Vysetreni ulovene zvere
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Vyšetření ulovené zvěře
Ahoj, tento můj dotaz sem přímo nepatří, ale třeba sem chodí nějaký myslivec, který to určitě bude vědět. Nedávno jsem četl v novinách, že nějaký chlapík lovil králíky a bažanty a bůhví co ještě, ale než mu to udělala stará k obědu, tak s tím šel vždycky k veterinářovi, aby to maso nejdříve prošetřil. Tak mne zajímá, co se jako prošetřuje u toho veterináře. Třeba vzteklina?
U králíka?
Nejčastěji myxomatóza. U vysoké se nejčastěji kouká na červy v žaludku a na játra.
Ten králík se dá povařit a bacil myxomatózy se zneškodní, ale radši se to stejně dává jen psům.
Ten králík se dá povařit a bacil myxomatózy se zneškodní, ale radši se to stejně dává jen psům.
Sice nejsem myslivec, ale pokusím se též přispět k tomuhle tématu
Pokud máš rád zvěřinu a obáváš se nemocí, tak zkus raději býložravce, než maso- či všežravce. Býložravci by měli mít obecně méně chorob (nežerou maso jiných, potenciálně nakažených zvířat - i když jsou samozřejmě i jiné způsoby šíření nemocí). Jinak převaření masa by ty nejčastější "bacily" mělo skutečně odstranit. ... bral jsem to z výcvikové příručka SAS, tak jim snad můžeme věřit ))
Pokud máš rád zvěřinu a obáváš se nemocí, tak zkus raději býložravce, než maso- či všežravce. Býložravci by měli mít obecně méně chorob (nežerou maso jiných, potenciálně nakažených zvířat - i když jsou samozřejmě i jiné způsoby šíření nemocí). Jinak převaření masa by ty nejčastější "bacily" mělo skutečně odstranit. ... bral jsem to z výcvikové příručka SAS, tak jim snad můžeme věřit ))