Plynová pistole a Obrana
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
Prazakmmm
Ahoj, jsem, co se týká zbraní naprostý laik.
Mám ovšem problém, že jsem "vyhrál" souseda, co mě jednou vykradl, má papíry na hlavu, je to bývalý boxer a před nedávněm něčím na zahradě střílel do vzduchu. Jestli znáte práci policie, tak pro vás nebude překvapením, že situaci musím řešit sám.
Teď k dotazu. Chci si pořídit plynovou pistoli. Plynovou proto, abych si nemusel dělat zbrojní průkaz. Chci to kvůli obraně zdraví a majetku.
Chtěl bych znát všechny pro a proti? Případně přímo dát nějaké tipy na tu kterou konkrétní plynovku.
Ještě podotýkám, že nejsem žádný (jak jsem zde vjiných threadech přečetl a velmi mě to děsí!!) náctiletý fracek, ale dospělý, vzdělaný člověk.
Zajímá mě také, lze vůbec o plynovce uvažovat jako o seriózním nástroji na obranu?
Co se týká souseda myslím, že bych ho dokázal zmasakrovat ručně, nicméně pro jakýsi klid a jistotu bych měl rád doma někde uloženou a schovanou pistoli.
Poraďte. Díky.
Mám ovšem problém, že jsem "vyhrál" souseda, co mě jednou vykradl, má papíry na hlavu, je to bývalý boxer a před nedávněm něčím na zahradě střílel do vzduchu. Jestli znáte práci policie, tak pro vás nebude překvapením, že situaci musím řešit sám.
Teď k dotazu. Chci si pořídit plynovou pistoli. Plynovou proto, abych si nemusel dělat zbrojní průkaz. Chci to kvůli obraně zdraví a majetku.
Chtěl bych znát všechny pro a proti? Případně přímo dát nějaké tipy na tu kterou konkrétní plynovku.
Ještě podotýkám, že nejsem žádný (jak jsem zde vjiných threadech přečetl a velmi mě to děsí!!) náctiletý fracek, ale dospělý, vzdělaný člověk.
Zajímá mě také, lze vůbec o plynovce uvažovat jako o seriózním nástroji na obranu?
Co se týká souseda myslím, že bych ho dokázal zmasakrovat ručně, nicméně pro jakýsi klid a jistotu bych měl rád doma někde uloženou a schovanou pistoli.
Poraďte. Díky.
-
někdo
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Z celeho baliku obranych mechanismu Ti da plynovka pouze ten psychologicky. Pokud pistole v ruce obrance utocnika neodradi (coz bych u popisovaneho potencialniho utocnika docela predpokladal) tak je plynovka k nicemu. Doporucuji zbrojak .. neni to nic strasneho udelat testy a vybehat papiry .. a urcite ziskas novy konicekněkdo píše:Udělej si raději zbroják, to máš aspoň jistotu, že "když už, tak už". Plynovka je opravdová blbost na obranu![]()
To už raději teleskopický obušek
-
SINCITYMAN
-
Jura
-
Richi
Plynovky sú na dve veci
, pri kúpe sa nemusíš zaoberať funkčnosťou, tá je aj tak na PRD (problémi s vyhadzovačom, slabé pružiny kohútiku, trhlinky v sračkovej zliatine atď.) a napokon je lepšie zdrhnúť ako prdkať plyn ktorý útočníka iba viac nabudí a pekne nasere. Zaujímaj sa hlavne na vierohodný vzhľad - aby nebolo možné ani zblízka rozoznať, že ide o plynovku.
Kúp si radšej "drozda" :

600 RPM, toho sa zľakne určite viac ... (ber to ako blbý vtip, i keď...)
Kúp si radšej "drozda" :

Nicmene bezesrandy... ten drozd je docela nebezpecna zbran! Nasypat to nekomu do kozichu.... asi bys ho mohl i zabit.Richi píše:Plynovky sú na dve veci, pri kúpe sa nemusíš zaoberať funkčnosťou, tá je aj tak na PRD (problémi s vyhadzovačom, slabé pružiny kohútiku, trhlinky v sračkovej zliatine atď.) a napokon je lepšie zdrhnúť ako prdkať plyn ktorý útočníka iba viac nabudí a pekne nasere. Zaujímaj sa hlavne na vierohodný vzhľad - aby nebolo možné ani zblízka rozoznať, že ide o plynovku.
