Vzduchove pistole na bombicky CO2
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Vzduchové pistole na bombičky CO2
Chtěl bych si pořídit nějakou pistoli, na kterou nemusí být ZP. Se zbraněmi nemám žádné zkušenosti. Proto prosím někoho, kdo se v tom vyzná, jestli mi může říct rozdíly mezi vzduchovými pistolemi na bombičky CO2 a revolvery flobert. Zkrátka které jsou silnější. Na kolik výstřelů je jedna bombička? Děkuji
re:Vzduchové pistole na bombičky CO2
Co sa sily tyka, je to zhruba jedno. U free flobertov je vystupna energia max. 7,5 J, u vzduchovych a CO2 zbrani az 16 J (alebo 15?) - v CR to budu podobne hodnoty. Pri nizsej razi vzduchoviek z toho vyplyva co ma vacsiu prieraznost (vyssia energia prenikajuca cez mensiu plochu = prepichnutie), ale ani s flobertom nemusi byt zrovna sranda, pocul som o pripade ked po zasahu nasledovali stvorhodinove chirurgicke orgie!
Pre sportovu strelbu odporucam skor vzduch/CO2 a to nezalamovacie (podstatne nizsi rozptyl, ale zavisi aj od streliva). Mas na vyber medzi bombickami sifonovymi [7 g CO2] (ceska pistol Lov-21), vyhoda nizka cena, ale v poslednej dobe problem zohnat bombicky (inak na zaciatok zlata pistolka) a tam vydrzi jedna bombicka asi 50 vystrelov, alebo specialne trochu vacsie bombicky do plynoviek (Umarex, Gamo - ak sa nemylim je to nejaky standardizovany rozmer) ktore maju asi 12-15 g CO2 a vydrzia maybe 100-120 shots, ibaze su drahsie. Z ceskych zbrani pistole Tau a Aeron. Inak to su vyborne pretekarske modely, takze su aj drahsie. Inak spotreba plynu je zavisla na teplote. U plynovych pusiek sa este da pouzit rezervoar na stlaceny vzduch, plni sa pumpou (asi 6500 Kc zariadenie). Myslim, ze tie Tau a Aeron mali aj nejaky adapter na pouzitie sifoniek. Skus web (Tau je dead, Aeron pokracuje) a informovat sa u vyrobcu, sidli v Brne.
Flobert je skor imidzovka, proste vyzera to ako real gun, spravidla revolver, revolverova karabina alebo jednoranovka, aj to bucha, ale vdaka nizsej ustovej rychlosti a par dalsim cinitelom je to ovela menej presne a to co dosiahnes dobrou vzduchovkou alebo CO2 buchackou s flobertom nemas sancu. Navyse aspon tu v SR mozes z akejkolvek, aj free palnej zbrane (kde nieco vybuchuje) strielat iba na strelnici, co pouzitie flobertu dalej obmedzuje.
Pre sportovu strelbu odporucam skor vzduch/CO2 a to nezalamovacie (podstatne nizsi rozptyl, ale zavisi aj od streliva). Mas na vyber medzi bombickami sifonovymi [7 g CO2] (ceska pistol Lov-21), vyhoda nizka cena, ale v poslednej dobe problem zohnat bombicky (inak na zaciatok zlata pistolka) a tam vydrzi jedna bombicka asi 50 vystrelov, alebo specialne trochu vacsie bombicky do plynoviek (Umarex, Gamo - ak sa nemylim je to nejaky standardizovany rozmer) ktore maju asi 12-15 g CO2 a vydrzia maybe 100-120 shots, ibaze su drahsie. Z ceskych zbrani pistole Tau a Aeron. Inak to su vyborne pretekarske modely, takze su aj drahsie. Inak spotreba plynu je zavisla na teplote. U plynovych pusiek sa este da pouzit rezervoar na stlaceny vzduch, plni sa pumpou (asi 6500 Kc zariadenie). Myslim, ze tie Tau a Aeron mali aj nejaky adapter na pouzitie sifoniek. Skus web (Tau je dead, Aeron pokracuje) a informovat sa u vyrobcu, sidli v Brne.
