Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Motobassak
Kontaktovat uživatele:
Re: Vzduchovky Hatsan

Příspěvek od Motobassak » 12 črc 2011 11:43

to wolf00 - Když ti vadí ta plastová pažba tak sis měl koupit model se dřevem. Mi se zas líbí víc ten plast, ty dřevěné mi právě připadají tak tuctově, ale to je jen můj názor a 1000 lidí 1000 chutí. Někomu se to prostě nelíbí a někomu jo, měl sem 55S a jak ke mě přišel kámoš že si koupil 80-ku (to samé akorát plastová pažba) , tak mu se líbilo víc to dřevo a mi zas ten plast, tak sme si to prohodili a jsme oba spokojeni. Navíc to mám pověšené na zdi vedle sebe a ty dvě dřevěné pažby vypadaly skoro totožně (S631 a H55) a tak je to trošku kontrastnější :-)

Boží mlýny melou pomalu,ale jistě. Aneb na každou svini už se vaří voda.
wolf00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 » 12 črc 2011 11:58

mno uvidim treba si vezmu hatsan 90 ve .22 btw ma nekdo odtud z fora doma,hatsan model 40 ?
"hatsan 90 .177"
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
fakír

Příspěvek od fakír » 12 črc 2011 12:10

Kamarád myslivec ,taky preferoval dřevěné pažby ale teď si na tréning koupil vzduchovku s plastovou pažbou,máš pravdu je to takové oživení arzenálu.Některé ty plasty jsou i docela pěkné,záleží jak to dlouho vydrží ,možná víc jak dřevo učili jsme se že plasty v přírodě se rozkládají 150 let.Takže trvanlivost tam asi bude pokud se nic neulomí nebo nestrhne závit atd.
Motobassak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motobassak » 12 črc 2011 14:11

Mi ta plastová pažba připadá z takového měkčího (příjemnějšího) plastu, tak snad se lámat nebude. já s tím zacházím velice jemně a kdyžtak je tu řada super lepidel. Myslím že ta plastová pažba přežije i mě.
Andre Doktor

Příspěvek od Andre Doktor » 12 črc 2011 15:42

Já s hatsanem v plastu nezacházím zrovna moc v rukavičkách a můžu říct, že takový ty bouchance o futra, okenice, stěny atd. celkem vydrží. Při prudší ráně je ale plast oproti dřevu dost křehký a praská/odštípává se. Nedávno mi kamarád natáhl nějak divně natahovací páku, tak že se vymrštila zase zpátky do původní pozice a tou ranou ze spodku předpažbí ulítl kousek plastu. Se dřevem tyhle problémy asi nehrozí, jenže hatsan ve dřevě váží asi 4.7kg což je fakt randál a navíc za ty prachy, za který se ve dřevě prodává vůbec nestojí. Vlastně to ani ten plastovej.
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
fakír

Příspěvek od fakír » 12 črc 2011 16:34

Doktore ty jsi asi třasořitka když ti dělá problém necelých 5 kg .Ale vem to tak že spousta kolegu kteří mají plastovou pažbu si do ní stejně dává závaží aby byla puška trochu vyvážená.To znamená že kdyby ti Hatsan odešel tak máš akorát kus štípajícího se plastu ale dřevěný se hodí aspoň jako dekorace na zeď.A to už za ty tři stovky navíc stojí.Máš ale také trochu pravdy ,každý špás něco stojí když budeš chtít vzduchovku s pevnou hlavní -kvůli větší přesnosti -zaplatíš daň za páku napínání a mechanismus navíc ,což dělá skoro ty dvě kila a kdyby jsi si ji chtěl ještě vyvážit tak nejmíň tři ale to už by bylo asi neúnosné na vzduchaňu.Takže každý se musí rozhodnout sám.
Andre Doktor

Příspěvek od Andre Doktor » 12 črc 2011 17:49

No s optikou a dvojnožkou seš skoro na šesti. Já zrovna chodim střílet na místo, kam musím celkem štreku pěšky. Nosim sebou randál věcí a tam už je každý kilo dolů k dobru. No stejně je to fuk, ať je ve dřevě nebo plastu nebo lámačka či pákovka, je to stejně vzduchovka co se nevyplatí kupovat. Resp. za ty prachy se dá určitě sehnat lepší.
Btw.: třasořitka jsem no :?
LOV 21
fakír

