Příspěvek
od Kubo 630 » 19 srp 2008 12:09
Odpor spuste je mozne regulovat az potom co je regulacna skrutka vymenena za dlhsiu asi o 2mm. U nas v jagershope stoji S634 tiez 5000. Ja som mal problem s nastrelenim 2krat. Prvy raz hned po kupe. Kazda vzduchovka je original, nikdy sa nevyrobia dva na chlp rovnake kusy. Preto striela kazda inak a kvoli tomu su nastavitelne mieridla. Ta moja strielala prilis vysoko a musel som mieridla tak pritiahnut dole ze som nemohol poriadne prilicit. Z toho vyplyval problem nastrelenia iba pre mna, stryko a bratranec obaja polovnici odchovany na strelbe na otvorene mieridla strielali v pohode. Ja som nikdy rad nestrielal na mechanicke mieridla, preto premna bola strelba obtiazna. Hodil som na to optiku, potom lepsiu a odvtedy som nemal problem. Iba raz som to nemohol nastrelit, trochu som sa s tym trapil lebo som hned neprisiel nato ze mam prasknutu pruzinu. Po vymene to islo zase paradne. Ja som spokojny, na 30m do 3cm v pohode, na 50m strielam na viecka od tatarky 9z10 a ta jedna je iba moja chyba, vzdusa by dala 10z10.
Ono je tazko vyberat medzi H55S a S634 nakolko je slavia o polovicu drahsia. Hatsana by som porovnal so Slaviou 630/631. Ak by sme to brali takto tak Hatsan oproti tymto slavkam na kratke vzdialenosti porovnatelny, cez 30m ich prevalcuje vdaka dvojnasobnemu vykonu.
Porovnavat Hatsana za 3400,- so Slaviou za 5000,- je nespravodlive, to by sme potom mohli rovnat S634 za 5000,- s nejakou zakladnou Dianou za 7500,- a to je myslim nerovny boj.
Ak chces vzdusu do 3500,- tak v tejto cenovej kategorii parametrami vyhra Hatsan nad S630/634. Ak chces investovat okolo 5000,- tak Hatsan so starymi slavkami je mimo hry a pokukuj po S634 alebo starsej Diane.
Tolko moj nazor.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.