Tak jsem dlouho rozvažoval jakou vzduchovkou bych si udělal radost, až to vyhrála Hatsan 125 4,5mm + optika Gamo 4x32. Naštestí jsem si přečetl tohle vlákno, takže jsem nebyl překvapenej z do-do stavu a z dojmu při střelbě. Po vybalení jsem zjistil to co většina ostatních tady - kvalita zpacování špatná, se Slávií nebo Gamem se to opravdu nedá srovnat (ostatně - cena taky ne). Plastový výlisky nelícujou, všude jsou otřepy - jak na plastech tak třeba i na šíně, spoušť trhavá a tvrdá, všude tekl olej a vazelína... takže jsem celý víkend strávil dotvářením.
S rozebíráním spouště jsem se pral asi hodinu, se skládáním asi 3..Nevim jestli jsem uplně blbej, ale nepřišel jsem na jinou možnost, než to skládat do těla už přimontovanýho k pístnici. Pružinky mi vyskákaly snad 100x.
Samozřejmě jsem si hned nechal udělat i "náhradní" pružinu podle původní tovární spc, co kdyby ta co tam teď je praskla

Chtěl jsem ji hned v pátek "preventivně" vyměnit, ale narazil jsem. S pár věcmi bych potřeboval poradit:
a) jakým způsobem se dostanu do válce, abych mohl vyměnit pružinu? budu potřebovat nějaký přípravek na stažení pružiny při jejím vkládání, nebo mi budou stačit ruce? mám na mysli zmíněnou "náhradní" pružinu
b) nepřišel jste někdo na to, jakým způsobem demontovat bez poškození úsťový nástavec z hlavně? Vytočil jsem jedinej červík co jsem našel, ale ani se to nehne - nejde to vyšroubovat, ani stáhnout. Důvod - v optice je vidět muška.
c) nemáte někdo fotky ústí hlavně po sundání toho plastu?
d) nemáte někdo tip na vhodnou komerční náhradu tohohle nástavce - jako kompík, nebo dusítko?
e) až po všech těch úpravách jsem si všiml, že je u ládovací díry v hlavni utržený a z půlky chybějící těsnění - nemáte tip kde to koupit jako náhradní díl? Nechci už laděnou pušku posílat prodejci, aby mi vrátil jiný kus.
I tak mě ale tahle flinta už těší - s originální pružinou a i s vadným těsněním válce prostřelila na 15 m 1 cm silnou desku z proschlýho masivu. Zkoušel jsem i dostřel, na cca 60m jsem ještě slyšel náraz do stromu.