Příspěvek od fakír » 12 črc 2011 17:58

No ono se pro někoho kdo neumí střílet nevyplatí žádná vzduchovka.Většina Hatsanistů je za ty prachy spokojená.Ale je jasný že s lepšími (dražšími) vzduchovkami se dá udělat terno nebo lépe řečeno lepší nástřel.To už ale je o peněžence a né o umění střílet.Sám si osobně vážím víc střelců kteří nemají až tak super kvalitní techniku a i sní umí nastřílet slušný počet ,než těch co jim tatínek koupí pušku za sto tisíc a pak se jim to tam bouchá -to by nastřílel i lehce zacvičený orangutan,natož tak protřelý Hatsanista.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 12 črc 2011 18:05

Ohledně té plastové pažby, zde je Hatsan 80: http://imageshack.us/photo/my-images/91 ... 88mq7.jpg/ proč praskla přesně nevím, ale dotyčný označil použité materiály za odpad.
Portugalské fórum ze kterého je ta fotka nějak něpremáva...
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
fakír

Příspěvek od fakír » 12 črc 2011 18:10

To je to s čeho jsem měl strach ono není plast jako plast některý je houževnatější jako dřevo a jiný křehký a kdo vám zaručí že ten Váš je dobrý?Zlaté dřevo ,nejen esteticky tak asi i kvalitou.Proč je jinak ta cena plastové pažby nižší-protože je jednodužší na výrobu -odstříknou to z plastu a jeto ,než shánět sušit dřevo a brousit,lakovat.
Motobassak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motobassak » 12 črc 2011 20:29

to kesi: No jo, ale všiml sis co tam rval za šroub? moc bych za to nedal, že to byl šroub s konusem a ten by rozštípl i dřevo. Já totiž na svojí mám origoš šroub úplně jiný.
Jinak samo že dřevo je kvalitnější a na výrobu náročnější, proto je ten rozdíl v ceně.
Nedávno sem tu četl nějaké vlákno a psala tam nějaká LAMA že nemůže sundat pažbu a že i silou to nejde (že se mu už to dřevo štípe), tak jestli to měl v rukou takový kok.t tak tomu by v ruce zhořelo všechno. Něco jako můj švára, ten taky zkurví na co šáhne :-D

To fakír

No ono se pro někoho kdo neumí střílet nevyplatí žádná vzduchovka.Většina Hatsanistů je za ty prachy spokojená.Ale je jasný že s lepšími (dražšími) vzduchovkami se dá udělat terno nebo lépe řečeno lepší nástřel.To už ale je o peněžence a né o umění střílet.Sám si osobně vážím víc střelců kteří nemají až tak super kvalitní techniku a i sní umí nastřílet slušný počet ,než těch co jim tatínek koupí pušku za sto tisíc a pak se jim to tam bouchá -to by nastřílel i lehce zacvičený orangutan,natož tak protřelý Hatsanista.

Naprosto souhlasím.

"To že si nějaký zbohatlík třeba koupí závodní vůz za miliony, z něho nedělá závodníka"
Andre Doktor

Příspěvek od Andre Doktor » 12 črc 2011 22:30

fakír píše:No ono se pro někoho kdo neumí střílet nevyplatí žádná vzduchovka.
No s hatsanem právě poznáš prd jestli umíš střílet... To poznáš se vzduchárnou u který víš, že střílí kam má a jediná chyba na terči je ta tvoje (když je příznivý počasí)..
Se divim, že tu neni ani jeden kloudnej nástřel s hatsanem, když všem střílí tak perfektně.
Na flašky je v pohodě, zábava s ní je dokaď se nerozpadne, ale řikám že za tu cenu už bych koupil určitě líp. U mě to byla první vzduchovka, a byla dobrá dokavaď jsem v ruce nedržel jinou.
LOV 21
fakír

Příspěvek od fakír » 12 črc 2011 22:35

Právě že s Hatsanem poznáš na čem seš ,s puškou a puškohledem který ti desítku ukáže jako vrata se trefí každej moula.
Andre Doktor

Příspěvek od Andre Doktor » 12 črc 2011 22:45

Jo, když myslíš..
LOV 21
drát

Příspěvek od drát » 12 črc 2011 22:45

fakír píše:s puškou a puškohledem který ti desítku ukáže jako vrata se trefí každej moula.
To si právě moulové myslí, než jim naběhne okulár monokl. :twisted:
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Odpovědět