Vysokotlaky kompresor

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Mini Me
Příspěvky: 1031
Registrován: 31 pro 2015 21:44

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od Mini Me » 14 čer 2020 07:58

Cetl jsem recenze uzivatelu z USA,Nemecka i UK a zatim to bylo prevazne pozitivni hodnoceni.U tech prvnich prodanych kompresoru je firma Hill stahovala zpet,samozrejme na naklady firmy a menil se tam sroub a nahraval novy software.
Tenhle kompresor je v prodeji teprve kratkou dobu a uvidi se jake budou ohlasy po roce uzivani :) ale nahradni dily a pripadny servis by u Hill nemel byt problem


radim1
Příspěvky: 16
Registrován: 24 pro 2013 21:33

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od radim1 » 14 čer 2020 08:13

To bol vlastne aj dovod, preco som riskol tuto znacku. Diely, servis atd. Mne prisiel uz s najnovsim softverom. Dalsim dovodom je absencia externeho vodneho chladenia. Garaz uz mam skoro na full zapratanu a nechcel som sa roztahovat este s hadickami, chladicmi atd. Vodne chladenie, nejake integrovane by mu ale bodlo. Jeho absencia je podla mna jediny dovod preco neodporucaju plnit flase vacsie ako 4l.
Uživatelský avatar
Mini Me
Příspěvky: 1031
Registrován: 31 pro 2015 21:44

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od Mini Me » 14 čer 2020 10:18

Ja zastavam nazor,kdyz mam doma kompresor tak nemam potrebu tlakovat lahev na maximum,ale staci napr. do 280 bar a myslim,ze se kompresor trapi mene.
Vim,ze to Hill v manualu zmenil ze 7 na 4 litrovou lahev pro plneni,ale ne pro doplnovani.Lahev 4 l z 0 na 300 bar je 1200 litru co musi komresor nafoukat,kdyz si koupim lahev 7 l a necham si ji naplnit na 300 bar nekde kde plni a Hill pouzivat jen na doplnovani,tak pri 7 litrech od 200 do 280 bar dofoukava jen 560 l a plnim-li PCP taktez na 200 bar tak je tech 560 l vlastne i uzitkovy tlak.U 4 l lahve z 300 bar na 200 bar mas uzitkovy tlak jen 400 l
radim1
Příspěvky: 16
Registrován: 24 pro 2013 21:33

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od radim1 » 14 čer 2020 11:45

Prene tak to pouzivam aj ja. Ked ma flasa okolo 200 BAR, vzdy dotlacim na 300 Je to za chvilu a flase nosim 2x 4l.
DrU2
Příspěvky: 321
Registrován: 04 úno 2009 21:02
Bydliště: Západ

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od DrU2 » 14 čer 2020 13:14

A jak je to u Hill kompresoru s výstupní vlhkostí vzduchu? Jsou nějaké poznatky, zda je třeba dávat na výstup ještě přídavný filtr čí to mají nějak ošetřené?
radim1
Příspěvky: 16
Registrován: 24 pro 2013 21:33

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od radim1 » 14 čer 2020 14:26

Pisal som to v mojom prvom prispevku. Filter funguje skvele a vlhkost s olejom chyta dobre. Dekompresia je riesena skrutkou na tomto filtri a pri jej uvolneni tlak vytlaci vodu a bordel z filtra. Treba mat pri odskrutkovavani radsej v rukach handru. Ked vonku prsi a vzduch ma vysoku vlhkost chyti to vody dost. Po tychto skusenostiach ziadny dalsi filter neplanujem.
Uživatelský avatar
Mini Me
Příspěvky: 1031
Registrován: 31 pro 2015 21:44

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od Mini Me » 14 čer 2020 14:32

radim1 ti to urcite zodpovi lepe,ja jen co jsem videl recenzi na yputube,tam rika ze oproti cinskym kompresorum je mnozstvi vlhkosti zanedbatelne.
Byl taky kontaktovan firmou Hill na servis a novy firmware,zabralo to 7 dni od vyzvednuti po vraceni zpet.Psal do Hillu,ze mu to prislo odrene a na displeji jsou nalepky ktere tam nedaval.Firma se omluvila a nabidla vymenu za novy nebo financni kompenzaci - on zvolil financni odskodneni a jeste ma od Hill prodlouzenou zaruku a bezplatny servis na pripadne problemy s displejem.
Takze on je s kompresorem max spokojeny
https://www.youtube.com/channel/UCEFnXl ... 4LA/videos
DrU2
Příspěvky: 321
Registrován: 04 úno 2009 21:02
Bydliště: Západ

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od DrU2 » 14 čer 2020 14:36

To radim1: Děkuji za odpověď, kouknul jsem zpět o stranu :oops:
Prosím, mohl bys dát nějaká fota, kam jsi dal ty ventilátory ?
To Mini: jojo, tyhle videjka jsem též viděl :D
radim1
Příspěvky: 16
Registrován: 24 pro 2013 21:33

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od radim1 » 14 čer 2020 14:39

Tu recenziu som videl aj s tymi peripetiami, ktore s tym mal no aj tak som to riskol. Ako si napisal, uvidime po roku. Obsah zachytenej kvapaliny skutocne velmi zalezi od aktualnej vlhkosti vzduchu a aktualnej dlzky chodu lebo okrem vody vypluje aj prebytocny silikonovy olej, ktory si automaticky davkuje.. Je to taka divna zmes na omak. Voda+silikon.
radim1
Příspěvky: 16
Registrován: 24 pro 2013 21:33

Re: Vysokotlaký kompresor

Příspěvek od radim1 » 21 čer 2020 11:24

DrU2 píše:
14 čer 2020 14:36
To radim1: Děkuji za odpověď, kouknul jsem zpět o stranu :oops:
Prosím, mohl bys dát nějaká fota, kam jsi dal ty ventilátory ?
To Mini: jojo, tyhle videjka jsem též viděl :D
Ahoj. Trochu neskor no cez tyzden som sa do dielne nedostal, az vcera. Prikladam foto umiestnenia ventilatorov s vyznacenim smeru prudenia vzduchu. Prosim nekamenovat ma za prevedenie. Zatial testujem a nechcel som robit kvoli zaruke ziaden zasah do konstrukcie. Ochladi to min. 3x rychlejsie ako vstavany ventilator.
https://drive.google.com/file/d/1d6twz7 ... sp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1NnRAbn ... sp=sharing

Trocha maziva. Prevodovy olej nutne menit kazdych 60h prevadzky alebo raz za rok.
https://drive.google.com/file/d/18W9ga1 ... sp=sharing
Odpovědět