H&K USP C / P2000, SP2009 / SP2022, Ruger P95
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Chci si koupit nový "kousek" a v předvýběru mi zůstaly následující 3 varianty: 
1) H&K USP Compact (nebo P2000)
2) SigSauer 2009 (nebo 2022)
3) Ruger 95
vše 9mmL
Jednak nevím v čem se liší USP C proti P2000 (kromě možnosti dokoupení většího "magacínu" a kulatějších tvarů) a SP2009 proti SP2022 (krome railu na příslušenství) a tedy zda se vyplatí připlatit si nějakou kačku na dražší/novější model. Stránky výrobců jsou v tomto ohledu poněkud skoupé na informace. A také bych byl vděčný za jakékoliv praktické zkušenosti s některou z uvedených zbraní, případně s jejich dovozci do ČR.
3) Ruger 95
vše 9mmL
Jednak nevím v čem se liší USP C proti P2000 (kromě možnosti dokoupení většího "magacínu" a kulatějších tvarů) a SP2009 proti SP2022 (krome railu na příslušenství) a tedy zda se vyplatí připlatit si nějakou kačku na dražší/novější model. Stránky výrobců jsou v tomto ohledu poněkud skoupé na informace. A také bych byl vděčný za jakékoliv praktické zkušenosti s některou z uvedených zbraní, případně s jejich dovozci do ČR.
Re: H&K USP C / P2000, SP2009 / SP2022, Ruger P95
[quote="jbiker"]Chci si koupit nový "kousek" a v předvýběru mi zůstaly následující 3 varianty: 
3) Ruger 95
vše 9mmL
[quote]
.. jsem na tom stejne, jeste se rozhoduju mezi Glockem 19 ... u toho SIGa je to spis 2009 SPC ... tezke rozhodovani
3) Ruger 95
vše 9mmL
[quote]
.. jsem na tom stejne, jeste se rozhoduju mezi Glockem 19 ... u toho SIGa je to spis 2009 SPC ... tezke rozhodovani

- 
				buchar
Moj subjektivny iracionalny pohlad na poradie je takyto:
1. USP
2. P95
3. 2009
Z tohto vyberu som strielal len USP (full-size) v r. .45ACP, strelba super, spolahlivost 100%, ale porovnat strelbu z tychto troch navyse v 9L neviem. U P95 sa mi nepaci poistka na zavere - nemam to rad a sigy sa mne osobne nepacia, preto az 3. Strielal som so sportovou 226, ale to je o niecom inom...
Asi som ti moc nepomohol
			1. USP
2. P95
3. 2009
Z tohto vyberu som strielal len USP (full-size) v r. .45ACP, strelba super, spolahlivost 100%, ale porovnat strelbu z tychto troch navyse v 9L neviem. U P95 sa mi nepaci poistka na zavere - nemam to rad a sigy sa mne osobne nepacia, preto az 3. Strielal som so sportovou 226, ale to je o niecom inom...
Asi som ti moc nepomohol

Re: H&K USP C / P2000, SP2009 / SP2022, Ruger P95
.. jsem na tom stejne, jeste se rozhoduju mezi Glockem 19 ... u toho SIGa je to spis 2009 SPC ... tezke rozhodovani  [/quote]
[/quote]
Jo, jasně, SPC, nějak jsem to pomotal. Glocka jsem už vyřadil, nějak mi nesedne do ruky a nemám rád pistole bez kohoutu.
			 [/quote]
[/quote]Jo, jasně, SPC, nějak jsem to pomotal. Glocka jsem už vyřadil, nějak mi nesedne do ruky a nemám rád pistole bez kohoutu.
Já zase měl možnost prakticky vzkoušet jen USP Compact, ale taky v .45 ACP, ostatní jsem jen držel v ruce. Snad jsou co do kvality OK všechny tři (jen o tom Rugeru nemám žádné reference), takže asi ještě jednou vyrazím do matky měst a ještě jednou si je osahám (nejlépe asi u Ondry).buchar píše:Moj subjektivny iracionalny pohlad na poradie je takyto:
1. USP
2. P95
3. 2009
Asi som ti moc nepomohol
Sice si jdu dnes nebo ve středu vyzvednout povolení na USP, ale jsem (opravdu jen mírně) nahlodán jinou nabídkou. V sobotu jsem zaskočil do obchodu se zbraněmi, více méně jen na pokec a čumendu, a pan šéf mi přes můj odpor vyhřadoval na pult tři Rugery, abych si ne ně sáhnul, než tedy objednáme to USP-ečko. P95 byl pro mně subjektivně "fialovej hnus" na první pohled, nelíbil se mi, tak jsem ho vyřadil hned. P89 překvapivě dobře sedl do ruky a na závěr P93. Pistoli, která by mi takhle dobře sedla do ruky jsem ještě nedržel ! Navíc mě překvapilo perfektní dílenské zpracování (s ohledem k téhle cenové kategorii, samozřejmě) k tomu bezvadný chod závěru a dokonalý zvuk (abych to tak subjektivně popsal) při zamykání hlavně - pro strojaře hotová symfonie  ! Jediné mínus je nevýrazná páka záchytu závěru. A teď pár otázek:
 ! Jediné mínus je nevýrazná páka záchytu závěru. A teď pár otázek:
1) Máte někdo jakoukoliv pistoli Ruger ? Pokud ano, jaké jsou s ní zkušenosti ?
2) Mají ovládací prvky na závěru nějakou nevýhodu (obecně, třeba i pro zbraně jiných výrobců, ne jenom Ruger)

Dík J.
			 ! Jediné mínus je nevýrazná páka záchytu závěru. A teď pár otázek:
 ! Jediné mínus je nevýrazná páka záchytu závěru. A teď pár otázek:1) Máte někdo jakoukoliv pistoli Ruger ? Pokud ano, jaké jsou s ní zkušenosti ?
2) Mají ovládací prvky na závěru nějakou nevýhodu (obecně, třeba i pro zbraně jiných výrobců, ne jenom Ruger)
Dík J.
- 
				SINCITYMAN
- 
				golfkiller
- Kontaktovat uživatele:
Cenově je to na draka, ale nedávno jsem byl náhodou v jednom krámku.. očíhnout, co tam maj a nemaj a na HK měli slevu asi 2000Kč, sleva tam byla hromadnější, takže se to týkalo i Glocků a td. Takže jsem si řek, že do toho jdu. Jinak K100 taky dobrá koupěHHVV píše:HK USP se mi taky moc líbí. Koupil jsem ovšem K100 (nižší cena)
 Pak někdy napiš, jak jsi spokojenej
 Pak někdy napiš, jak jsi spokojenej  
Schopný tvoří, neschopný poučuje..
HK USP Full-size
			HK USP Full-size