Vzduchovk??sk? sraz Velk? Mezi????
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Taky díky všem za příjemnou sobotu.
Pár fotek http://jarihladi.rajce.idnes.cz/sraz/#album
Pár fotek http://jarihladi.rajce.idnes.cz/sraz/#album
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vzduchovkářský sraz Velké Meziříčí
to Grinch - Mám první a celkem zásadní připomínku k tomu tvému návrhu:
Já mám pružinovku a někteří další taky. Sice jich moc není, ale jsou.
Co se týká střelby do Rukojmích, postrádám zde návrhy právě pro pružinovku, protože soutěžit a porovnat nástřel na 30m s větrovkou je nereálné. S pružinovkou na 30m se s větrovkou nemůžu porovnávat. To prostě nejde. Já bych to viděl tak maximálně na 15m co se týká střelby do terčů (max. možná 20m - ale to je už hranice).
Sklopky by celkem ušly. Stále mluvím o pružinovce.
Proč nelze používat rest jen jako oporu vepředu? Je to prakticky to samé jako bipod, který stěží na pružinovku namontuju, a dělat to ani nebudu.
Celkově si myslím, že moc příznivců mít nebudeš. Může se to vyzkoušet jako třeba zpestření, ale moc optimisticky to nevidím.
Spíše bych se přikláněl udělat něco volnějšího. Kombinace terčů, sklopek, třeba prázdných brokových nábojnic nebo cukrů, plechovek a pod.. Něco podobnému FT, nebo se zaměřit jen na FT.
Ale nebráním se tvému návrhu.
Co se týká střelby do Rukojmích, postrádám zde návrhy právě pro pružinovku, protože soutěžit a porovnat nástřel na 30m s větrovkou je nereálné. S pružinovkou na 30m se s větrovkou nemůžu porovnávat. To prostě nejde. Já bych to viděl tak maximálně na 15m co se týká střelby do terčů (max. možná 20m - ale to je už hranice).
Sklopky by celkem ušly. Stále mluvím o pružinovce.
Proč nelze používat rest jen jako oporu vepředu? Je to prakticky to samé jako bipod, který stěží na pružinovku namontuju, a dělat to ani nebudu.
Celkově si myslím, že moc příznivců mít nebudeš. Může se to vyzkoušet jako třeba zpestření, ale moc optimisticky to nevidím.
Spíše bych se přikláněl udělat něco volnějšího. Kombinace terčů, sklopek, třeba prázdných brokových nábojnic nebo cukrů, plechovek a pod.. Něco podobnému FT, nebo se zaměřit jen na FT.
Ale nebráním se tvému návrhu.
o prerozdeleni vitr/pruzina jsem taky premyslel, chtel sem prozkoumat jak moc velka je mensina pruzinaru ... pripominka je realna a da s es tim neco delat...
ten bag:
v textu by melo byt toto - (bipod, přední bag,… ne rest) - mozna sme to spatne pochopil melo to byt chapano jako bipod (harris, versa atd) a jakykoli predni bag ... to ne rest znamena napr takovou benchrestovou stolici jako tam mel Charlie - tedy bag jde pouzit, po vzoru Mikikiho, ale pouze predni ...
Ty vzdalenosti - s tema se da neco delat - samo ze jde dat stranou pruzinare a tem to stahnout na tech 15m - resp cela soutez by se jim dala takto stahnout vzdalenosti, nad tim jsem teze uvazoval...
Jaky to bude mit finalni smer zalezi na lidech ... proto jsem to pojal timto smerem - kazdy videl muj nastrel a kazdy si muze ohrat polinko a vysledek seteprve zkusi ...
ten bag:
v textu by melo byt toto - (bipod, přední bag,… ne rest) - mozna sme to spatne pochopil melo to byt chapano jako bipod (harris, versa atd) a jakykoli predni bag ... to ne rest znamena napr takovou benchrestovou stolici jako tam mel Charlie - tedy bag jde pouzit, po vzoru Mikikiho, ale pouze predni ...
Ty vzdalenosti - s tema se da neco delat - samo ze jde dat stranou pruzinare a tem to stahnout na tech 15m - resp cela soutez by se jim dala takto stahnout vzdalenosti, nad tim jsem teze uvazoval...
Jaky to bude mit finalni smer zalezi na lidech ... proto jsem to pojal timto smerem - kazdy videl muj nastrel a kazdy si muze ohrat polinko a vysledek seteprve zkusi ...
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Chlapci nechcem vám do toho moc kecať ale sledoval som maďarských strelcov HFT ktorý v celku úspešne, alebo lepšie povedané na naše pomery až moc úspešne triafali terče s pružinovkami na max vzdialenosť t.j. 40-41m a pozor s ich regulérnymi 7,5 Joulami !!! A čerešnička na záver mladý chlapec (odhadom cca 10-12 ročný) strielal s klasickými pevnými mieridlami !
Naposledy upravil(a) caco dne 25 dub 2010 20:47, celkem upraveno 1 x.
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Trefit terč jedna věc, ale trefit jej tak, aby to bylo k něčemu - tím mám na mysli pokud možno střed - to je jiná...
To pem triafali ich s bodovým ziskom tzn že plechové terče PADALI 

