vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
harpplayer
Odborník na zbraně
Re: vse o malorazkach

Příspěvek od harpplayer » 04 dub 2010 12:35

Vašku, já jsem odpovídal na dotaz o opakovačkách a tam je skutečně jen Anschütz 1907 Rep. Jinak bych mluvil o jiných zbraních. Navíc on na tu 1907 Rep. nemá a biatlonka se shání velice těžko. Takže je třeba vybírat buď mezi 456 nebo rezignovat na zásobník a jít do levných "postsvazarmovských" jednoranek.

Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 04 dub 2010 13:07

no je to přecijen na něm ;) jasně neznam všechny modely anschutze.... ja prostě nevěděl že tento moel má zásobník :D souhlasím ;) a omlouvám se za přehmat :D ale to nic nemění na mojim názoru na přesné zbraně ;) a to jste tu všichni ale tak nějak už asi milionkrat napsali, přesnost opakovaček nebude nikdy takova jako jednoranek.... a šmitec :D
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 04 dub 2010 13:17

Smyčec.... :lol: :lol: :lol: :wink: Není důvod k omluvám, jen normálně diskutujeme a vyměňujeme si názory - Ty -současnej špičkovej střelec, já - kdysi průměrnej nyní stárnoucí bejvalej střelec a trenér. :| :wink: :D
daniellsan

Příspěvek od daniellsan » 04 dub 2010 19:24

nechci rozpoutat zadny tvrdsi vymneny nazoru,diky za rady,ale pujdu do zbrane se zasobnikem,i kdyz nikdy nebude tak presna jako jednoranka :)
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 04 dub 2010 19:37

jasny, vy nejlip vite co od zbraně chcete, na co ji chcete používat a co do ni investovat.... tady mate jen par rad jak to šlape a rozhodnuti je stejně na Vás.... ;)
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 04 dub 2010 19:52

a opakovačka se přeci dá vždy použít jako jednoranka nebo se mýlím? i biatlonisté přeci někdy nabíjí po 1, navíc existují 1 ranné podavače pro opakovačky viz. ZKM. Bohužel s těmito zbraněmi se často nesetkávam proto mě prosím opravte jestli moc kecam
Nejde!Prostě NNe
DrU2

Příspěvek od DrU2 » 04 dub 2010 20:11

Chtěl bych se zaptat, zdejsich strelcu: Uz jste nekdo upravoval(prodluzoval)vypoustec zasobniku na 456ce, ktera ma pazbu Aeron? Jde to spytlikovat doma nebo radeji puskari. Diky za rady.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 04 dub 2010 20:17

To Pepan:
Tento nazor jsem mel take, ale po par mesicich pouzivani opakovacky Anschutz 1907R jsem si jej poopravil.

Zatimco cistokrevna jednoranka muze mit luzko pro naboj presne ve stejne vysce, jako je spodni hrana komory - opakovacka jej musi mit niz, protoze celo zaveru musi byt opatreno nejakym vystupkem smerem dolu, ktery bude "nabirat" naboj ze zasobniku a zasouvat jej do komory. Pokud tedy dam do sve 1907R jednoranovy podavac, naboj je trochu niz a zaver jej zavadi do komory hodne podobne, jako ze zasobniku, tedy pod uhlem. Naboj tak musi strelou "vyjet" po nabehu a pak se musi v komore srovnat. Tim dochazi k drobnemu odreni nabojnice a bohuzel obcas i strely.

Trochu lip to ma vyresene ZKM 456, kde je podavac odpruzeny, miri primo do komory a pod zaverem se sklopi - ale i ten zavadi naboj do komory trochu pod uhlem, coz neni idealni. Obzvlaste ne tehdy, kdyz je komora hodnetesna, jako je tomu napriklad u te 1907R.

Nezbyva tedy, nez po jedne nabijet rucne naboj primo do komory - ale to je zase podstatne pomalejsi a narocnejsi, nez nabijeni jednoranky. Z toho plyne, ze napriklad se Suhl150, klasickou to jednorankou, jsem prebijel podstatne rychleji, nez nyni s 1907R a jednoranovym podavacem.

To DrU2:
Kdyz jsem predelaval Aeronku na opakovacku, tak mi ten zachyt prodluzoval puskar - vyrobil cely zachyt novy, delsi .. tvarove slozite to neni, ale v bezne dilne bych se do toho nepoustel.
mot

Příspěvek od mot » 04 dub 2010 20:28

To já jsem se do toho klidně pustil a dopadlo to dobře,protože na tom vůbec nic není. To,co měl Sdew. mělo tu výhodu,že se snadno vkládal pětiranný zásobník.Zásobníková šachta je v této pažbě dost hluboká. Já jsem si to zjednodušil tím ,že jsem používal desetiranný a tím jsem vyřešil to vkládání. Na vypouštěcí páčku jsem COčkem navařil tyčku,která "čouhala" asi 3mm ze zásobníkové šachty a bylo to naprosto dokonalý bez jakékoli závady. Nejhorší je výroba právě té šachty ale při troše šikovnosti a trpělivosti to není žádný velký problém
DrU2

Příspěvek od DrU2 » 05 dub 2010 22:45

Dekuju za odpovedi, asi to pujde k puskari. Nevite, ktery je v Plzni nejlepsi :?: ?

Taky shanim weaver listu na 456ku, stejnou jakou udajne dela uzivatel Harry ze zdejsiho fora. Nevite nekdo, kde takovou sehnat?

Dekuju :D
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 06 dub 2010 06:59

No jestli ji děla Harry tak třeba u něj ;)
DrU2

Příspěvek od DrU2 » 06 dub 2010 07:02

Toho se sanzil kontaktovat, ale asi hodne prace :( , takze zatim bez odpovedi...
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 06 dub 2010 09:43

zdar DrU2 weaver rail stejny jako delal Harry dela i nick LEOS!!!
nemas zac ;-))) rimfireBR
DrU2

Příspěvek od DrU2 » 06 dub 2010 10:09

Jojo,uz se mi ozval, jen tu cenicku jsem si predstavoval trochu jinde, ale to je mozna jen muj pocit.

Takhle kdyby byl vykres :twisted:

A jeste dalsi dotaz, jake pouzdro ci kufr byste doporucili na 456ku s optikou a Harriskama (pazba Aeron) :?:

Diky

Edit: Sem nevede, ze Harris je mekke i
Naposledy upravil(a) DrU2 dne 08 dub 2010 07:36, celkem upraveno 2 x.
JuroNR

Příspěvek od JuroNR » 06 dub 2010 16:43

DrU2:
V Nymburku som pracoval s jednym kolegom a volal sa p.Bezucha -nesmej sa, fakt sa tak volal a on mal brachu a ten sa oženil do Plzne a v Plzni mal obchod zo zbraňami a prí už vlastni dva velke obchody zo zbraňami v Plzni.opytaj sa tam,verim tomu že ti poradi,pomože,alebo ti niekoho doporuči.viac ti neviem poradit,ale za pokus to stoji,nos ti určite neukousne.
Odpovědět