Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Já si koupil Hatsana 105 jako svojí první a radostí jsem do stropu zrovna neskákal.Jestli ti můžu poradit, tak neber hned vzduchoku, o který si pomyslíš to je kanón a bude nejsilnější. Sám jsem zjistil, že to jak prostřelím krabičku od diabolek neni nejdůležitější.Koukni na Slávii 634 a Deltu 4X32AO, myslim, že naprosto ideální.Nedávno jsem koupil QBčko v 0,22, ale zatim jsem ji netestoval, čekám totiž na puškohled.Pokud si budu kupovat další vzduchovku tak to bude Slávie 634.Možná trochu odbočuju od tématu, tak mi kdyžtak napiš soukromou zprávu.
Hatsan105 1,77+Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
Suhlasim s flipr-om , hatsan je sice vykonna , ale tazka krava a zo stoja sa s nou nestriela zrovna moc presneflipr11 píše:Já si koupil Hatsana 105 jako svojí první a radostí jsem do stropu zrovna neskákal.Jestli ti můžu poradit, tak neber hned vzduchoku, o který si pomyslíš to je kanón a bude nejsilnější. Sám jsem zjistil, že to jak prostřelím krabičku od diabolek neni nejdůležitější.Koukni na Slávii 634 a Deltu 4X32AO, myslim, že naprosto ideální.Nedávno jsem koupil QBčko v 0,22, ale zatim jsem ji netestoval, čekám totiž na puškohled.Pokud si budu kupovat další vzduchovku tak to bude Slávie 634.Možná trochu odbočuju od tématu, tak mi kdyžtak napiš soukromou zprávu.

90
Ahoj,
kupil som si hatsan 90 combo (s nejakym lacnejsim puskohladom a diabolkami,...)
Je to moja prva vzduchovka, a preto by som sa chcel spytat ze cim to mazete a ako casto (v navode ma napisane kazdych 250 striel, ale to sa mi zda dost). A este by som sa chcel spytat trochu blbu otazku, ale co vsetko sa maze? Musim ju nejak extra rozobrat?
Som zaciatocnik, tak dakujem ze trpezlivost;)
Inak na cca 15 metrov som bez vacsich problemov nastrielal 95+ bodov, ale pri 25 metroch mam vcelku problem trafit terc, a nie som si isty ci je chyba vo mne alebo v nastaveni pushohladu alebo v vzduchovke/strelive.
A este mam problem ako namontovat puskohlad aby mi nezavazal pri odistovani poistky, ale s tym asi nepohnem.
kupil som si hatsan 90 combo (s nejakym lacnejsim puskohladom a diabolkami,...)
Je to moja prva vzduchovka, a preto by som sa chcel spytat ze cim to mazete a ako casto (v navode ma napisane kazdych 250 striel, ale to sa mi zda dost). A este by som sa chcel spytat trochu blbu otazku, ale co vsetko sa maze? Musim ju nejak extra rozobrat?
Som zaciatocnik, tak dakujem ze trpezlivost;)
Inak na cca 15 metrov som bez vacsich problemov nastrielal 95+ bodov, ale pri 25 metroch mam vcelku problem trafit terc, a nie som si isty ci je chyba vo mne alebo v nastaveni pushohladu alebo v vzduchovke/strelive.
A este mam problem ako namontovat puskohlad aby mi nezavazal pri odistovani poistky, ale s tym asi nepohnem.