Flobert je skor imidzovka, proste vyzera to ako real gun, spravidla revolver, revolverova karabina alebo jednoranovka, aj to bucha, ale vdaka nizsej ustovej rychlosti a par dalsim cinitelom je to ovela menej presne a to co dosiahnes dobrou vzduchovkou alebo CO2 buchackou s flobertom nemas sancu. Navyse aspon tu v SR mozes z akejkolvek, aj free palnej zbrane (kde nieco vybuchuje) strielat iba na strelnici, co pouzitie flobertu dalej obmedzuje.
Děkuji mnohokrát. Neznáte konkrétně nějaké typy pistolí na CO2 které mají slušnou ústovou energii (větší než 125m/s)? Děkuji
K tomuto tématu, máte někdo zkušenosti s GAMO R-77 Combat/4, existují ještě jiné typy u nás dostupných výrobců, dá se to nějak porovnat s revolvery flobert s 4" hlavní, jsou vhodné k výcviku?
Mene hluku a mozna i presnejsi. Vykon stejnej. Mene robustni.
Výběr plynovek
Jinak vcelku slušný výběr plynovek najdeš na http://shop.frano-zbrane.sk
R77 Combat, GAMO
Platí vše co jsem odepsal tazateli ve fóru o PT-80, stejný princip, stejné závady. Musím však doplnit, že R77 je obdařen pryžovými střenkami, které se při uchopení a míření kroutí v ruce. Cenově stejné jsou produkty CROSSMAN ( UMAREX ) jsou snad konstrukčně lepší, ale nemají válec jako R77, pouze fragment válce a nemohu jej hodnotit, praktickou zkušenost s tím nemám. Za zmínku stojí produkty fi ANICS z Ruska (WWW.ANICS.ru), jsou to přesné repliky jak pistolí tak revolverů na CO2, ale dle mých informací se do ČR nedováží, údajně kvůli ceně. No GAMO není taky zadarmo a pokud někdo s jejich produkty získá zkušenost jako já, tak si velice rád připlatí, jen aby už měl klid a čas věnoval jen tréningu event. účelu ke kterému si CO2 zbraň koupil. Howg domluvil jsem!
Omluva
Velice se omlouvám, ale na stránkách ANICS v současnosti žádný revolver není. Oni udělali nové stránky a zřejmě zúžili sortiment, protože tam neuvádějí žádný revolver, ještě v únoru to tam měli. Pistole však stojí zato!
P.S. Praktická ukázka toho, jakému hovadu dali ZP a jak se dostat do průšvihu = "jednou řezal" a pak může neomezeně x-krát měřit a je mu to na prd!
P.S. Praktická ukázka toho, jakému hovadu dali ZP a jak se dostat do průšvihu = "jednou řezal" a pak může neomezeně x-krát měřit a je mu to na prd!
http://www.czub.cz/index.php?p=32&idp=4&ids=13&lang=cz
pokud chceš hodně dobrou jinak mam Lov 21 vysřilel jsem z ní 150000 diabolek a bez poruch
pokud chceš hodně dobrou jinak mam Lov 21 vysřilel jsem z ní 150000 diabolek a bez poruch
etěsné gumičky
No mám gamo PT 23, sice krátce, ale plná spokojenost. Vyměnil jsem již více než 10 bombiček a po závadě ani památky. Je dost přesná, po vyladění mušky. Na 15m lze trefit malou plechovku od kokakoly a někdy i prostřelit! Za cenu 2350kč jsem naprosto spokojeny.
