Vojensk? vzduchovka vz.47
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kluci, jistě to tu asi bylo už probíráno, ale koupil jsem takovej ne moc dobře udržovanej kousek Vz. 47. Jednu už doma mám a ta je v originálním top stavu. Tu druhou jsem chtěl upravit .... udělat vlastní pažbu a zahnout kliku - proč, kvůli jednoznačnému důvodu a to je optika. .... tudíž mám otázky pro ty, kteří jsou praxou znalí:
- zle vyfrézovat do těla vzduchovky 11mm rybiru ? Respektive je tělo alespoň tak silné jako u CZ 631 ?
- zahábal někdo kliku ? je potom možné s ní natahovat v nějaké rozumné míře ? (jednu úpravu jsem už viděl, ale už ji nemohu najít)
Díky moc ....
- zle vyfrézovat do těla vzduchovky 11mm rybiru ? Respektive je tělo alespoň tak silné jako u CZ 631 ?
- zahábal někdo kliku ? je potom možné s ní natahovat v nějaké rozumné míře ? (jednu úpravu jsem už viděl, ale už ji nemohu najít)
Díky moc ....
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
Re: Vojenská vzduchovka vz.47
vz35:
A proč dělat pružinu v pružinárně?
Jde sehnat nová a za 99 kaček!!!
A proč dělat pružinu v pružinárně?
Jde sehnat nová a za 99 kaček!!!
Optiku jsem měl na 47čce danou,Vyfrézovat to lze , není to moc hluboké ale drží to. Byl to malý puškohled 4X20. ALE drážka se nevejde v šíři 11mm, bylo to kolem 14mm-16mm, nevím už přesně a musela se upravit i montáž.Po nasazení byl puškohled, díky rozšíření montáže, dost nízko a byla trošku slabě vidět muška.
Jo a klika se ohýbat nemusela, vešla se za puškohled.
Jo a klika se ohýbat nemusela, vešla se za puškohled.
2 Wema: Osobně nejsem příznivcem takovýhle prznění
Ale nebylo by nejlepší nechat si nafrézovat lištu nahoře s 11mm drážkama a dole s rádiusem na pouzdro a naletovat?
Kliku jsem viděl i prodlouženou a ohnutou...

Kliku jsem viděl i prodlouženou a ohnutou...
Cogito ergo armatus sum.
Kdyby měl někdo čistě náhodou zájem o pažbu, tak nabízím v bazaru krásnou uloženku ze svazarmu.
Co se optiky týče, něco jsem pohledal a pročetl a vypadá to, že vzhledem k nízké balistice to nemá moc význam. Jinak jak říkáš, mnohem rozumněší je vyvrtat do pouzdra na místo rybiny dvě díry a přichytit tam předchystanou lištu opatřenou dole rádiusem a dvěma závity. Pořádně prohlídnu pouzdro zevnitř, ale vypadá to, že by to tam nemuselo ničemu vadit ....
Díky všem za rady.
Vojta
Co se optiky týče, něco jsem pohledal a pročetl a vypadá to, že vzhledem k nízké balistice to nemá moc význam. Jinak jak říkáš, mnohem rozumněší je vyvrtat do pouzdra na místo rybiny dvě díry a přichytit tam předchystanou lištu opatřenou dole rádiusem a dvěma závity. Pořádně prohlídnu pouzdro zevnitř, ale vypadá to, že by to tam nemuselo ničemu vadit ....
Díky všem za rady.
Vojta
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Nevrtal bych, když už to prasit, tak to naletovat. To jde případně i sundat a nebude to vidět.
Cogito ergo armatus sum.
Kluci nemá někdo doma použité díly na vojenskou vzduchovku Vz. 47 ? Jedná se mi o mnoho dílů, ale třeba někdo bude mít:
- kompletní spušťový mechanismus včetně všech vzpruh
- 3ks upínacích šroubů a lučík
- šroub horní krycí kované objímky
- veškeré čepy na pákové mechanismy
- vrchní řemenová objímka včetne šroubu, matice a velké objímky nadpažbí
Moc by mi to pomohlo. Třeba se ozvou znalci jako je Risopeppi a ostatní. Nejépe komu se válí doma torzo nebo tyto díly. Budu velmi rád za jakoukoliv nabídku. díky, případně SZ, Vojta
- kompletní spušťový mechanismus včetně všech vzpruh
- 3ks upínacích šroubů a lučík
- šroub horní krycí kované objímky
- veškeré čepy na pákové mechanismy
- vrchní řemenová objímka včetne šroubu, matice a velké objímky nadpažbí
Moc by mi to pomohlo. Třeba se ozvou znalci jako je Risopeppi a ostatní. Nejépe komu se válí doma torzo nebo tyto díly. Budu velmi rád za jakoukoliv nabídku. díky, případně SZ, Vojta
Všechny díly, včetě spouštového mechanismu, jsou na aukru za pár korun. 

