto vlákně tak trochu OT....
Díky..

P.S:
Vím, že na toto téma existuje, nebo existovalo celé vlákno - četl jsem ho, ale co člověk, to jiný názor.
Taky si myslím, že by bylo vhodnější rozvést zkušenosti jedné osoby, na konkrétní PCP a její jednotlivé části.
Samozřejmě spusta věcí jsou "obecná pravidla" - aplikovatelná i pro jiné PCP, ale něco se může lišit, ať už se jedná o cokoliv.