Kúp si radšej "drozda" :
-
skala
koukni se na ten ruskej web (ted nemuzu najit URL) ale rozstrilena lahev od sampanskyho me docela presvedcila. Navic strili to davkou... je to sakra nebezpecna vec.skala píše:hezka vecicka, ale na to zabiti bych to nevidel (jinak by to asi bez zbrojaku ani neprodali)rychlost strely 120m/s a energie 7,5J - to je spise poradne stipnuti, na vetsi ujmu bych to nevidel (pokud mu nebudes mirit mezi oci
-
skala
nasel jsem tohle
http://mp661drozd.narod.ru/engrev3.htm
a vypada to docela nechutne, vopravdu bych nesta o to aby s tim na me nekdo mamiril natoz aby zmacknul spoust
puvodne sem myslel ze je to jen nejaky plivatko, ale koukam ze by asi
vopravdu dokazalo zabit
http://mp661drozd.narod.ru/engrev3.htm
a vypada to docela nechutne, vopravdu bych nesta o to aby s tim na me nekdo mamiril natoz aby zmacknul spoust
puvodne sem myslel ze je to jen nejaky plivatko, ale koukam ze by asi
vopravdu dokazalo zabit
-
Dědek Plesnivák
-
skala
Jasne ze to ma krapet vetsi prubojnostskala píše:ty medeny broky jsou pri tom testu tak trochu podfuck, mel to testnout i s klasickym olovem - hned by to vypadalo jinak
Nicmene me slo jen o to naznacit, ze to neni tak uplne hracka. Nic vic.
-
Richi
Môže my niekto vysvetliť prečo klesá v0 pri strelbe z CO2 pištole alebo vetrovky ? Keď princíp je taký, že z nádoby so stlačným plynom povedzme o tlaku 200 bar sa plyn prepúšta ventilom do komory kde sa tlak ustály napr. na 50 bar. Ten sa následne použije k vytlačeniu diabolky. v0 by mala byť teda rovnaká až by sa tlak v nádobe a v komore vyrovnali a až od tohoto okamihu by mala v0 klesať, nie ? (ale po vyrovnaní tlakov by sa už komora napúštať plynom nemala)
Mal som 2 pištole na CO2 a u oboch som pozoroval postupné slabnutie výkonu (takmer lineárne).
Mal som 2 pištole na CO2 a u oboch som pozoroval postupné slabnutie výkonu (takmer lineárne).
-
Dědek Plesnivák
Už jsem to tu psal mnohokrát. U zbraní na CO2 je to tím, že rychlost odpařování CO2 je značně závislá na teplotě. Při střelbě se CO2 odpařuje a ochlazuje bombičku i zbraň při čemž dochází pochopitelně i k úbytku náplně. Kombinace těchto dvou okolností způsobuje pozorovatelný pokles rychlosti střely. Když budeš střílet rychle, bombička a zbraň se rychleji ochladí a rychlost střely dramaticky klesá. Když střílíš pomaleji není ochlazení tak markantní a rychlost projektilu klesá pomaleji. I poloprázdná bombička dokáže po ohřátí vystřelit jako nová. Pokud je ovšem v bombičce už skutečně málo CO2 pak nepomůže nic.Richi píše:Môže my niekto vysvetliť prečo klesá v0 pri strelbe z CO2 pištole alebo vetrovky ? Keď princíp je taký, že z nádoby so stlačným plynom povedzme o tlaku 200 bar sa plyn prepúšta ventilom do komory kde sa tlak ustály napr. na 50 bar. Ten sa následne použije k vytlačeniu diabolky. v0 by mala byť teda rovnaká až by sa tlak v nádobe a v komore vyrovnali a až od tohoto okamihu by mala v0 klesať, nie ? (ale po vyrovnaní tlakov by sa už komora napúštať plynom nemala)