Walther P99QA má stejný system spouště jako Glock a než jsem pořídil Walthra tak jsem otestoval více zbraní jelikož otázka byla na Walthra versus Glocka postřehy napíši jen k těmto zbraním:
Glock G17/19
+perfektně velký a masivní závěr dá se natahovat hrubým úchopem kamkoliv za závěr
+lehká a dobře skladná zbraň (G19)
+perfektní dostupnost nahradních dílů a příslušenství
+i člověk co má krátké prsty dobře dosáhne na tlačítko shozu závěru
-špatný sklon pažbičky a hranatý úchop (individuální záležitost)
-bezpečnostní tlačítko ve spoušti mě iritovalo při střílení (individuální záležitost)
Walther P99QA
+lehká a dobře skladná zbraň
+i člověk co má krátké prsty dobře dosáhne na tlačítko shozu závěru
+vyhození zásobníku jak pro leváka i praváka a nikde nezavazí při úchopu tlačítko
+možnost výměny mušek a stranové seřízení hledí v základním balíčku u zbraně
+výměné hřbety rukojeti (Glock 4 generace již taky)
-úzký a skosený závěr nutno nadrilovat natahování
-špatná dostupnost náhradních dílů a příslušenství (zatím jsem nic nepotřeboval měnit)
Co se týče přesnosti jsem rozdíl mezi Glockem a Walthrem nezanamenal, z Glocka jsem při testu střelil asi 50 nábojů SB 7,5 g a bez jakékoliv závady u Walthra mám nastříleno něco kolem 1000 možná více SB 7,5 g bez jediné závady, dále můj Walther střílel přebíjené střelivo a pokud nebyla laborace moc malá bez závady (nízká laborace nepřetáhla docela silné péro závěru, to ale není chyba zbraně!).
Co se týká problému, že po posledním výstřelu nezůstává závěr zachycen je způsobeno slabým držením zbraně (mě se to nestává, ale mojí drahé polovičce běžně...hold to drží jak žena

Argumenty pro Glock, že střílí i když ho dám na dno močálu, i když ho přejedeme autem atd. jsou zajímavé, ale to já od zbraně nepožadoval a proto jsem nakonec zvolil Walthra P99QA...pro mě lepší úchop a absence pojistky ve spoušti byl argument, ANO bude to Walther P99QA.
Jestli je Walther krásnější než Glock no zajímavá úvaha, ale na přehlídky to přece lidi nechcete a pokud vyhodnotíte, že se Vám zdá Glock i Walther co se týče úchopu, komfortu střelby atd. na stejné úrovni vyberte zbraň podle vzhledu.
Upozorňuji, že je to jen můj názor tak milovníci Glocků nekamenujte mne