Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak se hlásím mezi další majitele těhle turků. Koupil jsem si v pátek M55S a nemůžu si stěžovat, střílí pěkně ( měl jsem čas jen v sobotu tak padlo něco přes 300 diabolek), na to jak jsem levý i docela přesně (sem tam sem tu desítku trefil, na dvacet metrů s oporou šlo mimo černou jen když sem si s tím cukl), prostě je to mazlík. Akurát sem udělal něco co sem neměl, už dva dny si sypu popel na hlavu, mažu se terem a skáču do peří. Strávil sem celý týden čtením tohohle fora, koupil vzduchovku a k tomu "optiku" bohužel sem si o nich nic nečetl, bo mě napadlo ji koupit až když jsem odcházel ( nikdy sem optiku nepoužíval tak sem byl zvědavý), mno a jak bych to řekl............
Tak já se přiznám.... Gamo 4x20 za 400.-- to snad mluví za vše.
chvíli to vypadalo že to jde, ale když jsem na 20m trefil z 10 střel maximálně tři do černého, začalo to smrdět. Zjistil jsem, že když se dívám do té optiky lehce zleva, tak mám kříž pěkný kus v pravo od středu terče a naopak když se dívám lehce zprava, tak je kříž kus vlevo od středu terče. Jsem takový tele, že neumím dělat s optikou? Nebo mám tu optiku postavit do pole jako terč ?
Tak já se přiznám.... Gamo 4x20 za 400.-- to snad mluví za vše.
chvíli to vypadalo že to jde, ale když jsem na 20m trefil z 10 střel maximálně tři do černého, začalo to smrdět. Zjistil jsem, že když se dívám do té optiky lehce zleva, tak mám kříž pěkný kus v pravo od středu terče a naopak když se dívám lehce zprava, tak je kříž kus vlevo od středu terče. Jsem takový tele, že neumím dělat s optikou? Nebo mám tu optiku postavit do pole jako terč ?
Pročíst příspěvky o optice na vzduchovku, případně www.strelectvi.info - sekce optika. Pak si zanadávat že sis to nepřečetl dřív než jsi tu optiku pořídil a jít koupit něco pořádnýho. Ano použití optiky NS 4x20 jako terče bude ideální 

mno dneska jdu střílet zase takže už nemusím hledat pixlySilencer píše:Pročíst příspěvky o optice na vzduchovku, případně www.strelectvi.info - sekce optika. Pak si zanadávat že sis to nepřečetl dřív než jsi tu optiku pořídil a jít koupit něco pořádnýho. Ano použití optiky NS 4x20 jako terče bude ideální

pardon za citaci, síla zvyku....
S tou optikou se ještě rozmyslím, o optikách už jsem si početl a navíc jak tak nad tím přemýšlím, kdoví kolik ta zlamovačka nastřílí než se začne lehce vychylovat hlaveň. I když je pravda, že nedávno jsem střílel ze staré slávie co měla svárem opravovanou hlaveň, na 25 metrů jsme stříleli pixli od piva, já pořád nadával proč se netrefím, pak jsem se pořádně podíval a ta hlaveň uhýbala skoro o centimetr vlevo, další 4 výstřely na to zůstala ta hlaveň kamarádovi v ruce
tak sem chytil druhou slávii a to se mi povedlo v sedu trefit i klamru ( i když to dalo chvíli nastřelování abych ji trefil)
Ale jinak díky za super forum, dočetl jsem se tady dost zajímavých věcí.
S tou optikou se ještě rozmyslím, o optikách už jsem si početl a navíc jak tak nad tím přemýšlím, kdoví kolik ta zlamovačka nastřílí než se začne lehce vychylovat hlaveň. I když je pravda, že nedávno jsem střílel ze staré slávie co měla svárem opravovanou hlaveň, na 25 metrů jsme stříleli pixli od piva, já pořád nadával proč se netrefím, pak jsem se pořádně podíval a ta hlaveň uhýbala skoro o centimetr vlevo, další 4 výstřely na to zůstala ta hlaveň kamarádovi v ruce