Prodejce jsem se ptal na výše zmiňovaný problém s gumičkou u bombičky a říkal že se s tím nesetkal, ale že je dobré bombičku nenechávat v pistoli dlouho - > gumičkase vymačká. Radil před uložením zbraně raději zbylý plyn vyetřílet.
Prodejce jsem se ptal na výše zmiňovaný problém s gumičkou u bombičky a říkal že se s tím nesetkal, ale že je dobré bombičku nenechávat v pistoli dlouho - > gumičkase vymačká. Radil před uložením zbraně raději zbylý plyn vyetřílet.
mam lov 21 a nemuzu si vynachvalit. za ty prachy super stroj. strilim stim doma do lapace a je to super relax. koupil sem si proto ze s .357 magnum doma do lapace strilet nemuzu. bombicky se daji sehnat v domacich potrebach kdekoli po CR. cena za 10 kusu je 15kc. to jecca na 400 plnohodnotnych vystrelu. to je bezkonkurencni cena za strelbu co2.
máte někdo DESERT EAGLE CO2 4,5mm UMAREX?
v návodu k ní v 5.kapitole mám napsáno " -v otevřeném stavu nelze zbraň vzhledem k jištění odpálit" No a mě odpálit lze! Tak se chci zeptat jesli ji někdo máte, nebo nevíte, zda jde o chybu v návodu, nebo v mé zbrani.
Mám od stejného výrobce Berettu 92 FS CO2 a ta v otevřené poloze mi odpálit nelze, i když se v návodu o tom nic neuvádí.
Děkuji!
Mám od stejného výrobce Berettu 92 FS CO2 a ta v otevřené poloze mi odpálit nelze, i když se v návodu o tom nic neuvádí.
Děkuji!
Re: re:Vzduchové pistole na bombičky CO2
nevím snad o žádnej co2 pistoli která by byla silnější nebo alespoň stejně silná jak flobert,vím jen o jedný a tý se tak uplně pistole říct nedá(drulov rada),a je to jednoranné.Návštěvník píše:Mene hluku a mozna i presnejsi. Vykon stejnej. Mene robustni.
umarex walther ppk/s cal.177
DruLov RADA-in memory
Colt government(airsoft )
"mířit na jiného můžete jen tehdy, pokud dotyčnému nevadí že ho případně zastřelíte"
DruLov RADA-in memory
Colt government(airsoft )
"mířit na jiného můžete jen tehdy, pokud dotyčnému nevadí že ho případně zastřelíte"
Re: Vzduchové pistole na bombičky CO2
Pár CO2 pistolí mám a mohu říci, že se jedná většinou o terčovky a lítá to kolem 120-140m/s (4 až 5,5J)
Jsou to tytpo:
B96, ZAP960, DU10 Condor, Hammerli Master, LOV21
APP661 lítá kolem 90m/s = 2J
----
Lepší to je jen s pumpovací pistolí nebo na vzduch - ale to je jiná kategorie
----
Flobertky co jsem měl lítají skoro stejně kolem 120-130m/s, ale vzhledem k váze střely to dělá právě těch cca 7J.
Jsou to tytpo:
B96, ZAP960, DU10 Condor, Hammerli Master, LOV21
APP661 lítá kolem 90m/s = 2J
----
Lepší to je jen s pumpovací pistolí nebo na vzduch - ale to je jiná kategorie
----
Flobertky co jsem měl lítají skoro stejně kolem 120-130m/s, ale vzhledem k váze střely to dělá právě těch cca 7J.
Re: Vzduchové pistole na bombičky CO2
U CO2ky taky záleží na plnosti bombičky. Mě to s novou střílí silněji (a hlasitěji). Co jsem četla, tak za slabší výkon může blowback režim, který si vezme část energie.
Jinak kouká, že se tu po cca 3 letech vynořilo vlákno z minulosti.
Jinak kouká, že se tu po cca 3 letech vynořilo vlákno z minulosti.
Umarex Smith&Wesson M&P R8,
Zoraki M906
Zoraki M906