Vyb?r ku?e
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj,
zdravím všechny, mám jen malý dotaz, nevíte někdo, co je zkratka výrobce kuší VA
Děkuji všem za odpověď.
Venca
zdravím všechny, mám jen malý dotaz, nevíte někdo, co je zkratka výrobce kuší VA
Děkuji všem za odpověď.
Venca
Re: Vyběr kuše
Loni se tadu probírala pistolová kuše 80lb. Máme doma tu "hi-tech" s napínáním bobřím ocasem (vcelku fajn, dá se to napnout i v rukách). Celkově nevypadá špatně. Ale spoušť je velmi tvrdá - je jen to jen páka, která vytlačuje nahoru tětivu zakleslou za "schodek" (přetlačujete 40kg v tahu přes hranu). Dále mám pocit, že šipka ve vodicí drážce nadskakuje, což by vysvětlovalo značný rozptyl (i s oporou).
Proč to píšu? Byly tady uváděny fantastické dostřely. Mám nová chrona, tak jsem změřil rychlost. Pohybuje se okolo 49m/s, takže propad na různých vdálenostech a maximální dostřel (alespoň ve vakuu) si můžete dopočítat. Šipka váží 9,3g, výkon je tedy nějakých 11 joule. Pro srovnání na rychlo zbouchaný prak (guma 5*5 o délce 2*25cm) má 43 m/s s 8g olověnou kulí.
Resumé - dobré na grilovačku na zahradě na plinking okolo 10m, díky mimořádně tvrdé spoušti jsou ze hry venku caparti odhadem pod nějakých 12let. Přesnost by možná zlepšily delší šípy (vzhledem k tvaru drážky ale mohou mít jen dvě křidélka) a dále by se hodilo zcela přepracovat spoušť. Otázka je, zda to má vzhledem ke zbytku smysl.
Proč to píšu? Byly tady uváděny fantastické dostřely. Mám nová chrona, tak jsem změřil rychlost. Pohybuje se okolo 49m/s, takže propad na různých vdálenostech a maximální dostřel (alespoň ve vakuu) si můžete dopočítat. Šipka váží 9,3g, výkon je tedy nějakých 11 joule. Pro srovnání na rychlo zbouchaný prak (guma 5*5 o délce 2*25cm) má 43 m/s s 8g olověnou kulí.
Resumé - dobré na grilovačku na zahradě na plinking okolo 10m, díky mimořádně tvrdé spoušti jsou ze hry venku caparti odhadem pod nějakých 12let. Přesnost by možná zlepšily delší šípy (vzhledem k tvaru drážky ale mohou mít jen dvě křidélka) a dále by se hodilo zcela přepracovat spoušť. Otázka je, zda to má vzhledem ke zbytku smysl.
Zkus kuši Barnett Delta Storm, je to 150 librová kuše, přesná, výkonná a má vysouvací ramení opěrku, takře se z ní dá střílet velmi přesně. Původně vyvíjena pro speciální komanda.
Ale tato kuše v ČR nejde koupit. Nikde jsem ji neviděl. I s tou výrobou pro komanda bych byl skeptický. Nedovedu si představit reálné použití a akci. Určitě ne v tomto tisíciletí.azip píše:Zkus kuši Barnett Delta Storm, je to 150 librová kuše, přesná, výkonná a má vysouvací ramení opěrku, takře se z ní dá střílet velmi přesně. Původně vyvíjena pro speciální komanda.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Mám ji doma. Dá se občas najít v inzerátu. Ve složeném stavu zabere tolik místa jako třeba složený stativ na foto. Rozložení včetně kompletní přípravy ke střelbě cca 1 minuta. Střelba do 50 m velmi přesná, obzvlášť s optikou a stačí obyčejný ne drahý puškohled.
Za kolik jsi ji koupil? Bývá velmi málo nabízena.
Byla za 5000,- a nelituji.
I s optikou nebo tu jsi dokupoval? Kuše je to velmi praktická. Divím se, že ji ještě nekopírují Číňani.
-
Tuhle kuši mám doma. Barnet Delta Storm Prodám ji s puškohledem a destrukčnimá hrotama za 4,5t/kč 

Jaký tam máš puškohled?