-
- Moderátor
No údržba to je samo o sobě. Myslím, že tady je o tom i téma, ale:
250 ran je celkem málo. Nejvíc je čístí hlaveň. Doporučuju na vlasec navázat kousek hadříku (1×2cm) stříknout do hlavně WD-40 a protahovat pořád novejma čistejma hadříkama až do sucha. Když pak koukneš proti světlu tak je krásně vidět jak se blejská. Potom dovnitř tak dvakrát střiknu silikonový ojel jako konzervant. Používám SILKAL 93. Vnitřek se maže opravdu málo. Jednou za čas rozebrat, válec kde je péro a píst vyčistit dosucha i s pístem. Zkotrolovat těsnění a opravdu malinko pristříknout nějakým olejem. Třeba na zbraně. Hřídel nebo nevím jak se to jmenuje v části kde se ohýba(ve zlomu) ta hlavní, tak ta malinko třeba olejem na zbraně. Toť asi vše. Pažbu s hlavní povrchu(komplet celou vzduchovku) bych doporučil čistej hadr nastříklej malinko silikonem a celý otřít a vyleštit. Při týdle udržbě a dobrým zacházení vydrží vzduchovka i 20 let v perfeknim stavu. PS: Já čistím hlavěň tak jednou za 500výstřelů, vnitřek jednou za 3-5 tisíc. Pažbu a celou pušku přetřu vetšinou večer po střelbě abych to neuklízel špinavý. Tot můj názor.
250 ran je celkem málo. Nejvíc je čístí hlaveň. Doporučuju na vlasec navázat kousek hadříku (1×2cm) stříknout do hlavně WD-40 a protahovat pořád novejma čistejma hadříkama až do sucha. Když pak koukneš proti světlu tak je krásně vidět jak se blejská. Potom dovnitř tak dvakrát střiknu silikonový ojel jako konzervant. Používám SILKAL 93. Vnitřek se maže opravdu málo. Jednou za čas rozebrat, válec kde je péro a píst vyčistit dosucha i s pístem. Zkotrolovat těsnění a opravdu malinko pristříknout nějakým olejem. Třeba na zbraně. Hřídel nebo nevím jak se to jmenuje v části kde se ohýba(ve zlomu) ta hlavní, tak ta malinko třeba olejem na zbraně. Toť asi vše. Pažbu s hlavní povrchu(komplet celou vzduchovku) bych doporučil čistej hadr nastříklej malinko silikonem a celý otřít a vyleštit. Při týdle udržbě a dobrým zacházení vydrží vzduchovka i 20 let v perfeknim stavu. PS: Já čistím hlavěň tak jednou za 500výstřelů, vnitřek jednou za 3-5 tisíc. Pažbu a celou pušku přetřu vetšinou večer po střelbě abych to neuklízel špinavý. Tot můj názor.
Co se týče nepřesnosti= je to puškohledem (moc dobře víme co k tomu dávají)
=montáží
=jak naznačuješ, tak svůj díl mají i diabolky
Pokud koupíš pořádnou montáž a puškohled, tak žádnej problém s pojistkou nebude.
Jak řekl WohlmuthOta je dobrý celou jí rozebrat a vyčistit nečistoty.V případě Hatsana bych se nebál, že bílé rukavičky by zůstaly beze šmouhy
Pružina by neměla být utopená ve vazelíně. Když bude trochu namazaná, je vetší pravděpodobnost na delší životnost.
K tomu mazání, používat můžeš i Konkor.
Doporučoval bych ti upravit spoušť, je moc tvrdá což pomůže nepřestnosti, návod najdeš v tomhle vlákně.
=montáží
=jak naznačuješ, tak svůj díl mají i diabolky
Pokud koupíš pořádnou montáž a puškohled, tak žádnej problém s pojistkou nebude.
Jak řekl WohlmuthOta je dobrý celou jí rozebrat a vyčistit nečistoty.V případě Hatsana bych se nebál, že bílé rukavičky by zůstaly beze šmouhy

Pružina by neměla být utopená ve vazelíně. Když bude trochu namazaná, je vetší pravděpodobnost na delší životnost.
K tomu mazání, používat můžeš i Konkor.
Doporučoval bych ti upravit spoušť, je moc tvrdá což pomůže nepřestnosti, návod najdeš v tomhle vlákně.
Hatsan105 1,77+Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
-
- Moderátor
h
Dotaz pro majitele hatsana 100 a105.Při montáži optiky jsemnarazil na problém,jak sundat mušku,aby část upevnění držela natahovací páku?Dík