ahoj..sháním tuto vzduchovku. Neplánujete ji někdo prodat/nevíte o někom kdo ji chce prodat? Na různých bazarech jsou všechny inzeráty neaktuální a na aukru většinou pušky ve špatném stavu..
Předem díky za tip.

Předem díky za tip.
Help me, vz. 47 se zasekává, apod.
Čau,
Měl bych na Vás prosbu. Moje vz.47 je kaput. Komplet jsem jí rozebral ,vyčistil,apod z toho důvodu, že se zasekávala.
Jde natáhnout hodně ztuha (po 8smé jsem spocený) a po natažení vystřelí i sama od sebe (při zaklopení doprava).
Pár krát vystřelí a pak se sekne. Sekne se tak v 1/2 a nejde s ní nic dělat (krom toho jí znovu rozebrat). Teď dokonce střílí když zmáčknu spoušť opačným směrem (při normálním směru je jak zadrhnutá o něco. Už se v ní hrabu od rána a na nic jsem bohužel nepřišel. Můžete mi doporučit nějaký postup či návod jak vyřešit tuto věc???
Děkuji
Měl bych na Vás prosbu. Moje vz.47 je kaput. Komplet jsem jí rozebral ,vyčistil,apod z toho důvodu, že se zasekávala.
Jde natáhnout hodně ztuha (po 8smé jsem spocený) a po natažení vystřelí i sama od sebe (při zaklopení doprava).
Pár krát vystřelí a pak se sekne. Sekne se tak v 1/2 a nejde s ní nic dělat (krom toho jí znovu rozebrat). Teď dokonce střílí když zmáčknu spoušť opačným směrem (při normálním směru je jak zadrhnutá o něco. Už se v ní hrabu od rána a na nic jsem bohužel nepřišel. Můžete mi doporučit nějaký postup či návod jak vyřešit tuto věc???
Děkuji

Bude to možná táhlo vzduchového válce, nebo spoušťová páka ... oboje může být vychozený. Nezjistím, dokud neuvidím rozebrané. Není někde prasklá vzpruha ?
kluci, mořil někdo funglové pažby na Vz. 47 ? Jaký odstín lihového mořidla jste použili ?
kluci, mořil někdo funglové pažby na Vz. 47 ? Jaký odstín lihového mořidla jste použili ?
Ahoj morit nema cenu dle meho nazoru max strhnout vrstvu jemnym brusnym papirem a pak jen pouzit vosk kvuli zachovani kresby dreva. Tohle bylo pouzito pri rekonstrukci me vzduchovky.
AIR GUN (vzduchovka) vz. 47 01188
Rozdíly jsou jasné .... zde je nemořená:
http://www.strelectvi.cz/forum/userpix/ ... 47_1_2.jpg
A zde mořená:
http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/50 ... z-47-1.jpg
Rozhodně chci ten tmavý, originální vzhled.
http://www.strelectvi.cz/forum/userpix/ ... 47_1_2.jpg
A zde mořená:
http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/50 ... z-47-1.jpg
Rozhodně chci ten tmavý, originální vzhled.
Ahoj, obe fotky jsou docela extremní a ta svetla neni to prave orechove a zbyla na muj vkus az moc tmava. Takhle vypada ta moje.
- Přílohy
-
- IMAGE_0542.JPG (8.57KiB)Zobrazeno 3046 x
AIR GUN (vzduchovka) vz. 47 01188
A mořil jsi ? Pokud ano, jakým odstínem ? Díky ....