2 caco - nam jde ale i o terce klasicke pro pruzinovky ... sklopky jsou vec jina ...
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
pem píše:to Grinch
Co se týká střelby do Rukojmích, postrádám zde návrhy právě pro pružinovku, protože soutěžit a porovnat nástřel na 30m s větrovkou je nereálné. S pružinovkou na 30m se s větrovkou nemůžu porovnávat. To prostě nejde.
S tím bych si dovolil malinko nesouhlasit, jsou tací kteří s pružinovkou přestřílejí kdejakého větrovkáře. A to v pohodě na oněch 30m
Ale máš pravdu že by se měly rozdělovat větrovky a pružinovky. Každopádně s kvalitní pružinovkou se dá v pohodě střílet na 30m do terčů s velmi dobrými výsledky.
Venca a Zuzka (Zuzule
)

Písal som to preto že pem si nebol istý či sa môže zrovnávať na väčšiu vzdialenosť s PCP-čkami. Týmto je hádam jasné že môže a či je terč gamo veverka alebo papier je snáď jedno. Samozrejme netvrdím že môže v poho strielať na stred terča čo má cca 12mm na 40m to skôr nie
P.S. ale prečo to neskúsiť? Zopakujem že v HU strielajú s 7,5J !

P.S. ale prečo to neskúsiť? Zopakujem že v HU strielajú s 7,5J !
Naposledy upravil(a) caco dne 25 dub 2010 21:24, celkem upraveno 1 x.
Súhlas s vendousom
Tak fotky uz jsou ZDE
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Trefit sklopku na 30m s pružinovkou je jedna věc.
Ale doufám, že mi nechcete nakukat, že na 30m s pružinovkou nastřílím OnLine terč podobně jako s větrovkou. To se snad nedá srovnávat. S pružinovkou nikdy nemůžu nastřílet stejný výsledek jako s větrovkou.
Ale doufám, že mi nechcete nakukat, že na 30m s pružinovkou nastřílím OnLine terč podobně jako s větrovkou. To se snad nedá srovnávat. S pružinovkou nikdy nemůžu nastřílet stejný výsledek jako s větrovkou.
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No zkus to napsat Kubajzzovi
Ten se svou HW97 přestřílí většinu větrovkářů
Ten se svou HW97 přestřílí většinu větrovkářů

Venca a Zuzka (Zuzule
)

- pem
- Kontaktovat uživatele:
Však on si to přečte.
Ahoj,
jak to tady čtu tak začínám Vám závidět a litovat, že jsem nemohl dorazit. Příště mi to musí vyjít.
Zelenač
jak to tady čtu tak začínám Vám závidět a litovat, že jsem nemohl dorazit. Příště mi to musí vyjít.
Zelenač