Od ledna 2006 pouzivam G17, jsem s nim naprosto spokojen, nemam si nac stezovat. Nicmene, jsem pomerne patriot na nase vyrobky a mrzelo me, ze nemam normalni pistoli v normalni velikost ceske vyroby (nepocitam RAMI, ta se fakt blbe porovnava), takze jsem zakoupil CZ 75 compact P-01 - tedy civilni verzi policejni pistole... inymi slovy - porovnavam 2 sluzebni pistole (dale jiz jen G17 a P01).
Vzal jsem P01 hned pri prvni prilezitosti na strelnici... Asi ted po 25 ranach nema zatim cenu hodnotit, z ceho a proc se mi strili lip - samozrejme, ze je na tom lepe Glock, ale uznavam, ze to muze byt proto, ze uz s nim nejakou dobu trenuji, takze strelbu zatim neresim.
Nicmene jsem pak obe zbrane doma rozebral a jal se cistit... A prisel naprostej sok. Rozdil dilenskyho zpracovani (resp. opracovani materialu) mi prijde, jako kdyz vezmete 2 "stejny" vyrobky z plechu, akorat ze jeden udelate na CNCcku a druhej si nastrihate nuzkama na plech a dobrousite pilnikem - opravdu mi ta P01 pripada ne o tridu, ale o 2 nebo 3 tridy horsi nez G17... Dokonce mi prijde horsi i nez cinska malorazka Norincoo TT Olympia a to se s tim Cinani moc nemazou
 A dalsi vec, co me prekvapila - lak na nekterejch mistech nevydrzel ani tech 25 ran
 A dalsi vec, co me prekvapila - lak na nekterejch mistech nevydrzel ani tech 25 ran 
Nafotim to, at je to tu jasne videt, aby mi nekdo zarytej netvrdil, ze jsem fanatickej Glockar... Ten rozdil je tam opravdu markantni.