1.jednodušší-čili méně poruchové konstrukce
2.lepší držení nástřelu
3.lepší poměr cena-kvalita oproti variáblům ve stejné ceové kategorii
Nevýhody:
1.u větčích zvětšeních jako třeba 10x a víc je těžké mířit bez opory na menší vzdálenosti
2.další si ted nevzpomenu
 ,ale bod 1. je pro mě dostatečně velká nevýhoda
 ,ale bod 1. je pro mě dostatečně velká nevýhodaNo a u variáblů mě láká právě nastavitelné zvětšení,umožnující střílet "z ruky" i na menší vzdálenosti.Na druhou stranu je jejich konstrukce složitější tudíž dražší oproti pevnému zvětšení.
Mám tedy nekonečné dilema: variabl do 4-5tis.Kč a nebo puškohled s pevným zvětšením?????

Variabl bych chtěl se zvětšením4-12x(max.16x)
Láká mě celkem LEAPERS 4-16x50 AO za pěkných 3650?,- a ptám se vás,byla by to rozumná koupě a nebo bych později litoval?Je dostatečně kvalitní aby alespon držel nástřel a nedělal nějakou neplechu?Ještě mě tak napadá nějaký od Nikko Stirling,přemýšlím i o NS Platinum Nighteater 12x50,ale po přečtení fora,jsem dospěl k rozhodnutí,že to není ten pravý,právě kvůli velkému zvětšení,určeným spíše ke střelbě s oporou.
Takže moc prosím o rady a pomoc při rozhodování.Puškohled bych chtěl objedbat nejlépe ještě dnes max zítra,tlačí mě velmi čas a navíc se chci už rozhodnout,protože jak jsem psal,takhle rozmýšlet jsem schopen do nekonečna a já už chci střílet
 Předem dík za pozitivní odpovědi a předem se omlouvám,jestliže se toto vlákno někomu zdá zbytečné.
 Předem dík za pozitivní odpovědi a předem se omlouvám,jestliže se toto vlákno někomu zdá zbytečné.