Ale jinak díky za super forum, dočetl jsem se tady dost zajímavých věcí.
f
Nebreč,čtyři sta přežiješ,kup jinej co radíme a hlavně kvalitní montáž!
h
Tak jsem se dlouho rozmýšlel,jestli koupit hatsan 100 nebo slavii 634.Nakonec mě přesvědčily příspěvky hlavně Kubajzz a to ,že energie a síla hatsana je větší.S přesností jsem odhadoval,že budou tak nastejno.Hatsan pevná hlaveň a slávie docela funkční zámek.Vzal jsem Hatsan a hned na chrono.Mam kaliber 5,5,protože vlastnim ještě větrovku a tu mam v 4,5.První a dost zásadní překvapení,rychlost se různí na 7 m/s a průměr 159,5 m/s.Použito JSB exact,z toho vyplívá en. 13 j.Další a to hlavní je spoušť,je opravdu tvrdá a budu muset najít způsob jak ji zjemnit,jinak nástřel nebude to pravé.Měřil jste někdo en. a rychlost u 634 v 5,5? Prosim pošlete to sem.Dík.
160m/s je tam schválně, aby byla nějaká rezerva do těch povolených cca 178m/s. Když to rozebereš, tak uvidíš, že v pístu vepředu je malá dírka. Bývá zvykem, že v zahraničí, kde je to povoleno, lidé vezmou svářečku a tu díru zavaří. Taky bývá zvykem, že kolegové v cizích zemích mění tu pružinu za originální. Pak dosahují výkon, na který je ta vzduchovka konstruována, tj. cca 25J i víc.
Ke spoušti:
1.) Vyměň ten šroubek co je ve spoušti za delší - pak půjde spoušť regulovat.
2.) Rozeber spoušť a přelešti šmirglem styčné plochy.
3.) Vyměň pružinku, kterou tam najdeš za slabší, třeba z prupisky. Ta původní je silná jak sviňa a dělá ten odpor.
Ke spoušti:
1.) Vyměň ten šroubek co je ve spoušti za delší - pak půjde spoušť regulovat.
2.) Rozeber spoušť a přelešti šmirglem styčné plochy.
3.) Vyměň pružinku, kterou tam najdeš za slabší, třeba z prupisky. Ta původní je silná jak sviňa a dělá ten odpor.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
alobal píše:Dělal jsem si přípravek na rozebrání a složení H125 z nůžkového heveru co je běžne v každém autě a bylo tam i šikovné axiálni ložisko které přesně pasuje do tohoto modelu.Když jsem to tam rval rukama málem mě to zabilofloby píše:Jako další vylepšení vlastností H125 mně zaujalo použití axiálního ložiska pro lehčí skrut pružiny. Na airsoftovém webu, http://airsoft.shopbrno.cz/?produkt=246, jsem takové ložisko našel ale navím jaké jsou jeho rozměry. Nemá někdo možnost rozměry zjistit? Já jsem tam napsal ale vybodli se na mně a neobtěžovali se ani odpovědět. Nemáte někdo mezi airsoftovými nadšenci známého u kterého by se rozměry daly zjistit? Ložisko stojí 140 Kč s poštovným 280 Kč a to je dost peněz na pokus-omyl.
ph
Mám možnost výroby pružiny do vzduchovky.Dotyčná firma,ale chce odběr více kusů.Zatím nevím jaký rozměr si objednat na hatsan 100.Pro ně není problém vyrobyt o stejném průměru delší nebo kratší,ale neudělaj víc průměrů,to by vyšlo moc draho.Chtěl by někdo taky se připojit,vyjde to levněji.Je v h 100 a 125 popř. jiných vzd. stejný průměr.H 100 má drát 3mm vnějši pr. 19 mm a vnitřní 12,7.délka 275 mm.Myslím,že bych obj.stejné rozměry akorát o 50 mm delší.Poradte nějaké zkušenosti.
5cm už je docela dost, chce to změřit zdvih a počet závitů - aby se to tam vešlo. Já takhle koupil pružinu do S631, po strašným porodu jsem jí tam narval a flinta nešla natáhnout. Prostě spočítat kolik závitů pro příslušnej drát se ti vejde do válce při tom daným zdvihu. Stačí to přetáhnout o mm a už musíš řezat pero, což je dosti na nic.