Zdravím. Před lety jsem prodal PP. Bylo sice "frantíkovské", ale jako nové a dodnes lituju, že jsem ho nenechal odpočívat v trezoru a prodal. Navíc jsem udělal chybu a přečetl si tohle celé vlákno. Výsledek lze vytušit - už hledám nějaký jiný pěkný kousek, i když vím, že bude zase jen tak v trezoru

. Mám vyhlídnutý jeden z ULMu s výrobním číslem 707695. Nenašel by se mezi přítomnými vlastník oné "chytré knížky", který by byl ochotný mrknout, z jakého roku to tak asi pochází?
Jo a ještě - majitel tvrdí že to přivezl z Německa, a že to nemá českou zkušebnu (z toho usuzuju, že to má na sběratelský průkaz). Máte někdo prosím zkušenost s tím, co obnáší dostat to úředně do stavu, aby to mohlo sloužit jako zbraň pro osobní ochranu - a jestli to vůbec jde (jak to probíhá, jak dlouho to trvá, kolik to stojí a jaké je riziko, že to neklapne a zbyde mi v ruce nepoužitelná pistole)? Chtěl bych s tím jednou ročně na jednu místní srandasoutěž zbraní 2. sv. války, a to by se sběratelským kouskem nešlo - kontrolují tam průkazy...
Díky za každou radu