Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Chtěl jsem trochu vytunit mýho Hatsana.Vyměnil jsem spoušeťový pružinky a vyleštil dosedací plochy, což bylo velmi efektivní, pak jsem zkusil složit z dvou pružin jednu.Z dvou gamo pružin jsem složil jednu dlouhou 34 cm s průměrem drátu 3 mm.Všechno jsem to složil a šel vyzkoušet.Odpor spouště byl úplně někde jinde než předdtim a to stačilo 5 minut práce.Výkon byl také lepší a o mnoho.Jenže přesnost někam odešla.Střílel jsem na 20 metrů a rozptil byl tak značný, že bych krabičku od sirek trefil jen občas a jedna třetina střel by netrefila ani krabičku od diabolek.Byl jsem docela v šoku, předtím jsem na 20 metrů udržel rozptil o velikosti víčka od piva.Dám tam tu původní pružinu, docela mě to naštvalo.Takže další vyhozené peníze.
Hatsan105 1,77+Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
Já jsem složil pružinu ze dvou originál pružin Hatsan 125 na délku 360 mm a přesnost se podstatně dle mého soudu zlepšila. Čím střílíš? Mám na mysli diabolky. Střílím na 30 m a dál, na blízko mně to moc nebaví a terč velikosti víčka od piva není problém trefit. Flinta chodí s rozptylem do 2 cm i s mým třesem. Co se výkonu týče na 20 m prostřelí, diabolou Gamo TS-18, dřevotřísku o síle 20 mm durch.
Včera mi z Finexu přišla mýty opředená originální pružina do Hatsana 125 za bratru rovných 120 Kč.
Pro přehlednost jsem je vyfotil všechny pružiny společně:
(1) Původní pružina se kterou Hatsan 125 přišel v krabici
(2) Pružina z Finexu se kterou by střela měla dosahovat 1250 fps
(3) Pružina, kterou jsem si nechal vytočit na základě chybných rozměrů kolegy z Polska (podrobnosti v tomto threadu)
Jediné, čím se (2) liší od (1) je délka. Nová pružina měří 40 cm.

(3) Pružina, kterou jsem si nechal vytočit na základě chybných rozměrů kolegy z Polska (podrobnosti v tomto threadu)
Naposledy upravil(a) Voris dne 07 dub 2007 14:34, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neházej flintu do žita.
floby píše:Já jsem složil pružinu ze dvou originál pružin Hatsan 125 na délku 360 mm a přesnost se podstatně dle mého soudu zlepšila. Čím střílíš? Mám na mysli diabolky. Střílím na 30 m a dál, na blízko mně to moc nebaví a terč velikosti víčka od piva není problém trefit. Flinta chodí s rozptylem do 2 cm i s mým třesem. Co se výkonu týče na 20 m prostřelí, diabolou Gamo TS-18, dřevotřísku o síle 20 mm durch.
Střílím JSB exact , a pro jistotu jsem důkladně vyčistil hlaveň.Na20 m jsem s původní pružinou dokázal trefit víčko od coca-coly.
Naposledy upravil(a) flipr11 dne 27 kvě 2007 17:57, celkem upraveno 1 x.
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
Voris píše:Včera mi z Finexu přišla mýty opředená originální pružina do Hatsana 125 za bratru rovných 120 Kč.![]()
Už jsem zvědavý na výsledky.
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
Kdepak, nová pružina si ještě nějakou chvíli odpočine v krabici. Řekl jsem si, že když už mám vzduchovku rozdělanou, pustím se do úpravy spouště. Zatím sháním vhodné pružinky. Kdyby měl někdo tip, z čeho je vzít, jsem jedno ucho.
A jak jsem tu pružinu získal? Vyřešily to dva telefonáty do Finexu.
Co se týče střeliva; Gamo zahoď, nakup JSB Exact. Mrkni do threadu Diabolky.
H85x je totéž co H85. Jenom chybí pevná mířidla, na hlavni je "tlumič" a je dodáván spolu s nějakou šmejdoizní optikou.

Co se týče střeliva; Gamo zahoď, nakup JSB Exact. Mrkni do threadu Diabolky.
H85x je totéž co H85. Jenom chybí pevná mířidla, na hlavni je "tlumič" a je dodáván spolu s nějakou šmejdoizní optikou.
Nikdy neházej flintu do žita.
Zdravím Vás pánové. Sehnal jsem kontakt na jednu firmu která vyrábí péra a pružiny údajně všech možných i nemožných rozměrů,takže jsem dost na trní a chtěl bych problémy tuhé spouště a "slabšího"výkonu jedním vrzem vyřešit,hned co mi to čas dovolí. chtěl bych ještě poprosit Vorise o přesné rozměry toho nového péra od Finexu. díky a dám co nejdřív věděrt jak to dopadlo.

Hatsan má úplně nový model
vyděli jste ho? to model 135
http://www.sotisbg.com/air_hatsan_mod135.htm
Je to o trošku delší než S55 a stejně silný jako ostatní zlamovačky hatsan(až na ty nejnižší modely)
vyděli jste ho? to model 135
http://www.sotisbg.com/air_hatsan_mod135.htm
Je to o trošku delší než S55 a stejně silný jako ostatní zlamovačky hatsan(až na ty nejnižší modely)
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
a
Som zvedavy kto ju tu bude mat prvy. Myslim ze az taky prevrat to nebude, vykonovo bez rozdielu, zaviedli novu raz 6,35 a mam taky pocit ze na valci to uz ma listu, nieje frezovana. Ta verzia s ,,tlmicom" sa zrejme do nasich koncin dovazat nebude, no ta SP s ustovkou vyzera zaujimavo, ak by sa dalo tak by som si na svoju 55 S objednal ten hlinikovy nadstavec na hlaven (brzda, neviem coho) a predpokladam ze aj pazba by mohla pasovat, aj ked bude este mohutnejsia lebo cela vzduchovka ma 4kg. Kazdopadne myslim ze krok vpred a zas odoberu vodu z mlyna firme Gamo.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.